Viherhulluutta vaatekaupassa

Uskoisiko ihan heti, että tämä kuva on vaatekaupasta?

Poikkesin hiljattain Tukholmassa ja tiukasta aikataulusta huolimatta pujahdin Vanhassa kaupungissa sijaitsevaa Gudrun Sjödénin myymälään. Tuosta on tullut Tukholman reissujen must-kohde. Myymälään on päästävä joka kerta fiilistelemään, ei niinkään vaatetarjontaa, vaan kaupan kaunista esillepanoa ja aivan mahtavaa viherfiilistä.

Haahuilin viime kesänä vanhan kaupungin kapeita katuja ja ihastuin tähän ovenpieliasetelmaan: hyötykasvit, kukat ja viherkasvit kaikki suloisesti sovussa. Yllätys oli suuri, kun minua ei oven takana odottanutkaan kukkakauppa, vaan iloisen kirjavia vaatteita ja tekstiilejä myyvä Gudrun Sjödén. Mutta viis ihanista tekstiileistä, sillä löysin kaupan perältä minikasvihuoneen! Oli nojatuolia ja ruukutuspöytää, kastelukannua ja kuvankaunista Trädgårdsliv-puutarhalehteä.

Myymälän perältä löytyy pieni kasvihuone täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia.
Kasveja ja puutarhalehtiä vaatekaupasta. Kyllä kiitos!

Yläkerrassa oli näin ihanat sovitus- ja odotustilat. Oikein harmitti, ettei ollut kaveria mukana vaatteita sovittamassa, sillä en kehdannut istahtaa kutsuvaan nurkkaukseen pelkästään peukaloitani pyörittämään.

Kukkia oli kesällä myymälässä kaikkialla. Niin myös näin talviaikaan. Pöydillä, leveillä ikkunalaudoilla, hyllyillä, lipastojen päällä, nurkassa, katonrajassa, portaikossa.

Oli viherkasveja, leikkokukkia, kaktuksia, sipulikukkia, pelargoneja, kukkivia oksia, hyötykasveja. Minne vain katsoikin, silmä näki jotakin vihertävää tai kukertavaa. Kyllä ne ruotsalaiset osaa! Ja kasveja on siis myös myynnissä, ei pelkästään somisteina.

Jos olet suuntaamassa Tukholmaan, laita mieleesi Vanhankaupungin Stora Nygatan ja piipahdan ihailemaan myymälän esillepanoa ja tarjontaa. Minä lahjoin juuri koululaisen, sillä olemme näillä kulmilla huomenna.

Gudrun Sjödén, Stora Nygatan 33, Tukholma.

Jätskiä tyttärelle, inspiraatio-kauppavisiitti minulle!

14 Comments

  • On kyllä niin viihtyisä ja kotoisa paikka, että tekisi mieli heittäytyä myymälän sohvalle lueskelemaan lehtiä, kahvikuppi kourassa:D

 • Helsingin Gudrunin myymälän edessä on myös aina kukkia. Sisällä tosin ei ole. Liittyvätkö nuo kukat kenties heidän viime kesän puutarha-asujen mallistoon?!
  Itse pidän heidän kirjavista vaatteistaan. Kukkiakin ostaisin sieltä jos olisi Helsingissä myynnissä.

  • Uskoisin, että kukat ovat aina osa sisustusta ja myyntiä tuolla Tukholman Vanhankaupungin myymälässä. Kävin siellä nimittäin viimeksi tällä viikolla ja taas oli erilaisia kasveja sekä somisteena että myytävänä. Aivan ihana paikka!

 • Eihän tuolta osaisi varmaan poistua kohtuullisessa ajassa,niin ällistyttävän ihana putiikki<: Sinne siis,kun seuraavan kerran Tukholma kutsu:D

  • Suosittelen lämpimästi! Ja siinä kulmilla on myös pari ihastuttavaa kukkakauppaa, kannattaa poiketa niissäkin samalla reissulla:)

  • No kyllä! Suosittelen suuntaamaan tuonne, jos sattuu kuninkaanlinnan kulmilla notkumaan:)

 • Onpa ihanan rennon näköinen paikka! Ihan hyvin voi kauppa käydä, jos yhdistää yllättäviä myyntiartikkeleita: täällä kotikaupungissa näin kerran pienen vaatekaupan edustalla somisteena vanhat rottinkinojatuolit, ja menin pokkana kysymään, saanko ostaa ne. Omistaja hieman yllättyi, mutta kaupat tehtiin. Myös ainakin yksi sisutusliike-kukkakauppa -yhdistelmä löytyy 🙂

  • Kuulostaa juurikin täydelliseltä! Olen samaa mieltä siitä, että eri myyntiartikkeleita yhdistelemällä kauppa kävisi varmasti paremmin. Täälläkin yksi sisustusliike on ottanut myyntiinsä kauden kasveja. Tuo sekä kauneutta myymälään että laittaa omat ostosormet syyhyämään!:)

 • Oli vielä tultava kommentoimaan, että aivan ihan mielettömän ihana paikka! Niin ispiroiva todellakin jo pelkästään valokuvista!

  • Viihtyisit takuulla täällä! Kaikkea ihanaa värikästä ja inspiroivaa ja kaunista ja ja ja…! <3

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.