Iloa ja väriä

Esikot tuovat ihanan tuulahduksen keväästä.

Meillä ollaan oltu flunssakierteen tiukassa otteessa. Upeat aurinkokelit on täytynyt ihailla ikkunasta lasten hehkuessa kovassa kuumeessa sisätiloissa. Hoitajan ja potilaiden eloa on piristetty ihanilla esikoilla, onneksi niitä vielä saa!

Rakastan esikoiden tuoksua. Keltaisissa esikoissa tuntuu olevan kaikkein voimakkain tuoksu, mistähän tämä johtuu?  Jostakin syystä minulle tulee esikoiden tuoksusta mieleen freesiat. Nekin liitän vahvasti kevääseen, sillä vapun brussipöydästa löytyy aina tuota tuoksukaunotarta. Tykkään yhdistellä erivärisiä esikoita, mukaan on aina saatava ihanan tuoksuista keltaista.

Toki esikko on valtavan kaunis myös yksinään. Siinä on samaan aikaan jotakin ihanan herkkää ja kuitenkin niin pirteää. Esikot tuovat tuulahduksen keväästä ja täyttävät huoneen ilolla.

Itse en ole onnistunut pitämään esikkoja hengissä puutarhakauteen asti. Olisi upeaa nähdä näiden jatkavan eloa siellä! Mutta liika lämpö ja liian vähäinen valo saa ne aina jossakin vaiheessa heittämään veivinsä.

Kaunista viikonloppua ja erityinen piristysruiske kaikille tautien kourissa painiville!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.