Kierrätysidea kylvöihin

Joulukalenteri kylvöastiaksi

Meillä siivottiin joulu pois heti vuoden vaihduttua, mutta lapset luopuivat joulukalentereistaan vasta hiljattain. Ja siitä päästäänkin sujuvasti kylvöihin. Lego joulukalenterin sisällä oleva muovilokerikko on nimittäin osoittautunut oikein mainioksi kylvöastiaksi. 24 syvähköä lokeroa ja riittävän jämäkkää muovia.

Kylvoastia_2_Minttuajamustikoita_5935

Olen naputellut piikillä muutaman reiän jokaisen lokeron pohjaan, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Kun siemenet on kylvetty, olen asettanut kylvöksen päälle muovikelmua.

Esikasvatus_Minttuajamustikoita_0713

Löysin Ikeasta edullisia muovitarjottimia, jotka ovat juuri passelin kokoisia legolokerikolle. Tarjottimen avulla taimia on helppo siirtää myöhemmin keväällä ulos karaistumaan eli tottumaan varovasti ulkoilmaan. Tässä viimevuotiseen kevätaurinkoon totuttelivat jättiverbenan taimet, jotka kylvin ensin hajakylvönä ja koulin myöhemmin lokerikkoon.

Jattiverbena_esikasvatus_Minttuajamustikoita4844

Viime kauden lokerikot on pesty ja odottavat nyt kylvöjä uudempien kierrätyslokeroiden kanssa. On kyllä uskomatonta, mitä kaikkea puutarhan puolelle voi hyödyntää ja kierrättää!

7 Comments

 • Yllättävästi monelle tavaralle löytyy uusiokäyttöä.
  Ymmärrän kyllä konmaritustakin, jos kaikki paikat ovat täynnä tavaraa. Onneksi omakotitaloissa on hieman varastotilaa, mihin voi kätkeä kaikki joita voi hyödyntää tulevaisuudessa.
  Ennen kuin luin, ajattelin, kylvätkö jo jotain:)

  • Minulle tuo varastotila on myös vähän kompastuskivi. Mitä enemmän on säilytystilaa, sen enemmän tavaraa tuppaa kertymään. Ja sitten vihdoin kun jostakin luovun, niin taatusti seuraavalla viikolla tulee vastaan tilanne, jossa sitä olisi tarvittu 😀

 • Onneksi puutarhassa more is more. Saa hamstrata ihan rauhassa 😀

  • Todellakin! Jos ei mahdu sisälle, kasvihuoneeseen / kesähuoneeseen / keittiötarhaan taatusti mahtuu 😀

 • Hyvä idea. Samaa yritin meillä mutta laatikko käytettiin legojen lajitteluun, ehkä se vaivihkaa siirtyy äidin käyttöön 🙂

  • Hyvässä käytössä teilläkin:) Minä onnistuin kähveltämään nämä itselleni, sillä legot on lajiteltu kirppikseltä löytyneeseen työkalupakkiin, jossa on lokeroita kolmessa kerroksessa. Yksi parhaista ostoista ikinä!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.