Kasvihuone mielessä

Kuvauspäivä heinäkuussa

Viime heinäkuussa sain vieraita Kotipuutarha-lehdestä. Kuvaaja Hanna Marttinen ja toimittaja Heli Einesalo kurvasivat meille kauniina ja helteisenä kesäpäivänä. Pääsin mukaan lehtijuttuun, jossa kerättiin vinkkejä kasvihuoneen hankintaan (Kasvihuonetta ostamassa, Kotipuutarha 1/2017).

minttua_ja_mustikoita_kotipuutarha

Tällaiset puutarhavierailut ovat aina erityisen jännittäviä. Omasta puutarhasta blogatessa voi päättää mitä kuvaa, miten tiukasti kuvat rajaa, mitkä kuvat hylkää. Mutta kun päästää ammattilaisia pihaan, alkaa kummasti nousta kylmä hiki otsalle. “Muistinko siivota kaikki nurkat? Eihän kasvit näytä nuupahtaneilta? Ei kai tuossa tomaatissa sojota hillittömiä varkaita?! Ja milloin ihmeessä nuo linnunkakat ilmestyivät lasiansarin seinään??”

kasvihuone_4

En tiennyt tarkalleen, milloin lehtijuttu ilmestyy, joten oli varsin mukava yllätys katsella kesäisiä kasvarikuvia paukkupakkasissa.

kasvihuone_2

Tämän postauksen kaikki kuvat ovat Hanna Marttisen kuvaamia, lehdessä mukana olleita. Jos haaveissa on kasvihuoneen hankinta, kannattaa lukea Kotipuutarhan 42 vinkkiä kasvihuoneen ostoon. Meidän puurunkoisessa lasiansarissa minua harmittaa vain yksi seikka: se on aivan liian pieni!

12 Comments

 • Ihana kasvihuone,itselleni en voi hankkia kasvihuonetta takapihalle,kun oon vuokra-asunnossa ja piha on auttamattomasti liian pieni,mutta kyllä katselen ja mieluusti seuraan muiden kasvihuoneita ja kasvatuksia keväällä ja kesällä.Olen vaihtelevasti kasvattanut tomaattia isossa kukkaruukussa ja ämpärissä herneitä,mutta kyllä ei ole aina onnistunut.Viime kesänä koitin Tomtatoa,mutta perunoita ei tullut yhtään,en tiedä missä ois ollut vika.Tomaatteja sain sentään 2 kg verran.Sinulla on ihana kasvihuone,joten antoisia uusia kasvatuksia keväälle.Ihana oli katsella kuvia näin tammikuun alussa.

  • Minäkin olen kasvatellut tomaatteja ruukuissa ja ämpäreissä terassilla sekä varaston seinustalla. Satoa tulee vähän kasvihuonetta myöhemmin, mutta kuitenkin kiva määrä ja joka kesä ovat ehtineet kypsymään. Ja tiedätkös, minulle kävi toissakesänä Tomtatoen kanssa ihan sama juttu! Tomaatteja tuli varhain ja paljon, mutta ei perunan perunaa. Huojentavaa kuulla, että jollakin muullakin on sama kokemus:)

   Satorikasta vuotta 2017!

 • Luin jutun moneen kertaan, siinä oli niin paljon kaikkea hyödyllistä tietoa ja silmiähiveleviä kuvia. Aihe on mulle tällä hetkellä niin ajankohtainen, että ahmin kaikki vinkit ja fiilistelen kaikkia kasvihuonekuvia, mitä vain näen.
  Postasin myös juuri kasvihuonehaaveestani ja odottelen innolla kevättä ja haaveen toteutumista. Kaivan tämän jutun varmasti vielä moneen kertaan esille kevään aikana. <3

  • Voihan ihanuus, pitääkin käydä lukemassa postauksesi! Kasvihuone on kyllä ollu paras ostokseni ikinä. Muistan vieläkin sen mahtavan fiiliksen kun kasvari vihdoin oli pystyssä ja sinne pääsi ensimmäistä kertaa kahville aamuauringon lämmittäessä selkää <3 Haaveiden täyttämää kevättä Riina sinulle!

 • Näyttää kivalle!
  Meillä on ajatuksena rakentaa kasvari ensi kesänä. Ei malttaisi odottaa 😉

 • Sinulla on tosi ihana kasvihuone! Kuvat niin upeita! Ainakaan minulla ei katse kohdistu sivuseikkoihin, taimien kunto, lajikkeet, ruukut ym kiinnostavat ja vievät katseen mennessään! Myös mielenkiintoiset tuet aina kiinnostaa (kuten Jukaraisen Katilla kerran näin postauksessaan hiilihangon tukena! ).

  Mulla on kaksi kasvaria, toinen melko isokin, tykkään molemmista ihan kauheasti. Vuosia olen niissä kaikkea kasvattanut, luin silti lehden jutun mielenkiinnolla! Omissa huoneissani kasvatan kaikki ruohokatteessa ja rinnakkain kukkien kanssa – pienikukkainen samettikukka ‘Red Gem’, oivallinen sitruunalta tuoksuva kaveri niin kurkulle kuin paprikalle ja ohikulkeissa siitä tulee mukava sitruunainen tuulahdus! Tuoksu harhauttaa oivallisesti kirvoja!! Suosittelen!

  • Itselläni kasvihuone täyttyy lähinnä tomaateista ja yrteistä, toki mukaan mahtuu aina pari chiliä, munakoisoa yms. Ja tomaattien kaverina kasvaa ‘Golden Gem’ 🙂 Tosiaankin, ihan paras seuralainen keittiöpuutarhaan! Käytän terälehtiä mm. salaatteihin ja ruokien / leivonnaisten koristeluun. Tuo punakukkainen versio on vielä testaamatta.

   Kaksi kasvaria, voi sinua onnekasta! Olen tässä viime aikoina tutkaillut tonttiamme “sillä silmällä”, mutta kesähuoneen valmistumisen jälkeen tila alkaa pikku hiljaa loppua. Toki joku seinämallinen versio voisi vielä mahtua…Vaikkapa koko talon leveydeltä 😀

 • Ihanaa kasvihuone innostusta. Meille koottiin viime kesänä noin 20 neliöinen kennokasvihuone . Edellisestä khuoneesta onkin kulunut jo toistakymmentä vuotta. Uusi huone odottaa vielä pohjan viimeistelyä . Kurkku ja tomaatti sinne tulevat sekä kokeilukasvit. Jotain mitä ei pihassa voi kasvattaa. ..pieni yrttimaa on pellon reunassa . Voi tätä odotuksen tunnetta….

  • No teillä alkaa olla kasvihuoneessa jo mukavasti kokoa, mahtavaa! Ihanaa kevään odotusta ja runsasta satokautta! Ihan alkoi jo sormia syyhyttää:)

 • Hei! En ole aiemmin innostunut lukemaan blogeja, mutta etsiessäni tietoa kasvihuoneista, silmäni osuivat aina kauniiseen kuvaan kasvihuoneestasi. Kiinnostuin blogeistasi ja nyt seuraan innolla postauksiasi. Laitoin jopa siemeniä (chia, sinapinsiemen, herne, kurpitsa) itämään saunan pesuhuoneen lattialle ja hyvin itivätkin. 🙂
  Meille on suunnitteilla kasvihuone ensi kesäksi ( sorakuorma on jo pihassa), odottelemme roudan sulamista. Pitääkin käydä kirjastossa, jos vaikka saisi lainattua tuon Kotipuutarha-lehden.
  Kiitos kauniista kuvista ja ideoista puutarhassa! 🙂
  Hyvää Pääsiäisen odotusta!

  • Hei Jaana,

   Ja kiitos kaunis ihanasta kommentistasi! Teillä onkin mahtavat ajat edessä, kun pääsette pystyttämään kasvihuonetta. Tai ei se pystytys ehkä niin ihanaa ole, mutta kaikki muu sen jälkeen 🙂

   Olipas mukava kuulla, että olet saanut ideoita puutarhaan. Paljon intoa kasvariprojektiin ja aurinkoista kevättä!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.