Salkoruusujen siemenarvonta

salkoruusun siemenet
Salkoruusujen siemenet ovat kuivuneet.

Jo joka vuotiseksi perinteeksi muodostunut Mamman puutarhan siemenarvonta polkaistaan tänään käyntiin ja aikaa osallistumiseen on ensi viikon sunnuntaihin eli 22.11 klo 12 asti. Koska kaikki kolme lastani haluavat toimia onnettarina, niin päätin järjestää omat arvonnat myös Mamman puutarhan Facebook– ja Instagram-tileille. Eli yhteensä arvotaan siis kolme pussillista omassa puutarhassa kasvaneiden salkoruusujen siemeniä.

salkoruusun siemenet

Siemenet ovat alunperin lähtöisin Englannista, muistaakseni Plant World Seedsin valikoimista. Pidin itse niistä hirmuisesti sillä näillä oli kaunis tumman violetti nielu ja muuten hempeän pastellisen sävyiset terälehdet. Osassa tummaan nieluun yhdistyi viininpunaiseen vivahtava sävykin.

Salkoruusut kasvoivat kellarin rinteessä ja sopivat sävyiltään täydellisesti vaaleanpunaisen pallohortensian ja tähkäverbenan sävyihin. Ajatuksena oli aluksi kerätä myös tähkäverbenan siemeniä arvontaan mutta en ole varma ehtivätkö ne oikein kunnolla kehittymään loppuun saakka ennen ensimmäisiä halloja.

Salkoruusut vuorostaan eivät paljoakaan halloista välittäneet vaan niiden lehdistö on edelleen raikkaan vihreä. Kävin ottamassa nämä kuvat lehdistöstä tänä aamuna. Kauniin kukinnon lisäksi näiden salkoruusujen erikoisuutena ovat nuo figuksen lehtiä muistuttavat sormimaiset lehdet joita se kaksivuotisena kasvina kasvattelee ensimmäisen vuoden. Salkoruusut kukkivat vasta toisena kesänä kylvöstä. Viihtyessään nämä kyllä myös kylväytyvät paikalleen. Salkoruusut viihtyvät auringossa ja muhevassa maassa. Olen huomannut, että meidän rinteiset istutusalueet sopivat niille erityisen hyvin. Uskoisin, että nuo samat ruusukkeet saattaisivat kukkia vielä seuraavanakin kesänä, sillä niin elinvoimaisilta osa niistä edelleen vaikuttaa.

Jokunen salkoruusun kukkakin vielä sinnittelee.

Arvontaan voit siis halutessasi osallistua kommentoimalla tämän postauksen yhteyteen. Ja lisäarpoja on mahdollista käydä lunastamassa yllä mainituilla sosiaalisen median kanavillani. Kanavilla voi vain käydä osallistumassa, sivuista ei ole pakko tykätä tai jäädä seuraajaksi. Tietystikään seuraamaan jääminen ei kiellettyäkään ole ja olisihan se ihanaa jos jokunen niinkin tekisi <3

Onnea kaikille arvontoihin!

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

63 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.