Suloinen syklaami ja koreat krookukset

Palaan vielä keskiviikon tunnelmiin kun en silloin ehtinyt postata puutarhan muista ihmeistä. Krookukset ovat jo suurella nupulla ja ihmeistä suurin, suloinen murattisyklaami, C. hederifolium kukkii lasikuvun suojissa. Kaapaisin alkuviikolla hieman lunta lasikuvun päältä ja huomasin pienen pinkin nupun kurkistelevan lasin läpi. Keskiviikkona sitten kupu oli sen verran sulanut, että sain sen nostettua pois paikoiltaan ja ensimmäinen nuppu kolmesta oli jo täysin auki!

HUOM! Sailan kommentin siivittämänä aloinkin pohtia tämän söpöläisen nimeä tarkemmin ja luulen, että kyseessä saattaa sittenkin olla balkaninsyklaami, C. coum! Molemmat kasvavat minulla tuossa vieretysten joten voipi hyvinkin olla että olen sekoittanut nuo kaksi. Balkaninsyklaamin kukinta-aika on varhainen kevät kun taas murattisyklaami kukkii jo syksyllä. Minun kahdesta kasvistani vain tämä yksi yksilö on kukkinut, toisessa on näkynyt pelkkiä lehtiä.

suloinen-murattisyklaami-mamasgarden
Kuinka onnelliseksi voikaan yksi pieni kukkanen tehdä ihmisen.

Säikähdin kovasti kun kupua nostaessani huomasin, että sen alla maa oli osittain valkoisen kasvuston peitteessä. Jonkinlaista hometta se kait oli mutta kaavin sen pois eikä kasvit näyttäneet siitä olleen vaurioituneen. Ensi talveksi pitää jättää kuvun alle paremmin joku karahka pitämään reuna ylhäällä niin ilma kiertää paremmin.

lasikuvun-alla-kukkii-syklaami-mamasgarden

Vaan nytpä on taasen kiirus töihin joten en ehdi enempiä jaarittelemaan 🙂 Sen vain sanon, että vaikka puutarhassa näyttäisi olevan vielä lunta ihan liian paljon niin menkää ja tutkikaa lähempää, saatatte löytää pieniä ihmeitä <3

 

pyöreä tekstillä-blogin-loppuun

12 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.