Esikkohuumaa ja suuri siemenarvonta

Esikot nuo sydämeni vieneet kukkaset, jotka sulostuttavat kauneudellaan koko puutarhakauden, keväästä pitkälle kesään ja jopa myöhäiseen syksyyn asti. Monesti esikot mielletään vain kevätkukkijoiksi mutta lajikirjonsa on runsas ja eri lajit myös viihtyvät erilaisissa kasvuolosuhteissa. Keväällä kukkivat saattavat myös innostua uudelleen kukkaan vielä myöhemmin syksyllä. Olen ollut esikkofani jo pitkään ja kasvattanut niitä jonkin verran siemenistäkin. Ihastuttavin taimilöytöni tähän mennessä on ollut Mustilan taimitarhalta ostamani tuoksuesikko P. beesiana. Tuo esikko kuitenkin heitti henkensä toissa kesänä myyrän töiden vuoksi ja kuivui käytävän päällä ennen kuin ehdin hätiin. Tuosta tapahtumasta lähtien olen etsinyt uutta tuoksuesikkoa sitä löytämättä. Vaan nytpä päätin muutama viikko sitten aloittaa uudet etsinnät ja ulotin hakuni ulkomaille asti. Olin kuullut ystävältäni, että Barnhavenilta saattoi ostaa siemeniä maksamalla ne tavallisella pankkisiirrolla! Olin lisäksi seurannut monien facebook-kavereiden esikkokylvöjä Barnhavenin siemenillä ja onpa minulla yksi pieni taimikin Täysin pihalla-ryhmäläisen kylvöistä varttumassa omassa puutarhassani. Kiitos Hannu, sinun Gold Laced ryhmän esikkokylvöjen taimi kukki meillä ensimmäistä kertaa viime kesänä <3

Ystävien hyvien kokemusten perusteella rohkenin siis lähestyä kyseistä firmaa ja laitoin tilaukseen 10 pussia ihanien esikoiden siemeniä. Siemenien joukossa menettämääni tuoksuesikkoa tavallisena, sekä vaaleanpunaisena hybridinä <3 Noita Candelebra esikoita ostoskoriini vilahtikin useita erilaisia, sillä ne olisivat upeita kasveja lammikkoni rannalle kosteaan ja puoli varjoisaan paikkaan.

Tilausta tehdessäni sain ajatuksen pyytää siemenpusseja myös blogiarvontaa varten. Uskon että teistä lukijoistakin löytyy useita esikoihin hurahtaneita, niinpä julistankin nyt suuren esikkoarvonnan alkavaksi täällä Mama`s gardenin blogissa ja Mamman puutarhan facebook-sivuilla. Arvon yhdelle onnelliselle voittajalle viisi pussia Barnhavenin lähettämiä siemeniä ja arvontaan voit osallistua Tapaninpäivään 26.12.2017 klo 12 asti. Voittajalle ilmoitetaan voitostaan henkilökohtaisesti joten muistathan jättää kommentin yhteydessä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kohtaan. Osoitteesi näkyy vain minulle!  Lisäarvan voit lunastaa jättämällä kommentin Mamman puutarhan facebook-sivuille, tämän postauksen linkin alle. Olisi ihanaa saada lisää tykkääjiä blogini facebook-sivuille mutta osallistua voit toki myös ilman tykkäystä 🙂

Tässä linkit jokaiseen viiden pussin sisältöön:

Border auriculas

Springtime mix

Polyanthus Flamingo

Double primroses

Polyanthus mixed cowichans

Onnea arvontaan!

 

 

63 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.