Vierailu Vironperällä

Vironperan-ylatalo-mamasgarden

Voi kuinka ilahduin kun sain taannoisen postaukseni kommentteihin kutsun puutarhavierailulle! Olen jo vuosia seurannut Irenen blogia Rakkaudesta Vironperään ja toivonut jo pitkään, että saisin kutsun käydä vieraisilla 🙂 Puutarha ja koko pihapiiri oli ihastuttava <3

Huikeita avaria peltomaisemia avautui puutarhan ulkopuolelle, voi kuinka pidänkään juuri tällaisista vanhoista maatilan yhteyteen rakennetuista puutarhoista suurine puineen ja laajoine istutuksineen. Vaikka laajat alueet vaativat hurjasti hoitoa, on kaikki se hiki ja työ sen arvoista kun palkintona on tuollainen maan päällinen paratiisi<3

Heti talon takana avautui eteeni kaunis lampi jossa oli runsaasti elämää seurattavaksi. Kultaisen oransseja kaloja uiskenteli rannan matalikossa ja sammakon poikasia kuhisi suurina ryppäinä <3 Voi kuinka paljaalta oma lammikkoni näyttikään kun palasin kotiin.

lammikon-rannan-kosteikkoa-mamasgarden
upea-patio-mamasgarden

Onneksi takakontissa oli kuitenkin kassikaupalla emännän minulle kaivamia taimia, joita saan nyt istutella oman pikkuruisen lammikkoni ympärille. Jospa sekin sitten joskus näyttäisi vähän rehevämmältä.

Tässä vielä muutamia puutarhan rakenteita joihin ihastuin. Löytäisin meille heti paikan tuollaiselle kaarisillalle ja tästä edes en kyllä polta risuja vaan kokoan niistä tuollaisen matalan aidan <3 Harmittavaa ajatella miten monta metriä aitaa olenkaan näiden vuosien aikana jo polttanut poroksi 🙁 Riukujen poltto vain on niin vaivatonta, että olen siihen joka kerta sortunut. Toissa kesänä hyödynsin kuitenkin onneksi edes osan suurien koivujen risuista ja tein muutaman aidan pätkän puutarhaan.

Tuosta talon vierellä kulkevasta liuskekivipolusta sain ihan uutta inspiraatiota omiin liuskeprojekteihini. Jatkaisinko lammikoltani tuollaista liuskepolkua läpi metsäpuutarhan laajennuksen aina nuotiopaikan isolle kivelle asti?! Haaveita ja uusia suunnitelmia, niitä täytyy aina olla hihassa!

Jossakin vaiheessa puutarhakierrostamme tulivat lapset kysymään emännältä oliko hänellä mahdollisesti puutarhassaan lihansyöjäkasveja?! Ihmeteltiin vähän lasten kysymystä kunnes näyttivät minulle tuon lihan syöjäksi epäilevänsä kukkasen. Lasten mielikuvituksella ripsireunainen tulppaanin kukka näytti hurjalta lihansyöjäkasvilta 🙂

Jos oli puutarhassa hurjia lihansyöjiä niin oli siellä myös paljon kauniita ja lempeitäkin kasveja<3

kevatlinnunhernetta-mamasgarden

Tätä kauan etsimääni kevätlinnunhernettä sain ison taimen mukaani, aarteeni <3

Yhteisen puutarhaystävämme nettiputiikista tilattu sademittari oli NIIN kaunis <3 Vieläköhän tätä löytyisi Elsan lempituolin valikoimista?!

Mutta huomenna suuntaammekin sitten Irenen kanssa kohti Nuppulaa ja sehän onkin sitten jo ihan toinen tarina 🙂 Nyt toivotan oikein leppoisaa lauantai-iltaa kaikille ja köllähdän saunan lauteille.

10 Comments

 • Kiitos kuvista. Sai katsella Irenen hienoa pihaa toisen linssin läpi, näki ihan eri kulmia. Lampi on kyllä hieno, sellaisen kun vielä saisi ja jonkun sitä hoitamaan.

  • Puutarha on tietysti luonnossa vielä paljon lumoavampi kuin kuvissa mutta eri kuvaajat näkevät kuitenkin aina jotakin muuta, mitä toinen ei ehkä tule koskaan kuvanneeksi!

 • Kylläpä näytti Vironperä upealta kuvissasi 🙂 Entisenä lohjalaisena on Vironperästä kuullut paljonkin, mutta enpä ole nähnyt

  • Ai sinä olet ollut joskus Lohjalainen! Ilmoittelehan jos olet joskus tulossa käymään entisellä kotiseudullasi. Kierretään puutarhat ja taimistot 🙂

 • Ihanaa kun pääsit käymään Irenen kauniissa puutarhassa. Ihailen kovasti sekä puutarhaa että sen omistajaa. Ja ihania kasvejakin sait lammellesi, oi onnea! Hyvä, että lapsesi säästyivät syöjäkasvilta 😀

  • Hei voisinkin seuraavaksi mennä istuttamaan saamiani kasveja, ne odottelevat vielä ämpärissä. Jep, lihansyöjäkasvi olikin ihan ystävällistä sorttia 🙂

 • Irenen blogia olen minäkin jo jonkin aikaa seurannut ja kauniita näkymiä ihaillut. Irenellä on lyömätön taito ja värisilmä yhdistää toisiinsa sopivia kasveja hurmaaviksi näkymiksi.
  Kiitos sinulle näistä uusista kuvakulmista.

  • Halusin tuoda esille myös puutarhan valtavaa laajuutta joka ulottuu viereisille peltoaukeille asti. Itse ei tule ehkä kuvanneeksi omaa puutarhaansa siinä laajuudessa kuin se oikeasti levittäytyy. Harmi vain kun keskipäivän kirkas aurinko oli hieman haasteellinen kuvauksen kannalta, eikä kameranikaan ole enää ihan uusinta mallia.

 • Upean rehevässä puutarhassa pääsit vierailemaan. Irenen blogia olen minäkin lukenut ja ihastellut hänen puutarhaansa virtuaalisesti. 🙂

  • Onni on nämä blogit! Niiden avulla voimme tutustua niin moniin upeisiin puutarhoihin!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.