Jobs for the weekend

Kuljeskelin tai oikeastaan kahlasin eilen töiden jälkeen ulkona putarhassa. Ilma oli mitä ihmeellisin, kaunis ja puhdas<3 Aurinko paistoi ja lumikuorrutus peitti maiseman ja puutarhan kasvit. Lunta tuli viikolla ihan mahdottoman paljon. Meillä oli täysi työ saada työpäivää ennen ja jälkeen piha putsattua ja kolaamista riitti vielä torstaihin asti. Vaan kylläpä oli eilen sitten mukavaa kaartaa hyvin kolattuun pihaan, kyllä työ tekijänsä palkitsee<3
Mutta takaisin postauksen aiheeseen. Minulle niin rakasta Montya siteeratakseni, tässäpä teille vähän ehdotuksia mukavista töistä, joita voisi tässä kelissä puutarhassa toimittaa.
Nyt viimeistään on aika tyhjentää ruukut. Minulta jäi yksi ihan uusi ja kaunis ruukku alapihalle lumen alle ja raahasinkin sen jo eilen meidän tekniseen tilaan sulamaan. En halua ottaa sitä riskiä, että kaunis ruukku halkeaa talven pakkasissa, kun kostea multa sen sisällä jäätyy ja laajenee.

 

 

Vielä voi ehtiä suojaamaan kasvit! Tolppien maahan lyöminen saattaa olla jo vähän hankalaa, mutta ainakin rautakangella uskoisin vielä saavan jonkinmoista reikää aikaiseksi. Onhan lumi eristänyt maata jäätymiseltä, ainakin niillä seuduilla, joilla sitä on tullut. Jos tolppia ei enää saa maahan, voi kasvit kuitenkin kietoa kanaverkon suojiin ilmankin. Ainakin ylhäältä tulevat jänisten ja kauriiden hyökkäykset estyvät. Myös runkosuojat voi vielä laittaa paikoilleen, lumi on ainakin meillä niin kevyttä pöllyä, että se on helposti huiskittavissa pois rungon ympäriltä. Uskon että runkosuojia tullaan tänä vuonna tarvitsemaan kipeasti, sillä ompahan myyrillä muuten niin maan mahtavat oltavat lämpimän lumivaipan alla, ainakin jos tämä lumi jää pysyväksi!


Vapauta kasvit lumikuorman alta!

 

 

 

 

 

 
Nauti kasveista, jotka ovat jättäneet lehtensä, vartensa ja jopa kukkansa koristamaan talvista puutarhaa<3

 

 

Jos viikolla jäi alueita kolaamatta, voit motivoida itsesi kolan varteen sillä hyvällä syyllä, että nyt on hyvä mahdollisuus antaa lisäsuojaa ainakin aremmille kasveille tai alueille joille olet vasta istuttanut kasveja tai sipuleita. Ja jos nyt kuitenkin käy niin, että lumet tästä vielä sulavat, antaa sulava lumikasa alueelle myös lisää kosteutta, kuivan syksyn jälkeen!

Nauti valosta, mikäli suinkin aurinko vain edes pilkahtaa näkyviin<3

 
Talsi tai luo lumet hedelmäpuiden ympäriltä! Tämä jäikin itseltäni eilen vielä osittain tekemättä. Olen joka vuosi suojannut puuni ahkerasti, eikä ainakaan vielä ole vahinkoja päässyt syntymään. Uskon, että puiden ympäristön talsimisellakin on ollut oma apunsa puiden säilymiseen, myyrät eivät nimittäin viihdy paljaalla/tampatulla alueella ja jänöt eivät ylety napsimaan edes latvoja verkon ylitse, kun eivät saa lumesta lisää korkeutta.

 

Ruoki linnut ja nauti niiden katselusta<3

 

 

Kahlaa puutarhasi lempipaikkoihin, lumesta huolimatta! Pitkävartiset saappaat vain jalkaan ja vaikka kuumaa juomaa termosmukissa mukaan. Ja kun ilta alkaa tänään hämärtää, aion vielä kiikutella puutarhaan ja terassille paljon kynttilälyhtyjä. Valoa ei voi olla tähän vuoden aikaan yhtään liikaa.

Puutarhastaan voi todellakin nauttia myös talvella<3

P.S Mikäli et nyt kuitenkaan jaksa lähteä ulos puutarhaan ja sohva kutsuu sinua enemmän kuin lumessa rämpiminen, niin tässä sinulle linkki tämän kauden viimeiseen Gardener`s World:in jaksoon! Suosittelen kyllä katsomaan nuo kaikki tämän vuoden jaksot,  ihania ovat jokainen ja erityisesti itse päätarhuri Monty, ihastuttaa minua aina vain enemmän ja enemmän<3

 

14 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.