Vanhoja muistellen

Niimpä se talvi sitten tuli ihan kuin povattiinkin ja elo jotenkin rauhoittui yhdessä yössä, samalla kun lumi peitti hiljalleen maan. Koska syksyni oli melko hektinen ja fyysisestikin aika rasittava, tuli tämä rauhoittuminen minulle jotenkin kuin ennenaikaisena joululahjana<3 Päätin jo viime viikonloppuna, että seuraava viikonvaihde kuluisi levätessä ja tänään olenkin oikeastaan vain loikoillut sohvalla 😉 No käytiin me kaupasta hakemassa vähän linnuille lisää apetta. Otettiin viime vuoden tapaan auringonkukansiemeniä ja talipalloja. Niiden lisäksi ajateltiin hemmotella siivekkäitä tänä talvena myös maapähkinöillä, nam<3 Tosin oravat taitavat kyllä viedä osansa. Aloitin ruokinnan jo alkuviikosta, vähän ennen lumisadetta. Ihmettelin kun tintit löysivät lähes välittömästi tiensä lintulaudalle, mistä ne niin nopeasti tajusivat ruokinnan alkaneen?!

Lumen tulo toi ruokinnan lisäksi tullessaan jännittävän muutoksen, pihalla liikkuvien eläinten seuraamiseen. Lumisessa maassa risteilee jos minkäkin eläimen jälkiä. Jäniksiä on ihan hirmuisesti (onneksi olen tänä vuonna suojannut erityisen huolellisesti) ja olipa myös joku kissakin kuljeksinut ympäri pihaa. Ihan lähellä ei naapureissa tietääksemme ole kissaa, joten vähän ihmetellään mistä asti kisuli on meille eksynyt? Vaan katti on meille kyllä enemmän kuin tervetullut, hiirien jälkiä oli myös kaikkialla:)

 

Postauksen kuvat keräsin vanhoista syksyisistä kuvista, sillä luminen maisema ei ole kuitenkaan houkuttanut tarttumaan kameraan. Luin aamulla Hernepensaskujanne blogista postauksen Jorin vierailusta Hankolaisessa kukkakaupassa ja sen myötä aloin muistelemaan omia vuosien takaisia alkutalven kukkaostoksiani. Kuinka kasvit voivatkin jäädä niin lähtemättömästi mieleen?! Eniten kaipaan Multiflora hyasinttejäni ja jouluruusujen kauneutta<3

 

 

Myös tämä hempukkainen syklaami on jäänyt mieleeni vuosien takaa. Ei kait tässä auta kuin ensi viikolla suunnata itsekkin kukkakauppa kierrokselle;) Lisäksi joka vuotinen askartelukipinä näyttäisi taas nostavan päätään. Sammaleet ja tammenterhojen hattuset odottavat kasvarissa, toivottavasti ilmat lauhtuvat pian sen verran, että siellä tarkenisi askarrella. Olisipa puolilämmin autotalli<3

 

Loppuun vielä yksi ajankohtainen muisto vuosien takaa. Valaiskoon tämä kurpitsa pimeän lauantai-illan<3 Kaikille vielä oikein rauhallista pyhäinpäivää!

 

19 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.