Vielä on kaunista

Vielä on vähän kesää ja kaunistakin jäljellä<3 Sain tänään yllättäen kaksi ihanaa puutarhahörhöä ja suloisen Taimi-koiran pikaiselle visiitille puutarhaan ja heidän ansiostaan aloin taas näkemään kauneutta ympärilläni. Kiitos tytöt, oli niiin mukavaa tavata teidät <3

Kun vain auringoa vähän saataisiin, houkuttelisivat nämä nyt ensimmäistä kertaa kukkivat punahatut, puutarhaan perhosia kukkiensa täydeltä.

Naapurilta saatu kaunis nimetön syysleimu alkaa jo lopettelemaan,

 Kun taas ystävän naapurilta saatu syysasteri vasta availee ensimmäisiä kukkiaan.

Yksi punahatuista on hassun muotoinen.

Napsin nämä kuvat nopeasti ennen päälle nousevaa ukkoskuuroa. Täysin kuivana en sisälle päässyt, herkässä on nyt ollut viime viikkoina taivaan hanat. Jospa nyt vähitellen ilmat vähän kuivuisivat.

Terassille se oli juostava sadetta pakoon ja haettava iso varjo avuksi:) Tavaratkin alkavat taas pikku hiljaa siirtymään takaisin terasseille, oltuaan karussa pitkin pihaa koko kesän. Tälle sammalpallolle oli aurinko kohtalokas, mutta sade taas sai pallon juurella suloisen orvokin versomaan. Näitä sinisiä orvokkeja on jo useana vuonna putkahdellut mistä milloinkin.

Rautatieomenapuu kantaa suurta satoa, noita voisi hyödyntääkin omppusoseen joukkoon. Viikolla keitinkin jo yhden satsin ja omppuhyvettä ollaan syöty niin että napa tirisee 😉

Viime viikonloppuna sain aikaiseksi pienen laajennuksen katajanaluspenkkiin. Tuohon laitan ainakin tumman palloesikon siementaimia, joita on ilmestynyt varmaan satamäärin varjotarhan puolelle.

Myös uutta tiilipolkua tuli reilun metrin verran lisää. Vaikka tiilet ovat vanhoja, niin tuo uusi pätkä hauskasti oikein kuin hohtaa uutuuttaan 😉

Taasen eksyin kuvaamaan mielipaikkaani<3 Kostea metsänreuna on niin houkutteleva, varsinkin kun itikatkin ovat tähän aikaan vuodesta lähes ikävä muisto vain. Alimpia kuusenoksia poistamalla sain tuohon imiköiden viereen mukavasti lisää tilaa. Kasvit myös tulivat kauniimmin esille, kun hennoin poistaa alimmat oksat. Nuo tavalliset täpläimikät ajattelin jakaa viimeistään keväällä, saan niistä mukavasti täytettä uusille alueille:) Kivasti tuolla on vielä tilaa uusillekin varjon kasveille, ensi lauantaina olisikin Mustilassa taas taimipäivät, jospa nyt tänä vuonna pääsisin.

Grillipadan takana kukitaan tummanpuhuvissa asuissa<3 Marketanpuistosta keväällä hommatut callan mukulat ovat nostaneet ilmoille kolme dramaattisen tummaa ja veistoksellista kukkaa.

Vesipisarat kimmeltävät kukan pinnalla kauniisti. Nämä on ehdottomasti talvetettava yhdessä daalioiden kanssa.

Istutin yhden uuden kuunlilja hankinnan ruukkuun, ränsistyneiden orvokkien tilalle. Tuo täytyy kyllä vielä ennen talven tuloa kaivaa maahan.

Metsän reunan korpipaatsamat ovat kauniita.

Punalatvat tulee kuvattua joka syksy. Ne näyttävät niin kauniille kypsyvää viljapeltoa vasten.

Sinkkisankoihin tuli viikolla hommattua vähän syysistutuksia. Keijunkukat aion siirtää sangoista vielä maahan, jospa saisin niistä pidempi aikaisia asukkeja puutarhaan. Tuoksuvat pienet syklaamit on niin namuja <3

Suloinen Bonica 82 ruusuni paleltui lähes maahan saakka, mutta versoi onneksi paljon uutta kasvua ja aloittelee nyt hempeää kukintaansa.

Syyshortensiat ovat puutarhan kuningattaria, tässä `Vanille Fraise`. Taimiteutarista tuli jokin aika sitten ostettua kaksi uutta hortensiaa, niitä ei voi olla koskaan liikaa;)

Tähän kuvakulmaan olette varmaan jo ihan kyllästyneitä!! Anteeksi, mutta aina vain uudelleen ja uudelleen kamerani linssi kääntyy tähän kohtaan puutarhaa.

Syysvuokot antavat parastaan<3

Kuvailut loppuivat päälle puskevaan ukkoskuuroon. Taivas oli tosi musta.

Takaterassilla voi nyt ihailla maalattuja kattorakenteita. Neljä pylväänhattua vielä uupuu. Kunhan saadaan ne vielä paikoilleen, on terassi viimeinkin valmis. Amppelista katkesi naru, siksi riippapelargoni on päässyt penkille kukkelehtimaan 🙂

Terassilla ei kuitenkaan tekeminen lopu. Tämän pikkukasvarin kun vielä saisi maalattua, voisi viimeinkin olla tyytyväinen tämän kesän maalauksiin ja sulkea maalipurkin tältä vuodelta. Kantena toimiva ikkuna on onneksi jo putsattu, vain yksi ikkuna ruutu täytyy siihen hommata ja viimeistään sitten talvella kitata ruudut sisällä paikoilleen. Myös toinen alaikkunoista pitäisi putsata ja irrottaa vanhat kitit. Tästä työstä kyllä pidän, kittien poistaminen on varsinaista “aivot narikkaan” hommaa:)

Vaan nyt unten maille, porukka on aika sipissä, sillä kuumetta ja kurkkukipua on ollut kaikilla kolmella lapsella:( Sitä se koulujen ja päiväkodin aloittaminen teettää, heti alkaa pöpöt kiertää kun muksut kokoontuu saman katon alle. Nauttikaahan luvassa olevasta lämpimästä viikonlopusta ja loppukesän kukinnasta<3

Avainsanat

6 Comments

  • Ihania kuvakulmia, näkymiä ja tuo terassikin! Ei voi kyllästyä näin ihaniin puutarhanäkymiin, teillä on vielä tuo ympäröivä maisemakin parasta A-luokkaa.

  • Kiitos Kruunu Vuokko! Terassi kyllä teettikin hurjasti työtä. Pessimistisin arvio on, että ensi kesänä koko homma täytyy tehdä vielä kerran uudestaan. Ja voi olla, ettei kyllästetyssä koskaan pysy mikään maali kovin pitkään hyvänä:(

  • Voi kiitos Saila<3 Jotenkin sitä vain itse puutuu näihin samoihin kuvakulmiin ja kaipaisi jotakin ihan uutta! Samoin sitä tulee kuvattua samoja kasveja vuodesta toiseen 🙂 Onneksi kuitenkin kokoajan tulee myös niitä uusiakin kasveja ;D

  • Kiitos, tykkään itsekin kovasti tuosta polusta ja se niin mukavasti helpottaa myös tuon penkin kitkemisiä ja kasvien ihailua läheltä. Kevään penkkihän tuo niin voimakkaasti on, nyt näyttää kovin onnettomalta kun paljon mitään ei kuki siinä enää. Se täytyykin pitää mielessä tuon laajennuksen suhteen, lisää syyskukkivaa mukaan!!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.