Kuulumisia

Arki rullaa taas omalla painollaan ja syksy kiristää otettaan. Ulkona vihmoo vettä ja tuuli on jo viileää. Lauantaina piti lähteä koko perheen voimin Lepaalle, mutta koska vettä satoi niin kovin, päätettiin jättää reissu väliin. Oikeastaan hyvä niin, sillä sain pitkästä aikaa sisäsiivousvaihteen päälle. Roskaa, pieneksi jäänyttä vaatetta ja ylimääräistä tavaraa kannettiin säkkikaupalla ulos talosta! Voi miten puhdistavaa ja nyt vaatehuoneeseenkin pääsee ihan sisälle asti 😉 Sunnuntain pyhitinkin sitten jo pihapuuhille <3 Kuurojen välissä kaivoin alapihan katajanaluspenkkiin pienen laajennuksen. Nyt mahtuu taas lisää palloesikoita ym. rakkauksia <3 Myös terassi ja sinkkisangot ympäri puutarhaa saivat vähän uusia istutuksia. Keväällä istutetut orvokit olivat “ihan vähän” ränsistyneitä. Tein muuten  jo muutaman sipulitilauksenkin viime viikolla, kiirehdin, että saisin varmasti haluamani. Olisi tietty ollut viisasta odottaa alennusmyyntejä, mutta nyt en vain malttanut.

Daaliat jaksavat sulostuttaa syksypuutarhaa edelleen. Myös syysvuokko pistää parastaan<3 Keväällä Marketanpuiston markkinoilta hommatut tummat callat aloittelevat myös kukintaansa, melkoisen dramaattisia tummine leninkeineen. Kaikki nämä ihanuudet ovat nyt kuitenkin jääneen minulta kuvaamatta. Vain hätäisiä kännyräpsyjä olen noista ottanut:(
Lammikon kanssa olen nyt edennyt siihen vaiheeseen, että täytyisi valita sopiva suodatin ja pienen “putouksen” muodostava pumppu. Olen nyt näillä näkymin kallistumassa paineistettuun suodattimeen (Bioforce), joka niin puhdistaa, kuin samalla pumppaakin puhtaan veden putouksen kautta takaisin lampeen. Laiteeseen kuuluu myös UV-valo, joka poistaa tehokkaasti levää. Jotta homma ei olisi liian helppoa, on tietysti vielä osattava valita oikean kokoinen/tehoinen laite. Myös UV- valojen tehot vaihtelevat eri malleissa. Huoh, kumpa pääsisin vain jo istuttamaan kasveja lammikon ympärille 😉

Vaan nyt noutamaan keskimmäinen harkoistaan. Tätähän tämä arki taas on, vie tuo tuonne, tuo toinen tänne ja muista mennä itse välillä töihinkin:) Leppoisia loppukesän päiviä!

Avainsanat

7 Comments

  • Kiitokset! Jossain vaiheessa vuotta daalian juurakoiden raahaaminen lähes toiseen päähän Suomea harmittaa, mutta tällä hetkellä niiden kukinta hyvittää kaiken nähdyn vaivan <3

  • Pörheitä suloisuuksia kasvaa pihallasi.
    Arki tuo mukanaan taas monimutkaisempia kuvioita. Pihalle ei niin paljon enää ehdi. Mutta onneksi on pitkä ja toivottavasti lämmin syksy edessä, jolloin voi viikonloppuisin paneutua pihatöihin. Projekteissa tuo istuttaminen on se kaikkein makein kohta.

  • Ihanat daaliat kukassa ja mikä parasta tuo vaatehuoneen päivitys taas tähän päivään.
    Kumpa joku tulisi ja tekisi täällä meilläkin tällaista puhdistusta.
    Meilläkin kesäkodissa kuulema kukkii daaliat, viikonloppua menemme sinne ja sitten tutkin daaliamaani hyvin tarkkaan.

  • Ehkäpä noita sadepäiviä tuleekin juuri sen vuoksi, että välillä on aikaa laittaa koti sisäpuolelta kuntoon. Aurinkoisina vapaahetkinä ei millään malttaisi pysyä poissa pihalta.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.