Toukokuu

Kerrottu talventähti

Se on täällä taas, ihana toukokuu<3 Vappusää oli poikkeuksellisen ihana ja lämmin, vaan jo oli aikakin, kyllä sitä koleaa ja sateista kevättä olikin jo ihan tarpeiksi. Työn täyteisen viikonlopun jälkeen on väsynyt, mutta onnellinen olo. Ihana vajaa viikko edessä ja ensi viikolla minulla onkin viikon loma, hurraa! Toivon vain, että silloin kelit suosisivat, suunnitelmissa olisi viimeinkin saada alkuun talon päätyjen maalaus. Ainakin pesu ja homeeneston levitys olisi minun heiniäni. Myös terassin puitteiden maalaus olisi vallan ihanaa saada tänä kesänä päätökseen. Ääh, anteeksi taas huomaan listaavani täällä tekemättömiä töitäni:( Kait sit jotenkin hölmönä ajattelee, että kun on ääneen maininnut nuo hommat, niin saisi ne muka jotenkin paremmin tehtyäkin. Saa nyt sitten nähdä, miten käy. Onneksi lammikko on vielä niin kostea, että sitä ei kyllä pääse vielä vähään aikaan työstämään, muuten voisi maalaushommat vaihtua mieluisampaan hommeliin;) Tyhjensin kyllä lammikon taas eilen, jospa se vähän vauhdittaisi kuopan kuivumista?!

Uutta kasvua työntää nyt vähän siellä sun täällä. Viikonlopun lämmin ilma sai kyllä maiseman vihertymään ihan silmissä. Tuntuipa vielä viime viikolla, että vuokkoja olisi tänä vuonna vähemmän kuin aiempina vuosina, mutta kun ne olivat eilen kaikki sepposen selällään, niin olihan niitä, paljon<3

Jo viime viikonloppuna sain kasvimaan laajennuksen kaivettua. Poistin tuottamattoman mansikkamaan ja muhkuraisen ruohokäytävän, joka oli vain oikea rikkaruohovarasto. Käytävältä voikukat ja rönsyleinikki tekivät hyökkäyksiä, koko kasvimaan leveydeltä. Nyt riittää, että kanttaan alueen ympäri, muutaman kerran kesässä. Jossakin vaiheessa aion istuttaa tuohon vasemmalle ainakin parsaa ja mielessä pyörii myös suunnitelma tiiliskivisistä kasvilaatikoista. Kävin jo katsastamassa mahdollisia valkoisia tiiliäkin, samoja, joista tulisi kasvihuoneen lattia. Laatikot eivät kyllä tule vielä tänä vuonna, sillä kuvasta vasemmalla on vasta alkuvaiheessa oleva varastotyömaa, jonka tiellä omat viritelmäni vain olisivat.

Lumikellon vetelevät viimeisiään.

Kun taasen kiurunkannukset ja esikot vasta aloittelevat<3

En malttanut odottaa konevoimaa, vaan lapioin tämän lammesta nostetun multakasan lauantaisaunaa odotellessani:) Sain tuohon jo viikolla kärryllisen hevonherkkua ja nyt se sai jäädä muhimaan tuonne multakerroksien väliin. Kaikki tähän jo viime syksynä ostetut kasvit ovat mukavasti hengissä kasvimaalla valeessa. Myös kaikki kolme imeläkirsikkaa työntävät ihanasti silmua, oi onnea<3 Vaan kuten aina, minusta tuntuu, että en saa kaikkia kasveja mitenkään tähän mahtumaan:( Varsinkin kirsikkapuut viihtyessään kasvaisivat kovin isoiksi. Lampityömaan edestä siirretty hevoskastanja täytyy varmaan ainakin jättää tästä pois. Alueen muoto on vielä vähän hakusessa, mutta eiköhän se tästä lammen puolelta melko pyöreäksi lopulta muodostu. Ylhäältä katsottuna sellainen vääntynen pisaran muotoinen!? Tuohon nyt sitten vain seuraavaksi kivimuuria tekemään, täytyisipä vain viimeinkin käydä ostamassa ne nokkakärryt!

Kolmiopenkissä vihertää ja kukkelehtiikin jo vähän. Harmikseni vain äsken huomasin, että pikarililjoja oli nyt vuorostaan tänä vuonna maisteltu. Viime vuonna tästä meni parempiin suihin useita tulppaaneja:(

Valkoinen sinivuokko nuokkuu yön jäljiltä. Tänä vuonna näyttäisi kuitenkin tekevän vähän enemmän kukkia kuin viime keväänä.

Koiranhampaat näyttäisivät mukavasti runsastuneen viime vuodesta. taitavat viihtyä alapihan puolivarjoisassa, muhevassa penkissä.

Kolmilehdetkin kasvavat samaisessa penkissä, ehdottomasti yksi lempipenkeistäni<3

Tämä näky hurmaa joka kevät<3 Rautatieomenapuun avautuvat silmut ja tontimme alkuperäiskasvin, taikinamarjan aikaiset lehdet, yhdessä pikkusipulikukkien kanssa.

Sain viikonloppuna vähän järjesteltyä pihan ainokaista oleskelualuettakin. Penkit viettivät talven terassilla, joka on nyt kummallisen autiona.

Pöytäryhmä ja..

Orvokit ikkunalaudoilla<3 No pian ainakin tuo nurkka täyttyy sisältä siirretyistä pelakoista;) Vaan olisi kyllä nyt hyvä saada pidettyä tämä alue mahdollisimman tyhjänä, jospa silloin olisi ainakin helpompi saada maalausurakka alkuun!?

Kivikasan penkissä ukkolaukan alut vihertävät aamuauringossa<3

Vanhan rouvan ympärillä scillat ovat avautuneet. Tuossa pitäisi olla jokin Sulevilta tilattu erikoisempikin scilla, muistaakseni `Arja`.

Myös varjohiipat heräilevät<3 Voi kuinka suloisia ovatkaan!!

Vaan nyt täytyy rientää välillä myös sen leipätyön pariin. Iltavuoroon tällaisena päivänä, voihan rähmä! Vaikka työstäni ja työkavereistani niin kovin paljon tykkäänkin, niin kylläpä tällaisena aikana onkin vaikea motivoitua sisätyöskentelyyn. Vaan minkäs teet, eihän sitä nyt koko ajan voi ihan pihallakaan olla;D Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista viikkoa kaikille lukijoille. Nyt nautitaan kevään huumasta, niin paljon kuin vain suinkin mahdollista!

14 Comments

 • Kunpa voisi keskittää työt sateisiin päiviin! Minä sentään voin, kun pystyn jonkin verran säätelemään tehtävieni järjestystä, vaan jos on joku deadline viikon sisällä, niin ei silloin paljon puutarhassa ehdi käydä kuin pikakierroksella. Olisi hyvä, jos talvella voisi tehdä enemmän töitä ja toukokuussa ei laisinkaan 😉
  Kaikkea ihanaa sinulla on, huokailen huokailemasta päästyäni pienten herkkujesi edessä. Tänään löysin vasta toisen kolmilehden pienet versonkärjet, toista en vielä ollenkaan. Toivottavasti sekin on elossa, on hieman kuiva paikka katajan alla.
  Ihanasti punertavan värinen on tuo yksi idänsinililja!
  Justiin muuten mietin NIIn kiitollisena sitä, että varjohiippoja, noita ihania herkkiksiä, ei kukaan syö!

 • Näyttääpä kauniilta, olet todella nauttinut kauniista ilmoista. Minäkin huomasin eilen pikkuiset varjohiipan alut.

 • Tekemättömien töiden listaaminen on varma tapa kirkastaa ajatukset ja saada työt paremmin haltuun 🙂
  Tänään mietin konttorilla ihan samaa, ei millään raaskisi istua sisällä. Toisaalta lihakset ovat puutarhassa vietetyn viikonlopun jäljiltä hieman kipeät, joten ehkä ihan hyvä ottaa välillä pieni tauko.
  Puutarhassasi näyttää kauniilta. Aurinkoista kevättä!

 • Mitä ihanuuksia!! Nyt ollaan niin kivan äärellä, eikös =) En käsitä, miksei mulla ole vielä yhtään kiurunkannuksia, pitää kyllä korjata se virhe pikimmiten.

 • Ilmojen mukaisesti liukuva työaika, mikä viherturaajan unelma<3 Nyt onkin kevät jo näistä kuvista edennyt melko harppauksin. Suurin osa tämän postauksen kasveista on jo kukkinut:( Snif, toukokuu kuluu uhkaavasti, enää puolet jäljellä:(

 • Tällä hetkellä ensimmäiset varjohiipat kukkivat täysillä! Voih, ompa minulla jäänyt nämä vastaukset vähän liian pitkälle rästiin.

 • Kiitos Sussi! Kerrottu talventähti oli upea, mutta koska kerrotun kukan avaaminen kesti ja kesti, pääsivät kelit jo niin lämpimiksi, että kukka rupsahti ennätys vauhtia verrattuna aikaisiin yksinkertaisiin, jotka ilahduttavat valtavasti jo lumen sulamisen aikoihin.

 • Kyllä tässä itsekin on nyt viikon "lomailun" jälkeen valmis palaamaan siistiin sisätyöhön;D Vaikka ihan mukavasti alkaa keho taas tottumaankin tuohon ruumiilliseen työhön. Pitäisi vain muistaa pitää pieniä huilitaukoja välissä.

 • Sellaista se on täällä blogistaniassa, aina löytyy jotakin mikä itseltä vielä puuttuu. Keräilijöitä taidetaan olla:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.