No nyt mennään, eikä meinata

Narcissus `Geneve`

Tervehdys ystävät<3 Viimeinkin maltoin tulla piipahtamaan koneelle ja tallentamaan muutamat eilen ottamani kuvat. Vasta eilen innostuin kuvailemaankin, pyhät ovat kiiruhtaneet niin vauhdilla, ja kun vielä eilen kelloja siirrettiin, tuntuu kuin ei itse oikein ajan kyydissä pysyisikään. Ja nyt taas polttelee mieli päästä ulos, aurinko näet jo paistaa korkealta<3 Päivät ovat kuluneet ihanaan oleiluun ja pihailuun ihan kotosalla. Ja kyllä tulikin niin tarpeeseen nämä vapaat! Töissä oli ennen pyhiä monta viikkoa piinaava työstressi, jollaista en ollut vielä koko työurallani kokenutkaan. Tilanne laukesi kohdaltani onneksi jo torstaina, ja nyt olen viimein saanut keskittyä perheeseeni ja päässyt oikeastaan ensimmäistä kertaa maaliskuun aikana nauttimaan puutarhan tapahtumista.

Näitä ihania pikkuisia aurinkoja putkahtelee sieltä ja täältä. Talventähtiä kasvaa tällä hetkellä kolmessa kohdassa puutarhaa ja kaikista kohdista on ensimmäinen kukka avautumassa! Toivottavasti näen tänään jo ensimmäisen, kokonaan auki olevan kukankin.

Tässä herttainen pikku lehti kovasti osottamastani kasvista. Kaikki kolme sipulirypästä puskevat jo lehtiään kohti valoa. Kyseessä on viime syksynä Sulev Savisaarelta tilaamani Ranunculus ficaria `Alba Plena`, eli valkoinen kerrottu mukulaleinikki<3

En muista yhtään mitä olen tähän kohtaan istuttanut:) Enkä nyt kerkiä kaivella muistiinpanojanikaan, mutta kauniilta ne näyttävät ja kyllä niitä onkin odotettu!

Lumikellojakin nousee nyt useista kohdin. Punaisen keksirasian alla olleet kasvit näyttävät jo vähän ohikukkineilta, mutta kylläpä se tupas jo antoikin niin paljon iloa ankeisiin viikkoihini. Taidan ensi vuonnakin laittaa rasian samoille kohdille 🙂 Lumikellojen lajikekirjo on tänä vuonna nousemassa hurjasti, mikäli kaikki viime vuonna istuttamani sipulit vain nousevat. Pahoin kuitenkin pelkään, että kohdassa jota kaivuri syksyllä töytäisi, sipulit hautautuivat liian syvälle:( Kunhan nousseiden kasvien kukat oikein kunnolla aukeavat, lupaan postata niistä tarkemmin.
Hyvä on, tunnustan 🙂 Tarkkasilmäisimmät varmaankin jo huomasivat, että kuvan lumikellon yksi terälehti on vähän likainen! En sitten millään malttanut odottaa kukan avautumista ja vähän jo kurkistin uloimpien terälehtien alle 😀 Ja tietysti, sormenihan olivat ihan multaiset ;D

Kaivurin töytäisemällä alueella ainakin palloesikot vat säilyneet vahingoittumattomina. Runsaan näköiset kukka-aihiot puskevat jo molempien taimien keskeltä<3 Pidän kyllä kaikki sormet ja varpaatkin ristissä, että töytäisy olisi vain siirtänyt kasveja vähän tiviimmin ja ainakin suurin osa olisi säästynyt vahingoittumattomana. Tuossa kohtaa penkkiä kasvoi niin monenlaisia herkkuja, mm. Fritillarioita.

Loppuun vielä vähän kuvia pihan lumitilanteesta. Lähipellot ovat jo lähes kokonaan lumettomia ja pihallakin oikeastaan lunta on enää talven aikana kolatuissa kasoissa. Kovasti ollaan kyllä jäljessä viime vuodesta. Silloin oli tähän aikaan lähipellot jo kuivuneetkin! Yritin eilen vähän nopeuttaa kasojen sulamista lapioimalla ;D

Pihan linnunpöntöissä näyttää huolestuttavan hiljaiselta:( En ole nähnyt liikehdintää vielä yhdessäkään pöntössä. Lintulaudalla käy kuitenkin kamala kuhina ja uusia lajejakin on ilmestynyt. Harmittaa kun tunnen lintuja niin huonosti, täytyisi vähän opiskella lisää tirppatuntemusta:)

Lammikon aiheen ympäristössä on vielä jonkin verran lunta ja jäätä. Lammen takana olevaa kanto ja risukasaa polttelimme muuten toissa päivänä. Ihmeen hyvin kasa vain vajeni, vaikka oli vielä osin ihan jäässäkin. Nyt odotellaan kasan sulamista ja sitten myllätään loput puut erilleen mullasta, huh-huh.
Ei mutta nyt äkkiä pihalle, vielä yksi kokonainen aurinkoinen päivä täysin pihalla ja sitten huomenna virkeänä ja levänneenä takaisin töihin. Ihanaa kevättä ihan jokaiselle lukijalleni<3

14 Comments

 • Ihania näkyjä! Aurinko sulattaa lumia vauhdilla, mutta meillä kukkapenkit ovat vasta vapautumassa. Pientä kasvua on kuitenkin havaittavissa. Jännittää miten sipulikukat ovat selvinneet kovin marästä talvesta.

 • Luulen että linnuilla alkaa vipinä nyt kun sää lämpenee ja on ötököitä ruuaksi. Kovin hiljaista on meilläkin pöntöissä vielä.
  Kevät on aina suuren jännityksen aikaa, mikä nousee maasta ja mikä ei.

 • Kivoja piippoja nousee jo siellä, täällä ei näy vielä mitään ja pihakin on suurimmaksi osaksi vielä lumen peitossa.

 • Ihania kevään merkkejä. Luulen, että linnut ovat juuri näihin aikoihin etsimässä pesäpaikkoja, eli eiköhän ne kohtapuolin asetu aloilleen 🙂 Ainakin Suomen Luonto -lehden Facebook-sivuilla kehotettiin viime viikolla ripustamaan pönttöjä paikoilleen.

 • Nyt niitä piippoja puskee mukavasti. Onneksi ainakin palloesikot ovat säästyneet. Kyllä ne lumikellot sieltä vielä voivat nousta.
  'Geneve'-narskut ovat kauniita!

 • Märkä talvi hirvittää täälläkin, varmasti osa sipuleista on kyllä mennyttä:( Vaikka kyllä se kasvun ihme on kyllä melkoinen, ainakin toinen puoli on varmasti elossa<3
  Olipa muuten kiva lukea sinusta juttu puutarhalehdestä! Blogisi sai sen myötä kasvot<3

 • Todellakin, päivästä toiseen yhtä jännitysnäytelmää<3 Juuri äsken bongasin virvaliljojen alkuja (ainakin luulen, että ne oli niitä)!

 • Toivottavasti kelpuuttavat edes osan uusista pöntöistämme. Jäin vain vähän miettimään, että laitettiinko liian suureen osaan pönttöjä, liian pienet reiät (28mm). Tintit ei ehkä mahdukkaan niihin?!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.