Jälleen niitä pieniä ihmeitä =)

No niinhän siinä sitten kävi, kuten blogiystäväni Saila ennusti! Kirjoittelen tänään jo toista postaustani, vaikka vielä muutama viikko sitten tuskailin blogihiljaisuuttani. Kun puutarhassa alkaa tapahtua, tulee todellakin ihan pakottava tarve päästä heti raportoimaan pienet ihmeet tänne bogistaniaan:)
Vaikken olisi millään hennonut hukata tänään yhtään hetkeä sisätiloissa, niin olihan se pakko sitten kuitenkin käydä aamupäivästä ruokakaupalla. Onneksi menin, sillä heti hedelmäosastolla nenääni leijaili jokin ihana tuoksu. Ja mansikkahan se siellä levitteli ihanaa tuoksuaan ja houkutteli ostamaan laatikollisen Espanjalaisia mansikoita. Lapset popsivat koko kilon nopeasti suihinsa, hyvä että kerkisin edes muutaman kuvan napsaista:)

Lounaan jälkeen päästiin viimein ulos! Suunnistettiin lasten kanssa lähimetsään retkelle. Puron varrella kevätlinnunsilmät olivat jo nupuillaan….

Ja suorastaan kuumalla, kallion etelärinteellä useat sinivuokot olivat jo sepposen selällään<3

Retkellä nähtiin myös muutama hyönteinen.

Tässä kuvassa näkyy nyt se likaamani lumikello;) Olen vain ihan ymmälläni tämän nimestä?! Tämä ei ole mikään Sulevilta tilaamistani. Täytynee lähiaikoina alkaa harjoittamaan vähän salapoliisityötä ja selvittää tämä mysteeri. Vai tiedätko sinä mikä tämän lumikellon nimi on?

Tästä kuvasta näkee hyvin tuon uloimman terälehden kauniin muodon.

Loppuun vielä päivän aurinkoisin kukkanen<3 Talventähti avautui tänään, kuten jo aiemmin vähän ounastelinkin.

Kaiken kaikkiaan ihana miniloma on nyt muisto vain, mutta tästä on niin hyvä lähteä jatkamaan tätä kevättä, rentoutuneena ja latautuneena! Mukavaa alkavaa viikkoa<3

18 Comments

 • Tänään on ollut niin lämmintä, että ei ihme, että lumikellot ja talventähdet avautuivat. Noita lumikelloja en oikein osaa tarkemmin tunnistaa.
  Ihanat sinivuokot! Siellä teillä taitaa olla tosi lämmin sinivuokkopaikka. Tutkin tänään omiani. Ei mitään nuppujakaan näkyvissä.
  Mukavaa arkiviikkoa! On niin valoisaa jo illalla, että töiden jälkeenkin ehtii viettää aikaa puutarhassa.

 • Lumikellosi saattaa olla tähtilumikello eli Galanthus elwesii. Lumikelloja on tosin melko vaikea tunnistaa ja usein saattaa saada jotain muuta kuin mitä pussissa luvataan. Doradin puutarhasivuilla doradi.kapsi.fi on todella paljon mielenkiintoista tietoa eri lajikkeista ja niiden tunnistamisesta.

 • Totta, nuo avautuneet vuokot sijaitsevat kuumalla etelän puolen rinteellä! Ajatella, pimeä tulee vasta kahdeksalta!!

 • No sehän se! Tarkistin muistiinpanoistani, että olin tosiaan laittanut lisää tähtilumikelloja juuri tuohon kohtaan. Hassua miten nopeasti sitä unohtaa omat istutuksensa. Kiitos linkistä!

 • Ihania sinivuokkoja ja oikein leppäkerttukin jo! Kevät on ihan parasta aikaa, melkein päivittäin löytyy puutarhasta jotain uutta ja yllättävää. Tänä vuonna vielä osui pääsiäinen hienosti samaan aikaan ensimmäisten lämpimien päivien kanssa. Minäkin huomasin, että pyhinä blogiin tuli kirjoitettua melkein joka päivä 🙂

 • Ihania pieniä ihmeitä. Meillä on vielä pihalla sen verran lunta, että joudun tyytymään samojen lumikellojen ihailemiseen, kunnes maa on taas paljaana.

 • Niin kaunista ja keväistä teillä! Minulle tuo elwesii on kiilannut ihan eka paikalle tänä vuonna. Miten, luuletko onnistuisiko jokin yhteistilaus lumikelloista? Millainen se Sulev on? Ihania kevätpäiviä sinulle ja perheellesi toivottelen!

 • Tälläkin on vielä kolatuissa kasoissa hieman lunta. Lapioin kyllä tontin puolen kasoja levälleen, ihan pian nekin ovat poissa, poissa!!

 • Lumikellojen ulkomaan tilaukset olisi parasta tehdä jo alku vuodesta, olen nyt kahtena vuonna ollut auttamattomasti myöhässä:( Sulevilta voi kuitenkin tilata keväin syksyin, eikä postimaksu muistaakseni ollut mikään kamalan suuri. Tässä on Sulevin sivut(http://www.hot.ee/s/sibullilled/), keväällä sivut päivittyy vasta joskus tuokokuun maissa, jos en nyt ihan väärin muista. Saan häneltä silloin sähköpostia, voin välittää siitä tiedon sinullekin. Minä saatan tilata häneltä taas syksyllä, voidaan ihan hyvin laittaa vaikka silloin pieni kimppakin kasaan!

 • Kiitos Minna! Kuulostaa hyvältä! Palataan asiaan 🙂 Nyt pitäisi kai osata enää viroa, hih. Saitko muuten sitä Valkorentukkaa kysyttyä? OLisi niin sievä altaallasi! Minusta on niin kiva seurata allasprojektiasi. Olen varma, että siitä tulee superhieno.

 • Palataan tosiaan syksyllä asiaan! Viroa ei tarvitse osata, Sulevi kyllä on ymmärtänyt suomenkielisetkin sähköpostini!
  Laitoin viestiä rentukasta, mutta Eija on ollut varmaankin kovin kiireinen, tänäkin viikonloppuna muistaakseni vuorostaan Tampereella messuilla. Jospa sitä olisi vielä sitten kun taas ajelen heidän ohitseen.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.