Pieniä ihmeitä piha täynnä

Koko viikon tuli erinäisistä paikkakunnan viestimistä, tietoja ja kuvia ensimmäisistä sinivuokoista. Haeskelin itsekin vuokkosia heti ensimmäisten havaintojen jälkeen, tonttimme vakiopaikoilta. Vasta tänään sitten lykästi ja löysin nuppuisia vuokkoja. Avautuneita en kuitenkaan vieläkään löytänyt. sen verran hyytävän kylmät kelit tässä on lähipäivinä ollut, etten yhtään ihmettelekkään, etteivät ole tuota pidemmälle vielä uskaltautuneet.

Suurin osa oli vielä tässä vaiheessa, varovasti vain vähän nuppuset pilkistelivät.

Samalla kun etsiskelin vuokkoja, tein myös tällaisen aarrelöydön 🙂 Täytyy sitten käydä kaivelemassa esiin tuo sinkkiämpäri kunhan vain maa kunnolla sulaa roudasta. Alue on selvästikin ollut muinoin jonkinlainen “kaatopaikka”, sillä olen löytänyt paikalta jo monta upeaa sinkkiämpäriä, yhden täysin ehjänkin! Muutamasta oli pohja pois, mutta eipä se ole niiden käyttöä oikeastaan haitannut, parempi vain kun ei jää vesi istutukseen seisomaan 🙂

Lumikelloja kurkkii siellä ja täällä. Nämä ovat samaisia kerrottuja puistolumikelloja kuin edellisessä postauksessa. Nämä kasvavat kasvihuoneen päädyssä kohopenkissä ja ovat vuosien saatossa levinneet ihan mukavasti.

Tämä on ihan tavallinen yksinkertainen. Näitä istuttelin toissa vuonna pensaiden alle ja kasvihuoneen pitkälle sivulle.

Myös aikaisimmat tulppaanit ovat jo nousseet paikoitellen. Ovat pidemmällä kuin krookukset!

 Tähtilumikellot ovat jo näin pitkällä<3

Tämän pitäisi olla Galanthus `Dionysus`.

Toisaalla lumikellot ovat vielä lumen vankeina. Tämän lappukin oli vielä lumen ja jään alla, mutta joku herkullinen uutuus lumikello tämäkin taisi olla, olisikohan ollut `Jacquenetta`?!

Jouluruusun nuput ovat viettäneet aikaansa tiiviisti paksun havupeitteen alla. Pääsiäiseen asti ainakin saavat vielä olla peiton alla, jospa yöpakkaset sitten vaikka jo hellittäisivät.

Viime keväänä ihastuttanut  lumikurjenmiekka `George` pilkistää vielä näin pikkuisena. Tästä linkintä pääset postaukseen, jonka olen kirjoittanut melkeinpä vuosi sitten. Kovasti ollaan jäljessä viime keväästä!

Kivikassan penkki on vihdoinkin lähes lumeton. Kummasti ovat vain lumet huvenneet, vaikka koviakin yöpakkasia on ollut. Sen verran lämpimästi sitten täytyy jo auringon päivisin paistella, että lumet saavat kyytiä.

Pikkuruisia iiriksiä pilkistää jo kivikasan penkistäkin, vaikka äkkiseltään vilkaistessa, penkki näyttää täysin kuolleelta ja ruskealta. Kuvasta voi muuten nähdä millaisia minilumipalloja tänään tulikaan taivaalta. Kuin raesokeria!

Perjantaina kietaisin magnolia `Vanhan rouvan` pikaisesti hallaharsoon, sillä säikähdin kovasti hurjia sääennusteita. Meille povattiin yli -15 asteen pakkasia yöksi. Onneksi ei kuitenkaan lopulta menty edes kymmeneen! Olkoon nyt kuitenkin rouva vähän aikaa paketissaan;)

Näistä kuvista näkee hyvin lumitilannetta, joka on aika hyvällä mallilla 🙂 Pienimmäinen leikki eilisen päivän innokkaasti naapurin tyttöjen kanssa ja mukavasti alkoivat pulkat ja liukurit vaihtumaan kesäleluihin<3 Ruokaa laitettiin jos jonkinlaista!

Loppuun vielä kuvat sisältä. Muutama viikko sitten leikkaamani päärynäpuun oksat ovat avanneet joitakin kukkia. Hieman vaillinaisia ja pikkuruisia, mutta kuitenkin niin hurmaavia<3 Nenän kun laittaa ihan kiinni kukkiin, voi siirtyä muutaman kuukauden päähän, aikaan kun hedelmäpuut kukkivat<3 Vaan nyt en vielä haaveile toukokuusta, vaan nautin jokaisesta alkukevään päivästä ja ensimmäisistä urheista kukkasista! Ihanaa pääsiäisen aikaa ystäväiset<3

28 Comments

 • Olipa ihanan keväinen postaus! Meillä on vielä sen verran komea lumivaippa, että yhtään kevään kukkijaa ei vielä näy. Vasta muutama laisku kesämaata harvassa paikassa, vaikka aurinkoisella pihalla elämmekin. Aurinkoista alkava viikkoa! 🙂

 • Meillä löytyi yksi vuosi kokonainen ehjä sinkkivanna maasta haudattuna, lasten kokoa. ihan ihme juttuja sitä on ennen haudattukin. Teillähän on melkein jo lumetonta, täällä vielä täysi talvi, edes aurinko ei ole auttanut kun on niin kylmää.

 • Voi hyvät hytinkäiset mitä ihanuuksia puutarhasi on pullollaan – vautsi =) Meille tuprutti tänään noin 10cm lunta – argh

 • Mihin teiltä lumet on kärrätty? Meille tuli taas lisää ja huomisellekin luvattiin etelään lumisateita. Nyt kyllä kovasti kaipaisin sinun pihasi ihania kevätyllätyksiä.

 • Ihanan pitkällä jo lumikellot ja tuota sinivuokkoa ihmettelen. Muistelen, että viime vuonnakin sinun sinivuokkosi nousivat tosi aikaisin. Tuossa kakkoskuvassa on jo paljon vihreää esillä.
  Päärynä teki jo kukkia!

 • Apua, minäkin haluan päärynäpuun! Olen asiasta melko tietämätön, pidätkö sitä sisällä jatkuvasti vai nyt vain kylmän ajan? 🙂

 • Vielä on lunta täälläkin, vaan jotenkin ihmeesti nuo kukkaset vain jo tunkevat itseään maasta 🙂 Aika sissejä <3

 • Apua, niin paljon lunta! No kylmiä öitä on ollut täälläkin, vaan jospa se nyt pääsiäisen jälkeen vaikka lämpenisi.

 • Paikoitelen sitä on vielä meidänkin pihassa, mutta ihmeen sitkeästi nuo kasvit vain ovat jo työntymässä kohti valoa. Osa ihan hangen läpikin!

 • Niin äkkiä se kevät sitten huristaa ohi, kun vauhtiin pääsee. Parempi vain kun on vielä kokonaan edessä päin!

 • Et tainnut lukea ollenkaan tekstiäni?! Kuvasin näet lelut ihan tarkoituksella, sillä sekin on yksi kevään merkki, kun lapset siirtyvät ulos leikkimään<3

 • Ihan avonaisiakin vuokkoja on jo paikkakunnalla nähty, ainakin paikallislehdessä oli jo kuvia! Ja jos totta puhutaan, niin minä vähän pöyhin heiniä ja muut kasvillisuutta pois vuokkojen edestä ennen kuvaamista;D

 • Sinivuokot ovat tämän kevään nousioita, mutta noissa jouluruusuissahan on nuput tainneet olla jo syksystä asti. Ihme kun eivät ole muuten paleltuneet?!

 • Päärynäpuut kasvavat luonnostaan valtavan kookkaiksi, isommiksi kuin omenapuut! Nuo kuvan kukat ovat auenneet vain päärynäpuusta leikkaamiini oksiin, jotka toin sisälle maljakkoon muutama viikko sitten. Itse puu kasvaa ulkona puutarhassa ja vaatii tosiaan ympärilleen melkoisesti tilaa, ainakin 4-5m joka suuntaan.

 • Kiitos samoin! Täällä touhuttiin koko eilinen päivä ulkosalla<3 Posket punoitti illalla ja nenässä tuoksui savu, kun oltiin poltettu koko päivän nuotiota<3 Äsken laitoin tilauksen Kauppilaan vetämään, kevät, kevät, kevät…

 • Ja nyt kun lämpötila on ollut muutaman päivän kokonaan plussan puolella, on loput lumetkin saaneet ihanasti kyytiä. Taidan kyllä kohta mennä vielä vähän avustamaan luontoa, lapioimaan kolattuja kasoja levälleen 🙂

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.