Pöntöt paikoillaan

Pöntöt saatiin sitten tänään valmiiksi ja vielä paikoilleenkin! 14 uutta yksiötä on nyt vapaana Tammelan pihapiirissä:) Kaikki 14 uutta ja yksi aiemmin nikkaroimani, ovat nyt myös rekisteröityjä! Yle nimittäin järjestää tänä keväänä kamppanjan, jonka päämääränä olisi saada ainakin miljoona rekisteröityä linnunpönttöä. Tämän hetken pönttötilanteen voit tarkistaa täältä. Kamppanja pyörii täysillä myös facebookissa.
Pönttöjen lentoaukot porattiin vähän yläviistoon ja syntyneet säröt siistin puukolla. Pohjat ja katto ruuvattiin paikoilleen kahdella ruuvilla vastakkaisista nurkista. Pönttäjen puhdistaminen tapahtuu siten vain löysäämällä toista ruuvia, jolloin pohja liukuu sivuun. Tuota pinnan polttamisen tarpeellisuutta vähän mietittiin, olisiko hyvä, mutta koska sillä sai niin kauniin pinnan puuhun, tohotettiin lopulta kaikkien pönttöjen pinnat. Maastoutuivat noin hieman tummempina aika kivasti, eikä pinta kuitenkaan ole niin tumma, että pöntöt auringon paisteella sen vuoksi kuumenisivatkaan. Varjon puolelle asennettiin suurin osa pöntöistä, joitakin myös siten, että lämpöä auringosta tulisi jonkin verran.

Pönttöjä siellä…

Ja pönttöjä täällä…

Jos itse olisin lintu, valitsisin ehdottomasti tämän alapihan tammirouvan suojissa olevan kodin<3

Lammikon ympäristöön laitettiin erityisen paljon pönttöjä. Ajatuksena olisi, että koska vesi kuitenkin synnyttää luonnostaan paljon itikoita, löytäisivät tirpat syötävää heti kotioviltaan!

Pönttäjä laiteltiin myös paljon sellaisiin paikkoihin, joista niitä olisi helppo seurailla pitkin kevättä. Tämä pönttö näkyy mukavasti talon terassille.
Pönttöjen kiinnitys tapahtui vahvalla muovinarulla. Jokaisen puhdistuksen yhteydessä täytyy sitten jatkossa seurailla kiinnityksien kuntoa ja puun kasvaessa viimeistään vaihtaa narut.
Nyt sitten vain jäädään jännityksellä odottelemaan, käykö asunnot kaupaksi:) Vaikkei kaikkiin pönttöihin nyt tänä keväänä enää asujia löytyisikään, niin ei haittaa, aina tulee uusia keväitä<3
Hyvää alkavaa viikkoa ystävät, laittakaahan vasarat paukkumaan ja sahat laulamaan, miljoonaan pönttöön on vielä hurjasti matkaa!!

7 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.