Kaunis päivä pönttötalkoille

 

Aamu valkeni ihanan aurinkoisena<3 Raskaan työviikon jälkeen nukuin yöni poikkeuksellisen sikeästi ja jaksoin valon houkuttelemana lähteä pihalle heti aamusta. Aiemmin viikolla hellin itseäni ostamalla ensimmäisen helmililjaruukun läheiseltä Sohlmanin puutarhalta. Käynti tarhalla tuli niin tarpeeseen. Oikein tunsin miten voimaannuin, kun nuuhkin kosteaa, turpeen tuoksuista kasvihuoneilmaa <3 Sain lisäksi ihanan esittelykierroksen kevään riemua uhkuvalta puutarhan omistajalta, suuret kiitokset <3
Kuulin muuten keskiviikkona ensimmäisen kerran mustarastaan laulua<3 Olin lähdössä töihin klo 6.30, ja kun astuin ulos eteisestä, kuulin kuinka kaksi rastasta jutustelivat toiselleen. Kirkkaana ja kauniina, soi korviini kevään ensimmäiset sävelet<3

Tein viikolla helmililjoista pienen asetelman vanhaan emalivatiin. Syksyllä keräämäni sammaleet isäni metsästä ja kävyt jouluiselta Porvoon vierailulta<3 Kyllä luonnonmateriaalit sitten vain ovat ihan parhaita askartelutarvikkeita! Samalla kun tein asetelmaa, leikittelin mielessäni ajatuksella täydellisestä alan vaihdosta. Ei, ei sittenkään, haluan kuitenkin säilyttää tämän hörhöilyni vain rakkaana harrastuksenani<3

Kuinka ollakkaan, eksyin taas kuvailemaan näitä samoja iiriksen alkuja. Mielestäni ne olivat kuitekin ihan hitusen ainakin kasvaneet sitten viime kuvan ja lisää pienen pieniä alkuja oli ilmaantunut näiden aikaisemmin nousseiden seuraan.

Lumitilanne vaihtelee kovasti tontin eri puolilla. Tämä kuva on otettu metsästä käsin, kohti salaista syreenimajaa. Lunta on niin ihanan vähän!

Varjotarhan ja lammikon ympäristössä on vielä hurjan paljon lunta.

Valtavia kasoja kolattuja lumia:(

Tässä kohdin on monesti talvellakin lumetonta. Tuuli puhaltaa tästä lumet tiehensä. Tuohon reunalle olisi suunnitteilla se kuusiaita. Milloinkahan senkin saisi istutettua?! Antaisi niin kivasti suojaa tähän yläpihalle!

Kivien kohdilta lumet ovat jo sulaneet kivikasan penkistäkin.

Uuh, nämä tiilet taas odottelevat ympärilleen ötökkähotellia. Sekin on ollut tekeillä haaveissani jo vuosia. Voi ei, nytkö jo alan stressaamaan tekemättömien töiden listaani. Kumpa lumet jo häipyisivät ja pääsisi tositoimiin!

Mutta tässäpä iloinen yllätys! Myöhään syksyllä istuttamani neidonhiuspuu näyttäisi ainakin vielä olevan elossa. Silmut jopa hieman vihertävät<3

Nyt yöpakkasten aikaan olen pitänyt kylmäkäsittelyssä olevia kylvöksiäni tällaisessa styroksilaatikossa. Parasta olisi kait ollut laittaa nämä lumikinosten alle, mutta ensin lunta ei oikein ollut ja sitten vain jotenkin unohdin nämä terassille. Katsotaan miten käy?!

Vaikka aamupäivä kuluikin puutarhassa haahuillen, niin iltapäivällä sitten puolestaan saatiinkin paljon aikaiseksi. Myös näiden linnunpönttöjen tekeminen on ollut haaveissani jo vuosia ja nyt kun lintujen ruokinta on ollut käynnissä jo toista talvea, on se houkutellut pihalle suuren määrän erilaisia sirkuttajia<3 Ne aivan kuin vaativat saada lisää asuntoja hiljaisille asuntomarkkinoillemme:)

Ja tulihan niitä:) Huomenna vielä noihin katot ja pohjat. Ai niin ja ehkäpä reikäkin;D Ostettiin tänään 28mm ja 32 mm poranterät, joilla olisi tarkoitus porata noihin lentoaukkoja. Tiaiset ja kirjosiepot ainakin asustelevat tuon kokoisilla aukoilla varustelluissa pöntöissä. Pienempää halkaisijaa kannattaa käyttää siksi, että sillä varmistetaan pienempienkin tiaisten kilpailukyky asuntomarkkinoilla. Paljon tietoa löytyi näiltä BirdLifen sivuilta!
Mutta nyt saunan lämpöön pehmittämään stressaantuneita lihaksia. Onneksi on kevät, siitä saa uskomattoman paljon voimaa!

Avainsanat

9 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.