Uudistunut ja varmassa tallessa

Hei ystävät! Olen niin tyytyväinen itseeni, sillä viimein sain otettua itseäni niskasta kiinni ja selvitettyä, miten ihmeessä tämän vuosien naputtelun ja kuvien lataamisen voisi tallentaa johonkin itselle konkreettiseen paikkaan. Nyt blogini pitäisi olla talletettuna ulkoiselle kovalevylle, josta sen voisi tarpeen tullen palauttaa bloggeriin takaisin. Löysin huimasti apuja Susannan Pink Bubble blogista, joka valitettavasti ei enää päivity, mutta jonka vanhat postaukset sisältävät hurjasti tarpeellista teknistä tietoa blogisteille. Suosittelen tutustumaan tuohon blogiin!

Näpräsin myös vähän kuvien kanssa ja sain viimeinkin aikaiseksi uuden bannerin! Kyllä se olikin ollut minulla pitkään mielessä 🙂 Hyödynsin sen teossa, täällä jo joskus aikaisemminkin mainostamaani PicMonkey ohjelmaa, jonka avulla voi leikkiä kuviensa kanssa vaikka loputtomiin. Hurjasti mahdollisuuksia, pelkällä ilmaisversiollakin!

Pakkanen paukkuu nurkissa ja aurinko paistaa selkeältä taivaalta. Vielä pitäisi kelien vähän kiristyä, mutta jo ensi viikolle on onneksi luvattu lauhtuvaa. Muutama “takatalvi” joudutaan ehkä vielä kohtaamaan, mutta pian on kevät<3 Seuraavan postauksen voisikin kirjoitella vaikka kevätkylvöistä<3 Siitäpä tulikin mieleeni, että taidankin seuraavaksi syventyä netin siemenluetteloihin!

Julistan siis kevään kylvökauden virallisesti avatuksi, valmistautuminen uuteen puutarhavuoteen 2016 alkakoon!!

18 Comments

  • Ei millään pahalla, mutta konkreettinen -sanassa ei ole g:tä. Ja toiseksi takatalviin – mahdollisiin sellaisiin – törmätään vasta kun kevät on niin pitkällä, että puissa on hiirenkorvat ja nurmikko vihreää.

  • Kiitos korjauksistasi, poistankin heti tuon ikävän virheeni. Takatalvi-sanaa en vaihda, sillä se pitää sisällään viestin blogiystävälleni, Ruusunmekon emännälle<3

  • Kiitos vinkistä, banneri on kaunis. Kävin tänään Terrassa maaliostoksilla ja suorastaan järkytyin, siemenpussit oli nostettu heti käytävän viereen esille. Ei ihan vielä oli eka ajatus 😀

  • Kiitos hyvistä vinkeistä, tämä blogimaailman tekniikka on minulle täysin vierasta. Olen miettinyt paljon tuota blogin varmuuskopiointia, koska päiväkirjat täytyy saada muistojen arkistoon. Upean, erittäin kauniin bannerin olet saanut tehtyä. Itse olen pyytänyt tyttäreni tekemään tuon homman, mutta ehkä on aika opetella itse. Vielä kerran, isosti kiitos <3

  • Auta Minna, tuo Pink Bubblen blogi on helmi, mutten löydä sieltä ohjetta tuohon ulkoiseen kovalevyyn tallettamiseen. Voitko linkittää sen minulle <3

  • Mulla alkoi kevät heti joulun jälkeen, luonto ei vaan ole samaa mieltä. Pakkasta on liikaa!! Ihania unelmointihetkiä siemenluetteloiden parissa =)

  • Kyllä nyt voisi jo ihan hyvin tilailla/ostella, kun vain kerkiäisi paneutumaan asiaan! Kylvöjen kanssa kannattaa kuitenkin vielä odotella jonkin aikaa, ainakin jos ei ole mitään lisävaloa tarjota.

  • Eipä kestä! Arvelinkin, etteivät kaikki muutkaan ole kenties vielä tuota varmuuskopiointia tehneet, joten rohkenin vinkata asiasta. Vielä jäin kyllä itse miettimään, että miten ihmeessä voisin tarkistaa, onko blogini ihan varmasti tallentunut ulkoiselle?! Tiedoston koko oli mielestäni niin pieni?! Vaan ehkäpä se on jotenkin pakattuna tiedostona?! Pitäisikö sitä perustaa ns. "valeblogi", jotta voisi kokeilla tuota palautusta?! Poistaisi sitten heti sen blogin, ettei jäisi tuplia:D On nää hankalia juttuja!

  • Sanos muuta, voi onnea!! Olen vain ollut viime ajat niin turkasen kiireinen, etten ole kerinnyt vielä kunnolla kahlailla siemenluetteloitakaan, saatika päässyt kylvämään. Keijunmekkoa voisi ainakin jo ihan hyvin kylvää!

  • Onneksi nyt keli vähän lämpeni ja luntakin tulee kasvien suojaksi! Hei, nyt tässä ja heti, vilkaisen edes yhtä luetteloa:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.