Illan hämyssä

Joinakin hetkinä elämässään sitä vain säntäilee päivästä toiseen ja tuntuu ettei kerkeä edes valoisan aikaan tehdä kunnollista puutarhakierrosta!! Pah, kyllä jokaiselle, sydämmensä kaveille menettäneelle, pitäisi taata kunnon kierros puutarhassa, joka ikisenä päivänä. Pitäisikö siihenkin alkaa laittamaan kännykkä hälyyttämään?! Valitettavasti syksyn edetessä ja talven pian kolkutellessa ovella, alkaa kotosalla vietetty valoisa aika olemaan muisto vain, ei siinä auta hälyytyksetkään:( Otin nämä kuvat viime viikolla illan hämyssä ja surin pimeyttä. Onneksi kulunut viikonloppu pelasti tunnelmia ja nyt jaksaa taas hetkisen eteenpäin, eilisen auringon paisteen antamilla voimilla<3

Oikeastaan hämärällä kasvien vaaleat värit vasta pääsevät oikeuksiinsa. Neidonhiuspuun vaaleankeltainen ruska loistaa kuin valo tunnelin päässä!

Siemenet kypsyvät, varmasti seuraavan pouta jakson aikana myös lähipeltojemme viljat korjataan talteen.

Syysvuokot vain jaksavat kukkia, varmasti jo kyllästyttää nämä samojen kasvien kuvat, mutta minkäs teet, aina ne vain jotenkin eksyvät kuviini:)

Tätä asteria en ole vielä tainnut tänä syksynä kuvatakkaan. Olen saanut jakopalan ystäväni naapurilta, kiitos S jos luet tätä! Tietääkö muuten kukaan tälle tarkempaa nimeä?

Asterien takaa lähtee virtaamaan tuuhea “kasvijoki”. Siinä kasvaa siemenestä muutama vuosi sitten kasvattamani punahatut. Jokohan ne ensi vuonna kukkisivat, kun nyt noin mahtavia lehtiä tänä vuonna tekivät?!

Kesän aikana hankituista taimista on nyt sitten istuttamatta enää nämä kuvien taimet. Makeakirsikoita, makeasinikuusamaa ja pari marjatuomipihlajaa (ai niin rusoheisi ja ruusuherukkakin vielä etsivät paikkoja) . Näiden istutuspaikkoja miettiessäni, heräsi jälleen mieleeni unelma sammakkolammesta tuonne yläkuvassa näkyvään metsän reunaan. Pyöreä allas, samanlainen kuin Monty Don rakensi itselleen viime kauden (2014) Gardener`´s Worldin jaksoissa. Taimet jäivät vielä odottelemaan istutusta, sillä ajatuksena olisi kohottaa niiden kasvualustaa lammesta kaivetulla maalla  ja pengertää alue sitten autokatoksen alta nousevilla kivillä. Huh huh mitähän tuosta tulee, vai tuleeko mitään?! Jotenkin hirvittää tuollaiset “suuret” suunnitelmat, mitä jos en jaksakkaan/osaakkaan toteuttaa lammikkoa kauniiksi ja se jää rumaksi ja haisevaksi kuopaksi alapihalle:( Kyllä täytyy sanoa, että kun tuolla hämärässä asettelin taimia ja piirtelin luonnoskuvia, kaipasin totisesti jonkun puutarhasunnittelijan tukea ja ammattitaitoa. Vaan yksin täytyy köyhän yrittää, nähtäväksi jää, millainen mahtaa olla lopputulema:/

Kardonit ovat kauniita, vaikken olekkaan osannut hyödyntää niitä vielä keittiön puolella:)
Myös Mary Kuusistolta keväällä ostettu herkkuhyppykurkku on kasvanut mahtaviin mittoihin. Satoa siitä on kuitenkin saatu vain yhden käden sormissa laskettuna. Maistamaan on kuitenkin päästy ja komeahan tuokin on katsella;D

Ruusut tekevät kilvan uusia nuppuja, ihmeellinen loppukesä kaikin puolin saatiinkin<3 Nautitaan siis tästä kauniista syksystä, eihän se talvi ihan vielä ole täällä!

18 Comments

 • Todella kaunis tuo ensimmäinen iltahämärässä otettu kuva. Niin vain syksy auttamatta etenee ja kohta sinnikkäimmätkin syyskukkijat joutuvat antautumaan ja valmistautumaan talven tuloon. Rohkeasti vain kaavailemastasi allas-alueen tekoon. Työ kyllä tekijäänsä neuvoo.

 • Kiitos Kruunu Vuokko kannustuksestasi<3 Toivottavasti en tosiaankaan haukkaa liian suurta palaa tuon lammen suhteen. Olen välillä niiin yksin näiden projektieni kanssa, jotka eivät sitten tietenkään ole niitä tärkeysjärjestyksen alkupään juttuja. Tiedät varmaan mitä tarkoitan, odottelithan itsekin kärsivällisesti kasvihuoneen kanssa;)

 • Kyllä se vähän harmittaa, kun pimeä tulee niin aikaisin, niin ei oikein ehdi olla puutarhassa tarpeeksi. Mutta varmasti meillä vielä lämpimiä päiviä riittää.
  Pakosti jo ajatukset alkavat kääntyä tulevaan kasvukauteen ja uusiin suunnitelmiin.
  Sinullakin on vielä noita istutettavia, mutta syksy on kyllä oikein hyvää istutusaikaa.

 • Ihania illanhämykuvia. Kaunista puutarhassasi. Tee vaan se lampi, haiskoon sitten jos haisee, mutta tuo tunnelmaa 🙂 Mitä makeakirsikoita ostit? Mulla on kauhea kirsikkakuume! Luin vaan, että menisi 3-4 vuotta ennenkuin marjoo, keväällä istutin pienen makeakirsikan ja nyt jo odotan kieli pitkällä…

 • Ihania syyskuvia, kauniita kukkia <3
  Toivottavasti saadaan pitkä, kaunis, kuulas syksy..
  Ja psst. blogissani on sinulle haaste..

 • Olen jo varasuunnitelmana valmis kaivamaan taimet ruukkuineen kasvimaalle odottamaan kevättä. Vaan saattaa ne maat siirtyä sitten nopeastikin kun miehet päättää hommat aloittaa:)

 • Joo kyllä meille maalle hajuja mahtuu, eikä ole naapuriakaan tuolla puolen tonttia;) Kirsikoissa on Piret, Sunburst ja Stella. Saa nähdä miten niiden kanssa käy, kun eivät pääse ajoissa sijoilleen.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.