Ihana päivä!

Syysvuokko ´pamina´

Työntäyteinen viikonloppu takana! Tänään ilma todellakin helli ulkona puurtajia ja jäljellä olevat kukat availivat viimeisiä nupujaan.

Koiranheiden kiiltävän punaisia marjoja<3 Koiranheisi kukkikin tänä kesänä todella runsaasti, kenties kostean alkukesän innoittamana.

Ängelmä `Hewitt`s double`

Posliinivuokko on erityisen kaunis<3

Nämä herkkikset kukkivat varjotarhassa.

Vuokko `Wild Swan` tekee kukan silloin tällöin. Kukina aikansa on todella pitkä!

Keväällä hommatut saniaiset on kutakuinkin löydetty kirjasta, mutta nimilaput ovat vielä tekemättä.

Kermesmarjan pötikät alkavat punertumaan. Harmi vain kun nämä marjat kelpaavat niin hyvin linnuille.

Vaaleakukkainen keijuängelmä kukkii ja kukkii…

Katajapenkin laajennus sai pienen huoltotien:) Ensin ajattelin jättää penkin kokonaan mullalle, mutta kun jo istutus vaiheessa tuohon keskelle muokkautui kaareva polku, oli sittenkin parempi tehdä alueelle polku, kuin talloa kitkiessä pikkuruisia esikoita. Polun oikealla puolella on vielä vähän tilaa Sulevilta tilatuille herkuille. Lisäksi jokunen esikko on vielä tulossa puutarhaystävältä.

Aamulla kallion alusen työmaalta kaatui iso kaksihaarainen koivu. Sen kimpussa päivä kuluikin sitten joutuisasti.

Kasvimaan kuulumisia tulee päivitettyä vähän laiskanlaisesti:) Hienon punajuurisadon tuhosi joku ahne myyrä, ilmeisesti jäljistä päätellen oli nyt kyseessä vesimyyrä. Onneksi kuitenkin joitakin sain pelastettua ja syötykin niitä jo ollaan. Latva-artisokat kukkivat jälleen laiskanlaisesti ja kurpitsoissakin näkyy vasta ensimmäisiä alkuja. Tämä vuosi oli haasteellinen hyötytarhan suhteen, tai sitten otteeni vain alkaa lipsumaan, perennat vetävät aina vain enemmän puoleensa ja aika kuluu niitä höösätessä;)

Nyt toivottelen kaikille aurinkoista tulevaa viikkoa, toivottavasti saamme lisää tämän päivän kaltaisia lämpimiä syyspäiviä osaksemme<3

14 Comments

 • Todellakin oli upea ilma olla puutarhatöissä, jatkuis vaan tämmöisenä 🙂 Miten ihania onkaan nuo sinun herkkiksesi, ängelmät, posliinivuokko ja syysvuokot!!

 • Olikin mahtiviikonloppu perjantain hurjan kelin päätteeksi 🙂
  Posliinivuokko on käsittämättömän kaunis. Kyllä noita pieniä herkkiksiä tuleekin höösättyä ihan toisin kuin ruokakasveja, vaikka niitä ei voi edes syödä, hassua kyllä!

 • Söpöinen Pamina! Nuo ängelmät ja psliinivuokot ovat myös ihania.
  Siellä on ahkeroitu koko viikonloppu näköjään.
  Sinulle käy vähän samoin kuin minulle tuon hyötytarhan kanssa. Pitää tietoisesti vähentää ensi vuonna.

 • Tänään on taas vähän vettä viskellyt, mutta ensi viikonlopuksi viimeistään, on tilauksessa jälleen lämmintä auringon paistetta;)

 • Hih jotenkin yritän vielä kuitenkin roikkua hyötiksissä, haaveilen edelleen suurista kirsikka-, omena-, luumu- ja päärynäsadoista. Enkä panisi pahakseni, vaikka marjapensaatkin joskus saisin tuottamaan satoa:)

 • Kun löytyisi sellainen sopiva tasapaino ja saisi onnistumisia hyötykasvien puolella, niin varmasti se minulle ainakin antaisi ihan uutta inspiraatiota hommiin.

 • Jännä nähdä miten Pamina talvehtii. Ostin taimet vasta keväällä, joten yhtään talvea ei ole näillä vielä takanaan.
  Mielessäni on risteillyt ajatus jättää tomaatit ensi vuonna kokonaan laittamatta. Ainakin jos lammikkohaaveeni toteutuvat, olisi varmasti järkevää panostaa täysillä siihen yhteen projektiin.

 • Niin on <3 Minulla on tätä kasvia kahdessa paikassa ja tällä hetkellä näyttäisi, että se menestyy paremmin tuolla melko varjoisassa ja kosteammassa paikassa. Molemmissa paikoissa kasvin lehdistö ruskettui vallan rumaksi elokuun kuivuudessa.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.