Maariankämmekkää etsimässä

musta-apila

Olin kuullut jo vuosi sitten näihin aikoihin naapurin rouvalta, että lähimetsässämme olisi maariankämmeköitä! Nyt bongasin viikolla kuvan kukkivasta kämmekästä Täysin pihalla- Facebook ryhmässä, ja päätin pyytää naapuria oppaaksi kämmekkäretkelle. Aamulla sitten päästiin matkaan ja voi sentää, miten kaunis kesäinen metsä olikaan<3 Ja mitä aarteita se kantoikaan mullassaan! Monta minulle ennen tuntematonta kasvia tuli taas tutuksi. Tässä niistä teillekin kuvasatoa, aina on mukava oppia muutama uusi kasvi. Suomen luonto on niin ihmeellinen ja aarteita täynnä!

Tällainen ihana tähtitalvikki tuli myös vastaan! Näimme myös pikkutalvikin, mutta mukana ollut pokkarini ei onnistunut tallentamaan kasvista kelvollista kuvaa:( Voi kun tekisikin mieleni uutta kameraa!!

Sitten kuvia näistä kaunottarista<3 Voi kuinka ne lumosivatkaan herkällä kauneudellaan ja olivat todellakin kaiken sen tarpomisen arvoisia ;D

Lehtensä olivat kauniin täplikkäitä, muistuttivat eräitä koiranhampaan lehtiä.

Reitin varrella oli monenlaista metsää. Kämmekät kasvoivat yllätyksekseni myös hiljattain hakatun metsän reunallakin!

riidenlieko

Retkellä nähtiin useita hurmaavia saniaisia<3

Myös ihmisen kädenjälki näkyi monin paikoin. Tämä lehtikuusi kuitenkin saattoi olla viereisen isomman lehtikuusen siementaimi?!

Ylitimme kauniin niityn<3

Ja lopun matkaa taivalsimme läpi huikeiden peltomaisemien<3 Rakastun kotipaikkaamme aina vain syvemmin<3 Kiitos, rakas naapuri tästä retkestä!

Minulla muuten alkoi nyt neljän viikon kesäloma, huikeaa!! Tänään käytiin Sammatin Sampomäellä katsastamassa mestaritonttu. Vaahterateatteri esitti huikean sadun Aili Somersalon kirjaan pohjautuen. Huomenna on vuorossa sitten avoimet puutarhat, sain houkuteltua koko perheen mukaani<3 Ensi viikolla sitten ankaraa ravaamista huvipuistoissa, toivottavasti kelit suosivat! Sitten kun huvit on huviteltu, pääsen toivottavasti maalaamaan terassia ja toteuttamaan joitakin pieniä projekteja puutarhassa, sitä odotellessa:)

15 Comments

 • Ihana metsäretki! Mäkin löysin muutama vuosi sitten kämmeköitä, kasvoiva ihan asvalttitien laidassa ojan penkalla.

 • Lohjan luonto on huikean kaunis!
  Itse en kylläkään ole maariankämmekkään täällä törmännyt. Mutta varmasti joku päivä senkin löydän.
  Talvikkeihin olen törmännyt nuorempana. Muistaakseni kasvistostanikin sellainen löytyy.

 • Ihastuin niin noihin maariankämmeköihin, että tilasin sellaisen Paratiisin taimitarhalta. Kasvit tulivat pahimman helteen aikaan viime viikolla ja pelkäsin pahinta ja hermoilin tarkistamassa lähetyskoodia joka toinen minuutti:) Onneksi kasvit tulivat perille täysin ensiluokkaisina!!

 • Perheen muu väki löyti kämmeköitä vielä lisääkin, kuulemma niin paljon ettei tiennyt mihin astua<3

 • Kiitos! Metsissä on niin kaunista ja niistä saa ihan mahtavia ideoita kotipihallekin. Ainakin itse yritän jotenkin jäljitellä luontoa istutuksissani, en tiedä sitten olenko mitenkään onnistunut?!

 • Harmittaa vain kun tulee itse retkeiltyä ihan liian harvoin:( No ehkä sekin harrastus täytyy siirtää aikaan, sinne jonnekin kunhan lapset vähän kasvavat ja kotityöt vievät vähemmän aikaa;)

 • Tätä postausta en tainnutkaan huomata aiemmin. Maariankämmekkä on.kyllä kaunis. Tuo latomaisema myös. 🙂

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.