Jouluruusujen kauneutta

Jälleen lauantaina löysin itseni Marketanpuistosta! Markkinat houkuttelivat näinkin pian, heti blogitapaamisen jälkeen, visiteeraamaan sinne uudelleen. Otin jo viikolla selville, ketä markkinoille tulisi myymään. Vähän huonosti oli nettisivuilla informaatiota asiasta, joten soitin järjestäjälle ja sain pitkän listan myyjistä. Soitto Mustilaan taas varmisti, että paikalla olisi Mustilan taimitarhan puoli, eikä mukana ollut kuin kourallinen arboretumin kasveja. Kaikki ne herkut kahvilan pienestä myymälästä jäisivät siis tulematta paikalle:( No hetken jopa mietin, etten lähtisikään, mutta kun tutustuin lähemmin Hongiston taimiston tarjontaan, niin kiinnostukseni heräsi uudestaan 😉 Varasin jo perjantaina itselleni Annalan puutarhasta löytyneen syreenin A-20, sekä Iilampi ruusun ja leijuin lopun päivää pilvissä<3 Olin etsinyt tuota syreeniä siitä lähtien kun kuulin sen tarinan Annalassa edelliseltä Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtajalta Anu Rannalta. Nyt minulla on niitä kaksin kappalein ja kaksikin vaihtoehtoa istutuspaikaksi. Laitan ne melko lähekkäin toisiaan, joko ruusuaidanteeseen tai sitten pellonreunaan valkoisen syreeniaidan päihin.

Markkinahumun välissä, söimme lasten kanssa eväitä tällä “magnoliakukkulalla”. Olen täysin sydämmin ihastunut tähän osaan Marketanpuistoa, paikka on satumainen. Viime kerralla en huomannut näitä ihania jouluruusuja ollenkaan, silloin huomioni vei kokonaan nuo kaksi valkoista magnoliaa.

Etualalla rönsyansikkaa.

“Jouluruusumeri” osui kamerani eteen usealta suunnalta, taas tuli todennettua se tosiasia, että omalta pihalta puuttuvat vielä kokonaan yhden kasvin upeat massaistutukset. Ja nyt en tarkoita mitään angervopensaita, vaan jotakin näin ihanan herkkää 🙂

 Tässä samaiset jouluruusut kuvattuna lonkeroisten puiden runkojen välistä.

Ja vielä kerran:) Nyt takana näkyy myös valkoinen magnolia, jonka kukat olivat vielä kauniita, vaikkakin jo hieman reunoilta ruskettuneita.

Marketanpuiston vieressä oli pieni taimimyymälä, jossa myytiin valtavalla pöhinällä lähinnä kesäkukkia. Oli tarhalla joitakin perennoja, pensaita ja puitakin, joista kuitenkin suurin osa näytti olevan Taimiteutarin tuotantoa. Mitäpä tuota menemään merta edemmäs, kun kotipuolesta saattaisin hankkia haluamani paljon tuoreempana 😉
Mutta taimitarhan vieressä oli hurmaava vanhan talon pihapiiri, jonka päärakenuksessa toimi ihana sisustusmyymälä. Jossakin tuossa navetan viereisissä pusikoissa lauloi satakieli vahvalla äänellään. En yleensä tunnista lintuja kovinkaan hyvin, mutta koska minulla on kännykässäni soittoäänenä satakielen laulua, niin tätä säveltä en voinut olla tunnistamatta. Koko ajan meni käsi taskulle ja luulin että puhelimeni soisi 🙂

Tässä jälleen yksi esimerkki kauniista massaistutuksesta! Hurmaava kielomeri<3

Erilaisille heisille olen menettänyt sydämmeni jo jonkin aika sitten. Oli mielenkiintoista nähdä tämäkin heisi oikeasti, eikä vain kuvissa.

Ihanainen morsiusleinikki<3 Tätä on vielä jostakin löydettävä, ensimmäinen yritelmäni ei jäänyt eloon, vaan kuivui liian kuivalla kasvupaikalla. Nämäkin yksilöt kyllä kasvoivat aika paahteisen oloisella alueella.

Loppuun vielä kasviarvoitus! Ostin tämän köynnöksen kasvimaalleni Mary Kuusistolta. Hän kertoi nimen, mutta se hävisi mielestäni. Nopea kasvuinen köynnös siis ja siihen pitäisi tulla jotakin herneentyyppistä syötävää. Ajattelin laittaa tämän kasvimaalle kohopenkkiin kardonien ja latva-artisokkien keskelle. Maryn taimet olivat muuten ensiluokkaisen vahvoja ja terveitä, hän on keväisin myymässä ainakin Tammisaaren suunnalla, voin lämpimästi suositella hänen taimiaan kaikille hyötykasveista kiinnostuneille!!
Mukaan tarttui myös jokunen kiinnostava uusi pelargonituttavuus, mutta niistä ajattelin postata ihan erikseen joku kerta. Haen tällä hetkellä kuumeisesti terassille pelargoniportaita, joille voisin pienen kokoelmani asetella. Mistähän sellaiset löytäisikään?!
Mutta nyt pihalle touhuamaan ennen töihin lähtöä, puolet kasvarista on vielä istuttamatta. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

25 Comments

 • Hei vaan! Oli kiva nähdä edes pikaisesti, yritin jossain vaiheessa juosta perääsi, kun olitte ehkä jo lähdössä, mutta sitten mulle tuli taas asiakas… hieman hankalaa tällainen seurustelu 😀
  Olin muuten vastikään ruukuttanut sen pistokkaan, eli se saisi olla siinä rauhassa vähintään pari viikkoa, ellet jo ehdinyt istuttaa isompaan.
  Marketanpuistossa on ihania vanhoja istutuksia! Itsekin vähän kiertelin markkinoiden jälkeen.
  Hongiston vanhat syreenikannat on <3 Ihanaa, että Timo on niitä lisännyt meidän kaikkien iloksi!

 • Kiitos ihanista kuvista. Kyllä nyt harmittaa, kun Turusta viime viikolla pikkuteitä ajellessamme ja Kehä III: lle tullessamme mietimme mieheni kanssa pitäisikö poiketa Marketanpuistoon. No nälkä hieman jo kolkutteli ovelle, joten luovuimme ajatuksesta.

 • Marketanpuyisto taitaa olla aina käymisen arvoinen paikka. Itse en päässyt sillä olin jo sopinut reissun Mustilaan, niitä kahvilan ihanuuksi ahakemaan, sekä pari tilattua koristeomenapuuta. Ja tuli sitä ostettu taas jotain ostoslistan ohikin, mm. hurtanheisin ostin.

 • Hih aika pikaisia on meidän kohtaamiset tosiaan olleet, mutta ihanaa kun sain sen pistokkaan, Bev Foster on niin kaunis ja roteva pelakka<3 Ja mukavaa kun kauppa näytti käyvän! Onneksi keli suosi, olimme lasten kanssa täysissä sadevarusteissa, koska ennusteen mukaan olisi pitänyt sataa koko ajan!

 • Sinne vaan Ilona myymään ensi vuonna!! Varmasti olisi kauniit virkatut korusi tehneet kauppansa! Toivottavasti kauppa kävi myös Uudessakaupungissa!

 • Oi Mustilassa oli tosiaan se lastenpäivä, jonne olisin itsekin halunnut! Harmi kun kaikki kivat tapahtumat on näin keväällä päällekkäin ja vielä suurempi harmi on, että meiltä on Mustilaan ainakin parin tunnin ajomatka
  🙁
  Voi nyt sinäkin olet sitten onnellinen hurtanheiden omistaja! Siinä on niin kauniit lehdet ja erittäin kaunis ruskavärikin<3

 • Kaunista tosiaan<3 Harmillisesti minulta vain loppui kesken kaiken muistitila kamerastani, monta kaunista kohdetta ja kasvia jäi kuvaamatta:(

 • Ihana, että sait syreenin! Olen nähnyt sen luonnossa Helsingissä, kaunis! Harmi ettemme tavanneet Marketassa. Minunkin lempparini on se söpö kukkula.

 • Sain juuri tiedon Maryltä ostamani kasvin nimestä! Se on herkkuhyppykurkku, Cyclanthera pedata. Maistuu herneeltä, mutta ei ole herneen näköinen, vaan hauskasti raidallinen pikkuinen kurkku.

 • Komealta näyttää Marketanpuistossa nykyisin. En ole ollut siellä muutamaan vuoteen – silloin alussa useinkin. Sinä olet kylläkin ehtiväistä sorttia.
  Tuon morsiusleinikin kerrottu kukka on vastustamaton. Se ehkä menisi syreenieni juurella. Heisiin en ole muodostanut vielä minkäänlaista suhdetta.

 • Noissa jouluruusuissa vaan on jotain niin ihanaa! Onnea syreenilöydöstä. Se on aina mukavaa, kun löytää jonkin kasvin, mitä on havitellut 🙂 Morsiusleinikki on kaunis, minulla ne menestyvät hyvin puolivarjoissa, kohta puoliin pitäis kukintaa olla luvassa <3

 • Itse en olekaan nähnyt Annalaa kukassa kuin kuvissa, odotan kukintaansa innolla<3
  Se kukkula on todellinen söpöläinen<3 Nämä postauksen kuvat ovat lähes yksinomaan tuolta kukkulalta.

 • Minuunkin heisikuume iski ihan yllättäen ja varoittamatta, varohan vain, uusi suhde saattaa pian kolkutella Vironperänkin porteilla ;D

 • Sainkin jo tiedon, mistä saisin morsiusleinikin hankittua 😉 Kiitos Sirpa<3 Puolivarjon penkissä olisi vielä hyvinkin tilaa uudelle morsiammelle 🙂

 • Kiitos viestistäsi Susanna! Nyt onkin jo vuorossa kesäkuun kelit, saas nähdä lämpeneekö ne täällä yhtään nykyisestä. Aika kalseaa on viime päivinä ollut.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.