Pähkinäniemessä

Lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana! Meiltä muutaman kilometrin päässä sijaitseva Pähkinäniemen luonnonsuojelualue kuuluu paikkakuntamme upeimpiin kohteisiin! Voi miksei tuolla tule käytyä useammin?? Nyt kuitenkin innostuin, kun olin jo talvella tutustunut erikoiseen kasviin nimeltään suomukka ja kun huomasin paikallislehdestä, että sellainen oli löytynyt Pahkinäniemestä, varustin heti retkikunnan matkaan. Olin jo edellisenä iltana yrittänyt etsiskellä tuota suomukkaa meidän lähilehdosta tuloksetta, mutta nyt olisi tarkoitus kyllä käydä vielä katsastamassa tuo puron rinne tarkemmin, sillä varjoisassa ja kosteassa paikassa se Pähkinäniemessä kasvoi.

Pähkinäpensaat kaartuvat polkujen ylle kuin kaariholvit<3

Alueella on ihana niitty, jolla kasvoi mm. tätä suloista helmililjaa. Lisäksi siellä oli ainakin mukulaleinikkiä ja pystykiurunkannusta. Myös joitakin isojen tulppaanien lehtiä oli näkyvissä. Tänne kyllä sopisivat paremmin pienet ja sirot villitulppaanit!

Tässä sitä suomukkaa nyt sitten on! En olisi tätä varmasti itse löytänytkään, vaan ystävällinen pariskunta neuvoi meille tien näiden luokse!

Vuokkoja ja kiurunkannuksia joka puolella!

Vesi kiehtoi retkiseuruettani enemmän kuin kukkaset:) Eikä kylmä kangistanut heitä, edes retkeä edeltäneellä uinnilla! Heittivät nimittäin kaikki talviturkkinsa jo Lasitehtaan rannassa, juuri ennen tätä Pähkärin vierailua! Hurjaa porukkaa;D

Seuraavaksi tänne on tultava ihastelemaan kielojen kukintaa, johon ei aurinkoisimmilla paikoilla mene enää kovinkaan pitkään!

Pähkinäpensaita kasvaa alueella vierivieressä. Nimensä veroinen paikka!

Tässä vielä näkymä niitylle.

Lopuksi toivotan kaikille oikein hyvää ja aurinkoista äitienpäivää!

9 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.