Pääsiäisviikon kuulumisia

Ihan ensin haluan kiittää yhteisesti kaikkia kevätmessuilta bloganneita blogikamuja! Vaikka messut jäivätkin omalta kohdaltani väliin, niin tunsin saavani niistä oikein täydellisen koosteen teidän kirjoituksien ja kuvien välityksellä<3 Joka päivälle vain ilmaantui kohdalleni jotakin estettä:( Torstaina päättivät tulla tilaamani kattomiehet asentamaan lisää lumiestettä katollemme. No enhän voinut jättää “vahtimatta” miesten tekemisiä ja siinä iltapäivä sitten kuluikin. Perjantaina oli iltavuoro ja lauantaina olisi messuille pitänyt lähteä kaikkien kolmen ihmistaimen kanssa ja yhdella oli vielä päivällä kaverisynttäritkin sovittuna:) No sitten sunnuntaina kun oli koko väki kotosalla niin olikin virpomistouhut ja niiden välissä sitten innostuttiinkin raatamaan koko päivä puiden kaadossa. Ja saatiinkin hommia kovasti eteenpäin!! Sellaista se on, elämä on täynnä valintoja ja usein minulle käy näin, että lapset ja kotityöt (huom. siis mieluisat sellaiset;D) menevät jonkin tapahtuman edelle:) Viimeksi näin on käynyt ainakin Avoimet puutarhat päivänä.

Nämä kuvat on otettu sunnuntain kaatourakan jälkeen, tulevan hyötymetsäpuutarhan paikkeilta. Tuo yksi koivu saanee vielä lähtöpassit, mutta sen kerkiää vaikka sitten myöhemminkin, nyt tuohon kulmaukseen pääsee jo hyvin istuttelemaan. Ajattelin nyt pyhinä vähän suunnitella mitä ja kuinka monta kasvia tuohon laittaisin. Voisi pyytää oikein tarjouksia eri tarhoilta, sitten kun laskelmat on tehty.

Jo kaadettujen koivujen risuista syntyi tällainen aita puolikuun penkin taakse. Tuota pitää kyllä vielä vähän korjailla. Kunhan kallion alusen isot koivut kaatuvat, saan niistä risuja vielä vaikka mihin. Kun vaan olisi aikaa värkkäillä:)

Siistin myös tätä pellon reunaa. Ajatuksissa olisi jatkaa pihlajan tuollapuolen aloitettua syreeniaitaa ainakin tuohon kiville asti.

Vatukkorinnettä siivotessani olin tallata tämän ihanuuden<3 Rinteen lämmössä on tontin ensimmäinen valkovuokko jo lähes avautumassa<3

Toisaalla tammen juurella ovat vuokot vielä näin alkutekijöissään. Niin suloisia silti nämäkin<3

Lumikellot viela jaksavat kukkia<3 Joidenkin `Flore Pleno` kellojen sisälle on kasvanu tuollaiset alushameet. Toiset ovat sisältään ihan tasaisia.
Myös tähtilumikellot kukkivat vielä täysillä ja jokunen nuppu on vielä tulossakin.

 Pääsiäisnarskuja Multasormesta, jossa oli muuten jo osa taimista tuotu taimipihalle, jee<3

Ojan penkereellä myös kevätlinnunsilmä alkaa availla limen värisiä silmiää, kevät on täällä<3

Tulpaanien lehtiäkin löytyy ympäri pihaa<3

 Myös ensimmäiset pikarililjojen piipot kurkkivat kevättä<3 Nämä ovat kirjopikarililjoja.

Tässä kurkistaa varsinainen aarre! Sulevilta viime syksynä tilaamani Trillium chloropetalum var. giganteum white. Jännä nähdä millainen hän onkaan ihan livenä:) Toivottavasti kukaan ei popsi tätä, täytynee käydäkin kohta laittamassa ainakin jokunen havun oksa päälle suojaksi.

Tämäkin Sulevilta! Corydalis integra nostaa hentoja lehtiään ja olisiko tuossa näkyvissä myös kukkanuppujakin?!

Myös näiden nousua olen odottanut jännityksellä! Olen eräänkin kerran käynyt tonkimassa näiden kasvupaikalla ja pelännyt sydän syrjällään, että nämä eivät nousisikaan. Minulla oli syksyllä enää käytössä oikeastaan pelkkää turvetta, jota sekoitin keittiökompostin kanssa. Toivottavasti maa ei ole liian turvepitoista näille erikoisuuksille.

Nämä kolme piippoa kuuluvat Scilla bifolia `Rosea`:lle. Istutin tähän  muistaakseni syksyllä vain yhden sipulin! Tuo neljäs vihreä täytyy olla valkoinen idänsinililja (S. siberica), sillä niitä kasvoi magnolian ympärillä jo ennestään. Kuva on valitettavan epätarkka, otin sen verkon alta, hivutin kameran putken varovasti verkon alle;D

Valkoisessa kevätkaihonkukassa näkyy ihan pikkuruisia nuppuja!

Myös ukkolaukat nostavat jo päitään.

Tämä mehikasvi tuntuu viihtyvät tonttimme kuivimmalla alueella, täytyypä siirtää tämän ruusukkeita vähän sinne ja tänne.

Viimeiseksi kuvaksi sai ehdottomasti jäädä tämä suloistakin suloisempi, täydellisen pääsiäisen värinen ihanuus!! Riemun kiljahdus pääsi suustani, kun äsken löysin tämän talventähti-vauvan<3 Tämä on lähtenyt kasvuun niistä kuivaakin kuivemmista ale-sipuleista, joita tilasin sieltä Lahden siemen ja kone liikkeestä. Laitoin nämä maahan joskus loka-marraskuun vaiheessa!! Liotin kuivia möhköleitä yön yli turve-vesi mömmössä ja iskin seoksen mukuloineen mullan alle. Olin erittäin epävarma näiden kasvuun lähdöstä. Mutta niinpähän vain ainakin yksi mukula oli vielä silloin elossa, todistetusti<3

Näinhin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää tämä maraton postaus tällä erää. Kaikkille oikein hyviä pääsiäispyhiä, let`s get our hands dirty;D

20 Comments

 • Oi oi mitä ihanuuksia! On tosi jännää, miten joidenkin kasvien kohdalla puutarhani on teitä edellä, joissain ollaan ihan samoissa, mutta vuokoissa johdatte ylivoimaisesti! Sinivuokoista juuri ja juuri näkyy nuppua mullan pinnalla, ja tänään konttasin (oikeasti!) etsien valkovuokkoja, Arumia ja Trilliumia, enkä kyllä mitään löytänyt!
  Iloista multa-pääsiäistä!

 • Nuo valkovuokot tunttivatkin ilmestyneen lähes yhdessä yössä, en ainakaan mielestäni nähnyt niitä eilen tuolla tammen alla. Pian sielläkin vuokot rehahtaa kasvuun. Polvethan tuolla tosiaan kastuivat;D

 • Ihania odotettuja kevään pilkahduksia! Jännä nähdä mitä niistä tulee "isona". Hyvää pääsiäistä Minna!

 • tuo koivunrisuaitasi on yliveto! vaik tääl ei ole ollut lunta enää moneen viikkoon, niin kylmät tuulet hidastavat kasvuun lähtöä, eli kovin multaisikis en käsiäni viel saa!
  hyvää pääsiäistä Sinulle!

 • Olette touhunneet ihailtavan paljon! Jänniä kasveja, pitää googlata nuo kun en tiedä nimestä mitä ne on 🙂 Oikea tärkeysjärjestys kun lapset menevät kuitenkin (vielä) kasvihulluuden ohi, hih. Sitten eläkeiässä voi varmaan paneutua vain kasveihin…

 • Niin kyllä siinä sydän nyrjähtää kun jonkun kauan odotettun kasvin näkee mullasta puskevan<3 Pian se kevät antaa lumille kyytiä!

 • Ihanaa kevään odotusta kuvissasi. Paljon olette jo saaneet aikaiseksi. Aiotko nyt osallistua Avointen puutarhojen päivään? Minulla olisi sellainen aikomus. Olen kahtena kesänä osallistunut ja on ollut kiva kokemus.

 • Tämä isoksi odottelu onkin se ehkä kaikista jännin asia puutarhastelussa. Toki on aina myös kivaa nähdä vanhat tutut uudestaan, pitkän talven jälkeen<3

 • Uskompa Ilona, että viimeistään tänään saat sinäkin jo kynnenalusesi mustiksi:) Aurinko paistaa ja on luvattu pitkästi yli kymmenen asteen lämpöä!

 • Monesti sitä kyllä kokee tunnon tuskia siitä kun itse nyhjää ulkona ja muu perhe odottelee sisällä. Välillä on vaan saatava jokaisen olla ihan yksikseenkin, sitten taas jaksaa sitä hulinaa<3

 • Katsoin eilen ensimmäisen jakson Suomen kaunein piha-ohjelmasarjasta ja tajusin, etten voisi todellakaan osallistua Avoimiin puutarhoihin vielä ihan hetkeen, tuskin koskaan 😉 Olisi ihana tavata toisia puutarhaihmisiä, mutta varmasti suurin osa tulijoista lähtisi kuitenkin pettyneinä pois.
  Omaa taimienvaihto tapahtumaakin olen joskus haaveillut järjestäväni, se voisikin olla tulevaisuudessa mahdollista järjestää.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.