George esittäytyy

Kylmistä säistä huolimatta on ensimmäinen lumikurjenmiekka `George` kehittynyt koko ajan kohti kukintaa. Viikonloppuna puhaltivat niin kylmät tuulet, että ne tuntuivat tunkeutuvan luihin ja ytimiin asti, hur! Olisi voinut luulla, että siinä viimassa ja yön pakkasasteissa kuolisivat kaikki kukintaan kerinneet kasvit. Vaan hengissä ovat tosiaan ja täysin räpsähtäneet narsissiruukutkin olivat tänään nousseet takaisin pystyyn, sitkeitä sissejä<3

Tänä aamuna `George` oli vielä näin suppussa, arvelin sen kyllä avautuvan iltapäivään mennessä. Auringon paisteessa lämpötila sitten kipusi +8 asteeseen ja kun kiiruhdin töistä kotiin, hän odotti minua täysin avautuneena:) Rakkautta ensi silmäyksellä<3

Nämä ovat onneksi suojassa omenapuun verkon sisällä, kaukana ahnaiden kauriiden ja jänösten hampaista.

Sitten sisälle. Itämisiä on tullut valitettavan vähän:( Kiikutin suurimman osan kylvöksistä takaisin ulos kun mitään itämisiä ei alkanut ilmestyä, jospa toinen kerta toden sanoisi, tai sitten joudun odottelemaan taas koko seuraavan vuoden.
Tässä kylläkin yksi iloinen yllättäjä! Jälleen kerran odotus palkittiin näin vuoden jälkeen. Kylvin nämä siemenet viime kevään! Näiden terhakkaiden alkujen nimi on Sisyrinchium angustifolium `Album`. Mikähän lienee suomenkielinen nimi tälle? Ihastuin tämän hentoihin valkoisiin kukkiin<3 Lieneekö koskaan kasvavat kuitenkaan kukintaan asti?!

Tässä kaksi jättikarhunputken pikkuruista taimea. Sain siemeniä Klorofyllin siemenkirjeessä ja tuoreita kun olivat, niin heti onnistuin saamaan niistä nämä elinvoimaiset siementaimet, kiitos vielä fylliläisille näistä(kin) siemenistä!!

Keijunmekot ja orvokit ovatkin sitten jo ainakin teini-ikäisiä;) Nuo mekkoset on vain vieläkin latvomatta. Pitäisi napsia pian, niin eivät ehkä niin helposti kiertyisi sotkuunkaan ennen ulos pääsyä. Huoh sinne ulos pääsyyn tuntuu kuitenkin olevan vielä melkoinen matka. vasta toukokuussa olen pikku hiljaa alkanut kiikutella siementaimiani kasvihuoneeseen.
Krooh, nyt peiton alle, huomenna jälleen sorvin ääreen:) Mukavaa viikon jatkoa ystäväiseni<3

24 Comments

 • Meillä on kyllä Georget ja muutt ihan piilossa vielä. En kyllä tullut katsoneeksi näkyykö niitä yhtään. en kyllä ole varma muistanko missä ovatkana ja saattavatkin olla Blue birdejä 😀 Kivaa tää kevät !

 • Oletko käynyt illan pimeinä hetkinä kaatamassa lämmintä vettä Georgelle? Vai mikä on salaisuutesi, että siellä noita sipuleita poksahtelee samalla paikkakunnalla, mutta meillä ei tapahdu mitään. Kääk!
  Hyvässä kasvussa sinulla on muuten jo keijunmekkokin. Onnea vaan jättikarhunputkesta. Sitä ei jokaiikka saakaan kasvamaan siemenestä.

 • Oi George, mikä hurmuri! Suurempi sellainen kuin kaimansa Clooney 😉
  Ihanat alut! Varoitus: minulla on ainakin jättikarhunputket aina syöty, en ole vielä onnistunut saamaan sitä asettumaan puutarhaani. Ja vuosi sitten kylvetyt siemenet eivät ole vielä itäneet 😀

 • Kun ne sitten lähtee nousemaan, niin kamala kiirus tuntuu olevan!! Eivätkä näytä pakkasetkaan kovin jarruttelevan:)
  Itse olen toistaiseksi vielä ainakin säästänyt syksyisin istutettujen sipulien pahvin, johon kirjaan tarkan istutuspaikan. Vaan kohta täytynee hommata ihan laatikko noille lappusille, puutarhurin muistikirjan taskut ovat jo aika päiviä sitten täyttyneet;D

 • Komea George! Saisi tulla minunkin pihalleni :D. Sielläpä ollaan hyvässä vauhdissa taimien suhteen, itse en ole vielä edes aloittanut. Keijunmekkoa olisi kiva joskus kokeilla, aivan ihana amppelikukkanen.

 • Hihi vai epäilet minua vilpistä;D No tämä meidän tontti sijaitsee melkein etelärinteessä, isohkon kallion juurella, joten siinä varmaankin selitys. Myöskään mitää isoja varjostavia puita ei ole tuossa pellon reunassa estämässä auringon säteitä! Vaan vuorostaan sitten kesällä tämä on helteellä kuin pätsi ja tuntuu, että sateet jotenkin aina kiertävät tämän alueen. Nyt kun vielä viimeisetkin isot koivut kaadetaan autokatoksen tieltä, niin pelkään jo ensi kesää:(
  Kiitos, uskon että jättikarhunputken itämisen salaisuus oli puhtaasti vain tarpeeksi tuoreet siemenet!

 • Jep, Clooney kyllä kalpenee tämän hurmurin rinnalla<3
  Voi ei jos karhunputket kasvavat jättiläisen mittoihin, niin eihän niitä sitten voi mitenkään suojatakkaan:( Täytynee ainakin istuttaa ne tuohon ihan talon viereen, siinä ei ole toistaiseksi vieraillut kukaan syömäri. Ja toivoa, että viime kesänä kesannoitu lähipelto jäisi kesannolle vielä toiseksikin vuodeksi. Siellä jo apila nousee ja olen koko vuoden pistänyt merkille, että ruokailevat mieluummin siellä kuin pihalla. Viime vuonna ei syöty omenoita, eikä hortensian kukkiakaan, ainoa napsaisu kävi parissa hevoskastanjan taimessa.

 • Nyt kannattaakin laittaa ihan listalle, mitä sipuleita syksyllä sitten hankkii. George löytyi ihan Korpikankaalta.
  Keijunmekko onkin helppo siemenestä kasvatettava, mutta se vaatii kunnollisen siemenerän! Kun saa hyvän erän syksyllä kerättyä talteen, niin siitä itävät vielä siemenet monien vuosienkin päästä! Ostetut siemenet eivät aina ole olleet hyviä:(

 • Kiitos kun saimme tutustua Georgeen 🙂 Ihania pikkutaimia tulossa. Hei älä pelkää aurinkoja ja kuumaa, sinnehän saat istuttaa ihania kuumuutta kestäviä upeita perennoja, oikea aurinkotarha! Minä tykkään monista aurinkoperennoista hurjasti.

 • Niimpä! Kyllä näitä pieni iiriksiä täytyy joka syksy laittaa vähän lisää. Luulen, että saattaisivat meillä ihan viihtyäkin kun maa on hiekkaista moreenia ja kesällä porottaa:)

 • Ole hyvä 🙂 Olen kyllä kovasti keräillyt kallion juurelle paahteisimpiin ja kuivimpiin paikkoihin maksaruohoja, mutta nekin kyllä kasvavat aika kituliaasti. Kerrohan mulle esimerkkejä, mitä muuta voisin kokeilla maksaruohojen lisäksi?? Tontin maa on hiekkaista ja kivistä moreenia, mitä lähempänä kalliota, niin sitä karumpaa maa on. Nyt taisin kyllä tosiaan viime kesänä löytää muutaman kasvin, jotka ehkä menestyy talonvieruspenkissä. Lapinvuokko ja ihanan pehmeä lehtinen nukkapähkämö, ovat vähän jo levinneetkin<3

 • Kiitos, välitän kehut Georgelle huomenna kun taas nähdään;) Kaikki kylvökset eivät kyllä valitettavasti ole kovinkaan onnistuneita, eniten harmittaa kun esikoihin ei ole vielä tullut eloa:( Vaan en ole vielä täysin toivoton niiden suhteen ja muutama on vielä kylvämättäkin.

 • Ihana george herra 🙂 Ja keijunmekot hienossa vauhdissa myöskin! Kiva seurata näitä kevään merkkejä itse kunkin blogista.

 • sinnulla jo paljon terhakoita taimia siel, eilen vast laitoimme ekat siemenet multiin, kun meil ei ole lamppuja käytös ja valoa ei muuten riitä tarpeeksi tukevaan kasvuun.
  täälkin kova tuuli, ei tee mieli puuhastella pihamaalla lainkaan

 • eorge parka repeytyi eilisessä tuulessa yhdestä terälehdestään:( Suojaverkko oli tuulessa irronnut ja raastanut lehden riekaleiksi. Onneksi heitä on tulossa lisää useampiakin:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.