Puutarhatöissä

Kevättä rinnassa<3 Ostin molemmille puolille talon terasseja kevään keltaiset narskut. Voi kuinka voikaan sisäänkäynti valaistua yhdestä pienestä ruukusta kukkia!!
Kuulinkin jo viikonloppuna huhuja sinivuokkojen nupuista, mutta vasta eilen kerkisin aamusta tarkistamaan tilannetta. Ja voi ihmettä, nupullahan siellä jo oltiin. Enää muutama lämmin päivä niin sinivuokot jo pian kukkivat täysillä. Uskomatonta, että näin aikaisin!! Nämä sinivuokot saivatkin siirtyä jo viime keväänä aloittamani sireenimaja-projektin tieltä. Vielä en päässyt siirtelyä pidemmälle, mutta seuraavaksi kun pääsen ulkohommiin, jatkan pohjan tasoituksella.

Eilen aamulla tekaisin myös tuon pikkkuruisen pengerryksen talonvierus penkkiin:) Mietiskelin jo syksyllä, miten saisin vähän vaihtelua tuohon tylsään rinteeseen. Taidan kyllä vielä jotenkin jatkaa tuota pengertämistä, en ole tuohon vielä läheskään tyytyväinen;) Voitte varmasti arvata miten ihanaa olikaan kaivella sulaa maata ja asetella noita kiviä oikeisiin asentoihin, nautinnollista tosiaan<3

Siirsin tuohon pikkupenkkiin muutamia mehikasveja, jospa ne viihtyisivät tuossa kuivassa ja kuumassa rinteessä. Paikka onkin tonttimme haastavin. Nuo pienet katajat olivat niitä lokakuun löytöjä Pirilästä. Hyvin näyttävät talvehtineen, vaikka istutinkin ne niin kamalan myöhään.

Löysin meidän tienposkesta tuollaisen sammaleisen lahoavan juuren palan. Uuden puolikuun penkin takana tuo juuri näyttää kannon kaverina aika kivalle ja lahopuutarhahan on nyt muodissa;)

Puutarhatouhujen täyttämä sunnuntai huipentui nuotion loumussa grillaamiseen. Puutarhatuolien virkaa toimitti talon kottikärrykokoelma:) Ei sitä tarvitse aina lähteä merta edemmäs kalaan, omassa pihassa sitä voisi useamminkin retkeillä<3

Mukavaa viikon jatkoa kaikille, toivottavasti aurinko alkaa paistamaan ennusteen mukaisesti<3

21 Comments

 • Ai niin meinasin unohtaa kertoa, että myyräjahtini tuotti tulosta. Ensin oli omenasyötti saatu nakerreltua ilman litskun laukeamista, mutta sitten asetin uuden palan paremmin ja kas tontilla on nyt yksi myyrä vähemmän! Viritin ansan heti uudelleen, uuden saaliin toivossa!

 • Kaunis asetelma ja ihanat sinivuokot! Sulla on jo puutarhahommat hyvässä vauhdissa 🙂 En tiedä, minkä myyrän metsästit, toivottavasti ei ole vesimyyriä, ne voivat olla kuulemma kammottava riesa.

 • Kyllä se taisi olla ihan pikkuruinen metsämyyrä. Vähän jopa kävi säliksi pikkuista, mutta sitten kovetin itseni ja viritin ansan uudelleen. On kuitenkin niin harmi kun kalliit sipulit syödään parempiin suihin:(

 • Nyt on tämä ihana aika alkanut kun saa aloittaa hommat puutarhassa!
  Upea tuo juurenpala.Minulla on tapana myös keräillä niitä puutarhaan..ehkä jo liiaksi.

 • Piti oikein tarkistaa päiväys, että onko jossain jo kukkia ja maa sula. Täällä 2/3 vyöhykkeen rajamailla kuljetaan vielä lumessa ja loskassa, eikä pihassa näy toivoakaan keväästä. Voi teitä onnellisia!

 • Oi ihanaa, puutarhahommia! Mä aattelin lähteä omppupuita ja marjapensaita leikkaamaan ja nautiskelemaan ihanasta auringosta 🙂

 • Totta! Nyt on niin paras aika puuhastella puutarhassa. Kaikki muodot on niin hyvin esillä, eikä tule niin hiki kuin kesemmällä:D

 • Ne kevään merkit ilmestyvät sitten niin nopeasti kun on oikea aika! Pian se koittaa kevät teillekin<3

 • Täälläkin juuri alkoi aurinko paistamaan, vaan makaan parhaillaan vatsataudin kourissa:( Ehkä sitten viikonloppuna pääsen itsekin leikkaamaan omput ja päärynän. Leikkaaminen on lähes meditatiivistä puuhaa<3

 • Siellä ollaa jo täysin keväthommissa!
  Olisiko meillläkin jo sinivuokot nupullaan? Täytyy käydä tarkastamassa.

 • Teillä jo ahkeroidaan pihapuuhissa, meillä odotellaan vielä lumien sulamista. Uskomattoman aikaiset sinivuokot, täytyypä lähte tarkkailemaan metsärinnettä. Narsisseja pitää myös käydä hankkimassa ensi tilassa.

 • totta, jo pieni kukkakimppu voi piristää, rakastan narsisseja, tulppaaneja ja kevätesikkoja, niitä pitää saada aina keväisin keittiötä piristämään. meilläkin retkeiltiin paljon ihan vaan omalla takapihalla lasten ollessa pieniä, ja voi miten he nauttivat siitä!

 • Suomi on pitkä maa, näistä eri vyöhykkeiden blogeista sen voi helposti todeta. Lohdutukseksi totean aina pohjoisempien tarhureiden huokailuun, että teillä on vielä kaikki ihanat kevään merkit edessä päin<3

 • Meilläkin olivat lapset ihan intona, kun pitkästä aikaa koko perheen voimin vähän ulkoiltiin ja paistettiin evästä nuotiolla. Isommat keksivät paahtaa kolmioleipiä nuotiolla, voi kun ne maistuivat hyviltä:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.