Puutarhassa on taas kukkia:)

Voi ONNEA<3 Puutarhassa kukkii ihan pian!! Löysin eilen tämän kerrotun lumikellon nupun, jäisestä ja osin vielä lumisesta penkistä. Eilen kerkisin napata siitä vain hätäisen kännykkäräpsyn, mutta tänään töiden jälkeen, tein tämän vuoden ihka ensimmäisen kunnon pihakierroksen! Aino tohveleissa ja räntäsateen piiskatessa selkään, kyykin kuvailemassa kaikkia ihania piippoja, jotka kuin taika-iskusta olivat ilmestyneet penkkeihin. Fiilikset olivat huikeat ja hymy herkässä, kyllä sitä ihminen ilostuu pienistä asioista<3

Orvokin siementaimet ilmestyivät lumen alta täysin vahingoittumattomina ja näyttäisivät jatkavan kasvuaan, siitä mihin syksyllä jäivät!

`Apricot beauty` rohtosormustinkukan siementaimet näyttäisivät myös selvinneet talvesta. Toisin kuin edellisenä talvena, jolloin menetin lähes kaikki siementaimet, vain yksi selvisi viime kesään. Taisin silloin kyllä itsekin tehdä virheen taimien kanssa?! Peittelin ne liian tiiviillä lehtipeitolla ja luulen, että eivät pitäneet siitä.

Viime kesänä kylvämäni vaaleanpunaiset harjaneilikan taimetkin ovat ihan samannäköisiä kuin mitä syksyllä lumen alle jäädessään.

Tämä onkin jännä!! Lapussa luki Iris histroides `George`, lumikurjenmiekka. Tämä piippa oli takuulla noussut pinnalle yhdessä yössä ja vaikka kuvassa se näyttää aika pienelle, niin oli se vaan todellisuudessa melkoisen roteva ja vanttera “tappi” ;D
Rakastuin näihin pieniin kurjenmiekkoihin viime keväänä ja toivon sydämmestäni, että ihanaiset `Katherine Hodgkin` iirikset jaksavat kukkia uudelleen tänä keväänä. Ainakin niillä oli tosi pitkään kukinnan jälkeen oikein kunnon kokoiset lehdet keräämässä ravinteita seuraavaa vuotta varten.

Nämä piipat ja yksinkertainen lumikellon taimi ovat nousseet viime vuonna tekemääni pikkuruiseen katajanympärys penkkiin. Mitähän tuohon muuten oikein istutin, täytyykin kaivella muistiinpanoja:)

Tässä tämän hetken lumitilanne. Nurmikoilla ja kolatuissa kasoissa on vielä melkoisesti lunta, mutta kallio ja kolatut osuudet ovat jo ihan sulina. Vime päivien vesisade on ollut kaikessa harmaudessaankin niin hyödyllinen ja mieluinen! Lumelle kyytiä, en jää kaipaamaan:)

Viikonloppunakin sattui ja tapahtui! Lumen alta paljastui melkoinen myyränkolo, jonka suulle päätin nyt ensimmäistä kertaa virittää oikein kunnon rotanloukun! Laitoin syötiksi palan omenaa ja peitin kolon suulle asettamani läpsyn karkkirasialla, ettei linnut vain joutuisi ansaan. Kukaan ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi tarttunut syöttiin. Lieneekö kolmenkiven penkkiin piilottamani kymmenet sipulit maistuvat myyrälle paremmin:( Muistatteko muuten viime kertaisen myyräjahtini?! 😀

Sunnuntaina oli sitten vuorossa metsäpuutarha iltapäivä Sammatissa. Tilaisuus oli ihanan lämminhenkinen ja aihe herätti paljon keskustelua. Saimme myös useita yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneita uusia jäseniä sähköpostilistallemme! Sain myös viimein tilaisuuden tavata blogituttavani Irenen, Rakkaudesta Vironperään-blogista! Olipa kiva tavata sinut, toivottavasti nähdään jatkossakin Hyötykasviyhdistyksen tapahtumissa:)

Näytetään Kevatmessut_bloggaaja15_logo-01.jpg
Tänään sain myös kivan tiedon sähköpostiini. Mnut kutsuttiin Helsingin Kevätmessuille (26. -29.3) ja saisin bloggaajapassin kyseiseen tapahtumaan!! Aika jänskää, nyt tarvitsee vain enää päästä paikalle:) Kyselin kyllä jo heti töissä mahdollisuutta vähän lyhyempään työpäivään ja toiveissa olisi päästä torstaina messuilemaan. Harmi kun bloggaajapassi ei sisällä lastenhoitoa;D;D
Mukavaa sateista loppu viikkoa kaikille! Forecan mukaan taivas repeää viimeistään sunnuntaina ja koko ensi viikon paistaa aurinko<3 Toivottavasti ennuste pitää paikkansa, auringon paiste olisi erittäin tervetullutta näihin keväisiin fiiliksiin.

26 Comments

 • eikö ollutkin ihana kiertää pihaa katselemassa mitä on jo kasvamassa! Hienoa että siementaimet ovat selvinneet niin hyvin!

 • Oih! Täällä ollaan vielä ihan lumikinosten peitossa, ja valkoisena sade tulee tänäänkin… Auringonpaisteesta haaveillaan.
  Ja odotellaan reportaasejasi Kevätmessuilta! 🙂

 • Voi, ihanuutta. Sydän aivan läpättää kun katsoo noita kuvia. Meillä kaikki kukat uinuvat vielä lumen alla, tai osa taitaa jo heräilläkin siellä. Kunpa pian pääsisi tiirailemaan maasta nousevia piippoja.

 • Sinulla taitaakin olla kukkapenkit lämpöisissä paikoissa, kun on kevät jo noin pitkällä.
  Kiertelin itsekin puutarhassani kurkkimassa viime syksynä istuttamiani harjaneilikan siementaimia. Hengissä näyttivät olevan. Ruusupenkki on lämpöisessä paikassa. Siellä oli pienet hyasintin piipot näkyvissä.

 • Kyllä se vaan tosiaan oli niin mahtavaa<3 Tämän aamun lumisade vähän harmitti, mutta onneksi lumet sulivat päivän aikana ja sain tänäänkin kiertää pihalla heti töiden jälkeen!

 • Onhan meilläkin vielä lunta ja jäätä. Varjon puolella ja kolatuissa kasoissa. Veinkin juuri äsken tuhkat takasta ja levittelin ne ohueksi kerrokseksi kivikasan penkin lumiselle osuudelle. Viimeistään ensi viikon auringon paiste toivottavasti sulattaa penkin kokonaan:)

 • Täälläkin satoi aamuyöstä ohut lumipeite, puut ja pensaat hetken ihan valkoisena. Onneksi ainakin vielä selvittiin täällä säikähdyksellä ja sataneet lumet sulivat päivän aikana!
  Katsotaan nyt pääseekö reportteri edes paikalle:)

 • Minulta jäi jälleen viime syksynä istuttamatta aikaisia sipuleita paikkaan, josta lumi sulaa ihan ensimmäisenä. Se on toisaalta niin tuulinen kulmaus, että siitä tuulet puhaltaa melkein kaiken lumen talvella pois. Lieneekö sitten silloin liian kylmä ja raaka paikka pikku sipuleille?!
  Minulla ei näy yhtään sintin piippoa, lieneekö se myyrän retale syönyt kaikki:(

 • Kiitos! Mikä tahansa vihertävä tappi on kuin taivaan lahja, ankean ja harmaan talven jälkeen<3

 • Ihania alkuja! Teillä on tosi vähän lunta… meillä on vasta aivan seinänvierustoilla maata näkyvissä.
  Bloggaripassi on kyllä kiva idea : )

 • Ajatella miten vihreinä pienet siementaimet ovat lumen alla pysyneetkään!! Kumpa nyt ei vain sitten tulisi takatalvea:(
  Jännä että siellä on lunta vielä niin paljon, aika samoilla seuduillahan tässä ollaan. Sateet voivat olla niin paikallisia ja muutaman kilometrinkin sisällä kelit vaihtelee kovasti.

 • Oi, teillähän on kevät jo pitkällä! Varhainen kevät on minusta niin parasta aikaa, kun lumikellot ja muut varhaiset kevätkukkijat nousevat esiin 🙂

 • No niinpä ja se alkoi niin yhtäkkiä!! Juurihan lunta oli ihan kamalasti ja nyt jo kukkii<3 Tänä vuonna oli kuitenkin vain kaksi kuukautta ilman kukkia, vielä joulukuussa kukki yksi esikko! Upea puutarhurin vuosi<3

 • Wau! Meillä on lunta vielä ihan riittämiin, tosin näillä vesikeleillä sulavat nopsaan. Tässä nähdään taas mikä merkitys on näillä kevätkukkijoilla, niiden näkeminen on aina yhtä ihanaa!!

 • Oi, kuinka ihanaa! Ensimmäiset kasvilöydöt lumen jälkeen ilahduttavat valtavasti. Meillä kukka- ja lumitilanne junnaa paikallaan, mutta ensi viikoksi on luvattu ihanaa auringonpaistetta. Eiköhän lumet saa silloin kyytiä.

 • On aina yhtä ihanaa seurata kasvien ilmaantumista talven jälkeen:)

  Minä olen myös tulossa messuille bloggaajapassilla, en vain vielä tiedä minä päivänä.

 • Kyllä nuo ensimmäiset kukat ovat todellakin sykähdyttäviä<3 Lisää vaan täytyy saada lumikelloja ja istuttaa niitä vielä lämpimämmille paikoille puutarhassa.

 • Kumpa tosiaan ensi viikolla aurinko porottaisi kaikki lumet vedeksi! Tänäänkin paistoi hieman iltapäivällä, kyllä se tuntui ihanalle<3

 • Harmi, itse en pääse lauantaina:( Torstaina tai vasta sitten sunnuntaina saattaisi olla mahdollista lähteä messuilemaan:) Olisipa ollut kyllä kiva tavata!

 • Niin on, kuin tapaisi vanhoja tuttuja pitkän tauon jälkeen<3
  Kylläpä olisikin hauska nähdä bloggaajia messuilla! Jonkinlainen tapaaminen siellä olikin kait järjestetty, täytyykin vielä tutustua ohjelmatarjontaan paremmin.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.