Parasta aikaa puutarhassa

Sain jälleen uuden haasteen Maria K:lta Puutarhassa blogista, kiitos siitä! Haasteessa on viisi kysymystä. Taidan taas olla se tylsimys, joka ei laita haastetta eteenpäin;) Jos Marian kysymykset houkuttelevat sinua vastaamaan, niin luulempa, että voit aivan hyvin napata tästä haasteen mukaasi hänen valmiilla hienoilla kysymyksillään:)

Siis asiaan, eli kohtaan yksi. Tähän on mielestäni vain ja ainoastaan yksi vastaus vaihtoehto ja se on tietysti kevät<3 Maalis-, huhti- ja toukokuu ovat ihan parhaita. Silloin kaikki on vielä tuoretta ja vaalean vihreää. Kaikki kevään sipulikukat saapuvat kurkkimaan valoa kohti, nouseeko syksyllä istutetut uudet sipulit, missä näkyy elonmerkkejä, onko joku kasvi sittenkin hävinnyt?!

Kohtaan kaksi vastaan vaaleanpunaisen neilikkaruusun `Pink Grootendorst`. Tätä metsästän vielä valkoisena. Omalla tavallaan rakastan myös orjanruusua, joka kasvaa tontillamme luonnostaan.

Kohta kolme onkin vaikea. Keväällä on niin paljon ihania kukkijoita<3 Ehkä vastaan tähän pikarililjat, jotka ovat olleet jo kauan lemppareitani. Nyt minulla on ainakin viisi uutta sipulia pikarililjoja odottamassa mullan alla, jännää! Ei vaan vuokot, ehkä valitsenkin ne ihan lemppareiksi:) Syksyn kukkijoistakin on vaikea valita. Ehkä punahatut, daaliat tai ihastuttavat syysvuokot!!? Ääh en pysty nimeämään vain yhtä:)

Kohtaan neljä on pakko vastata, että hetken mielijohteesta;D No sillä tavalla kyllä harkitustikin, että jossakin olen aina törmännyt kyseiseen kasviin ja silloin päättänyt hankkia kasvin puutarhaani. Joitakin tiettyjä alueita olen kyllä ihan suunnitellutkin ja hyötykasvit on melkein kaikki suunniteltuja hankintoja.

Kohtaan viisi löytyy heti vastaus. Sehän on tietty kurpitsa:) Haaveilen joskus kasvattavani jättikurpitsan, jolla osallistuisin Mustilassa syksyllä järjestettäviin jättikasvisten sm-kisoihin:)

Tässä vastaukseni kaikessa lyhykäisyydessään, nyt täytyykin käydä kurkistamassa olisiko tänään yhtään viikonloppuna kylvämistäni siemenistä jo itänyt:)

Avainsanat

5 Comments

  • Näin se on! Ja mitäs tässä enää haikailemaan, kyllä nytkin on sopivan ilman aikaan jo ihan keväistä, kyllä sen tuntee auringon lämmittäessä kasvoja ja kuraista kylätietä kulkiessa<3

  • Hei taas! Ihania kuvia ja kiinnostavia vastauksia!

    Kysyit postaukseni (toukokuussa kuvatusta) pensaasta.(Kuva on Jyväskylän Harjulta.) En valitettavasti tiedä kasvin nimeä. Joku arveli sen olevan taikinamarja, ja kyllähän lehtilapa kolmiluskaiselta näyttää. Koetan etsiä, olisiko siitä myöhemmin kesällä otettuja kuvia.

  • Kiitos!
    Kyllä se tosiaankin taitaa taikinamarja olla! Molemmat tulevat lehteen hyvin aikaisin ja kukkivat samanlaisilla vaaleilla kukilla. Lehtensäkin ovat kovin samanlaiset, mutta kasvutapa erilainen. Taikinamarja on korkeampi pensas (toki leikkaamalla siitä saa vaikka kuinka matalan) ja lamoherukka kasvaa luonnostaan matalana "lamoavana". Tuon oksisto tosiaan näyttäisi enemmän pensasmaiselta, mutta vaikea lopulta olla ihan varma.

  • Hei! Pensas Harjulla oli tosiaan aika pystykasvuinen.

    Tämähän onkin hyödyllistä! Olen tosi huono tunnistamaan koristepensaita. Meillä on kotipihassakin yksi pensas x, varmaan hyvin yleinen, saatu iäkkäältä naapurilta, jonka pihaan se ei enää oikein mahtunut. Hyvin vaatimattomat kukat, mutta kaunis syysväri. Kunhan kesä saapuu, pyydänkin sinulta tunnistusapua! 🙂

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.