Hiljainen on kylätie… Vaan niin ihanan sula jo!

Nykyään sitä kerkiää vielä töiden jälkeen ulos auringon paistaessa! Voi miten ihanasti se äsken paistoikin<3 Ja miten paljon olivat lumet sulaneet lähi pelloilta ja kylätieltä!! Olin ihan yllättynyt, miten paljon kynnöspelto jo paistoi hangen alta. Lumipeite ei ollut kuin joitakin senttejä, vaikka yöllä satoi ohut kerros lisää.

Olen niin ihastunut näihin tammien ja saarnien reunustamiin teihin. Päätie kulkee läheisen ison maatilan halki, maatilan rakennksista suurin osa on ihania punamultaisia puutaloja<3

Varjon paikoissa tiellä on vielä lumikerros.

Kun taas paikka paikoin tie on jo ihan sula. Peltoja halkovassa isossa ojassa vesi jo virtaa voimalla, kohti kaukaista pientä järveä.

Metsissä ei ole lunta lähes ollenkaan!!

Kun taas meidän pihassa on vielä niin harmillisen paljon lunta:(

 Onneksi uusien laatoitusten päältä lumi on jo sulanut.

Nyt kun olisi säästänyt koko talven tuhkat niin olisi hyvä käydä niiden avulla taistoon lumien sulattamiseksi. Täytyypä ensi talvena kerätä tuhkat isoon astiaan, josta sitten sirottelee ne paksuimpien hankien päälle. Nyt ei auta muu kuin odotella ja odotella… Millainen lumitilanne sinun pihallasi on? Joko löytyy pälviä vai vieläkö on hanget korkeat nietokset? Paikallisessa sanomalehdessämme Pohjan Hessu ennusti kevään koittavan seudullamme ensi kuussa ja leskenlehdet kukkisivat vasta ihan maaliskuun lopulla. Huoh, vielä siis täytyy odotella mikäli Hessua on uskominen:)  Aika käy jo kovin pitkäksi ja mieli on malttamaton, mitä sitä oikein keksisi? Lisää kylvöjä? Uusia puutarhasuunnitelmia? Puutarhaohjelmia? Ainakin voin suositella kaikille ajankuluksi Strömsön puutarha- ohjelmasarjaa. Tästä pääset sarjan toiseen jaksoon, jonka muuten aion katsoa ihan kohta:) Siinä se taas yksi ilta kuluukin Strömsön maisemissa<3 Ja taas yksi ilta lähempänä kevättä;)

Avainsanat
,

8 Comments

  • Niin ihanasti paistoi tänänkin aurinko. Kyllä se sulattaa tuota lunta. Meilläkin on pihassa paljon lunta, mutta on myös pikkupälviä. Harmi vaan ettei yhtään pälveä ole yhdessäkään kukkapenkissä. Huomenna menen kyllä jo keräämään pajunoksia. Eikös ne kissat jo kohta ilmaannu.

  • Aurinko paistoi tosiaan niin ihanasti vielä neljän jälkeenkin! Täytyisikin keräillä kaikenlaisia oksia maljakkoon, tiedä vaikka saisi kissojen lisäksi muutaman kukankin puhkeamaan vaikka kirsikkapuun oksiin<3 Ainakin pieniä hiirenkorvia, jos ei kukkia sitten kuitenkaan:)

  • Kyllä tuommoista tietä kelpaakin kulkea, ihania nuo suuret vanhat puut! Lunta on meilläkin runsaasti. Toivottavasti ei ennustukset nyt toteudu, vaan tulis aikainen ja lämmin kevät ja kesä 🙂

  • Kaunis kylätie ja niin kovin keväistä jo. Vesi tippui räystäistä tänäänkin täällä ja lumi suli. Toisaalta ihanaa, toisaalta toivoisin vielä hetken talvea.

  • Kyllä tämän harmaan ja vesisateisen päivänkin kestää kun ajattelee, että samalla lumihanget vajenevat ja pian paljastuvat myös kukkapenkit<3

  • Niin onhan nyt vasta helmikuu ja kait se täytyy vielä talvikuukaudeksi laskea, mutta jos sittenkin se kevät voisi jo tulla…;)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.