Valon pilkahduksia ja sisustuskärpäsen puraisu

Viikolla on aurinko välillä väläytellyt ihania säteitään, vaan harmikseni oikein kunnon paistetta ei olla saatu, ennustuksista huolimatta. Vaan onneksi päivän pidentyminen on selvästi havaittavissa, nyt on vielä viiden jälkeenkin kohtalaisen valoisaa<3
Lunta tuli viime viikonloppuna ihan kiitettävästi ja puut säilyivät kauniin kuorrutettuina ihan viime päivien suoja keleihin asti. Kiertelin lumisessa puutarhassa pudottelemassa taakkoja kasvien harteilta ja kiertelin tallaamassa istutusalueiden ja puiden ympärillä. Näin toimien toivon myyrien pysyvän erossa penkkien antimista:) Hyötytarhan omenapuiden ympäristön olen pitänyt kokonaan lumettomana ihan lapioimalla, mutta puita alkaa olla jo niin paljon ympäri pihaa, että kaikkien ympäriltä ei millään jaksa enää luoda lumia. Toivottavasti talsiminenkin auttaisi jotakin.

Kolmas ja uusin varjotarhan alue lepäilee tuolla lumen alla<3 Voi että odotan jo kovasti, mitä tuolta lumen alta mahtaakaan nousta. Tuohon penkkiin istutin paljon Sulev Savisaarelta tilaamiani sipuleita ja juurakoita. Tuolla lepäilee myös suurin osa syksyllä istuttamistani koiranhampaista. Jännitän lähtevätkö ne kasvuun, sillä osa niistä oli jo hieman nahistuneita.

Viime lauantaina hurautin yksin lasten kanssa Ikeaan! Olin tehnyt tarkan ostoslistan jo etukäteen ja tärkeimmät hankinnat olivat uudet patjat. Kymmenisen vuotta ollaan nyt maattu joustinpatjoilla setä mustan kanssa ja nyt oli aika vaihtaa jälleen takaisin vaahtomuovipatjoihin. Joustin patjat hommattiin silloin kun esikoinen oli ihan vauva, emmekä vielä tuolloin arvanneet millaiset trampoliinit patjoistamme tulisikaan:) Nyt niillä on tosiaan hytkytelty se kymmenisen vuotta ja patjat ovat vuosien mittaan “hieman” löpsääntyneet 😉 Toivottavasti uudet patjat nyt sitten eivät tunnu liian kovilta.
Toinen asia ihan ostoslistan kärkipäässä olivat uudet valaisimet!! Koko talvi ollaan taas kärvistelty huonolla valaistuksella ja nyt olin päättänyt että tämä talvi olisi viimeinen! Vieläkin jäi uupumaan iso olohuoneen valaisin ja keittiöön kaksi käytävävalaisinta, mutta moni tila tuli kuitenkin valoisammaksi. Eteiseen löytyi oikein kaunis varjostin, kukkainen tietysti<3

Ikeasta tarttui mukaan myös kevään ensimmäinen perunanarsissi<3

Ja viikolla posti toi nämä ihanat pussilakanat Halensilta! Ihastuin näihin heti ensi näkemältä. Kyllä nyt kelpaa koisata uusilla patjoilla ja lakanoilla:)

Pikkuruisia taimivauvoja on alkanut putkahdella mullan alta<3 Keijunmekon ja orvokkien hennot alut herättävät joka kerta tarhurin ihmettelemään, miten noin pienestä alusta voi tulla jotakin niin suurta ja kaunista<3 Myös jokunen jättiverbenan siemen on itänyt, siinäpä se vasta on taimella kasvamista, jännä nähdä saanko yhtään jättiläistä kukkimaan. Hankikylvöihin ajoitettu balkaninvuokkokylvös pitäisikin jo pian koulia. Siemenet siis itivät jo ennen kuin kerkisin kiikuttaa kylvöstä lumen alle.

Tant Hanna on tainnut kukkia lähes koko talven, mutta nyt pelargonit ovat selvästi virkistyneet oikein kunnolla ja ansaitsevat piakkoin mullan vaihtoa ja lannoitusta.

Bobberstone

Denise

Tätä kirjoittaessani on alkanut tupruttamaan taivaan täydeltä lisää lunta. Taidetaan päästä taas huomenna perinteisiin sunnuntain lumitöihin:)
Ensi viikolla toivon saavani kauan odottamani siementilaukseni Exotic Gardenilta. Sieltä pitäisi tulla mm. valkokukkaisen rentukan siemeniä<3 Pääsee tekemään uusia kylvöjä:)
Nyt mukavaa lauantaita kaikille!

12 Comments

 • Toi valaisin on tosi kaunis 🙂 Minäkin odottelen, että mua puraisis joku kärpänen, mutta nyt on kaikki siivouskärpäsetkin ihan piilossa. Koiranhampaat tulevat varmasti iloksesi, eivät ole mitään haasteellisia kasvatettavia. En tiedä sitten, kelpaavatko maassa eläville ruuaksi. Hirrrveen fiksu onnetar oli sulla arpomassa;) Onnitelut kuitenkin Sametti Hortensialle tosi mukavasta voitosta 🙂

 • Oot kyllä oikea kylväjäguru, tosi hienot taimet taas. Kerrothan meillekin mitä tilailit exoticilta? Kiva tuollainen sisustuspuuska, nukutte varmasti hyvin uusissa sängyissänne. Huomaan, että minunkin olisi aika tutustua tähän tuntemattomaan Tylsään Mörökölliin josta puhutaan kokoajan 🙂

 • Kaunis lamppu todella! Meillä on pirtti hyrskyn myrskyn vielä parisen viikkoa kun tytär tekee muuttoa omaan asuntoon. Siivoan ja sisustelen kun jonkin sortin rauha laskeutuu..heh

 • Puutarhuri sisustaa – valaisimet ja lakanat onkin sitten kirjottu kukkasilla – kuinkas muuten! Ovat minunkin mielestäni ihania. Kylvölaatikot jo pursuilevat sinulla. Minulla siemenet ovat vielä pusseissa. Voin vakuuttaa, että jätiverbenasi kukkii ihan varmasti tänä kesänä. Se on sellainen "vimeisessä pulpetissa istuva lapsukainen, joka venyy pituutta ihan silmissä". Maltatko leikellä vielä noita pelargonejasi?

 • Kevät saa puutarhurin veret liikkeelle! Ihanat pienenpienet taimet saavat meidät suorastaan lepertelemään 😀

 • Kyllä sitä on täälläkin odoteltu puraisua, kuusi vuotta ollaan nyt vissiin jo asuttu tätä pirttiä, eikä vieläkään ole joka huoneessa valoa katossa:) Valaisimet ovat vaan monesti niin pitkäikäisiä hankintoja, että mieluusti ottaisi sitten kerralla mieluisan ja minä kun en tahdo koskaan löytää mieluisaa. Vaikein on vielä jäljellä, olohuoneen valaisin. Meillä on onneksi tupakeittiö, joten ihan pimeässä olohuoneessa ei sentään ole kuutta vuotta tarvinnut kärvistellä;D
  Toivotaan että koiranhampaat tykkää olostaan ja lähtee kasvamaan. Ainakin luulen, että paikka saattaisi olla niille mieluinenkin. Tuli vaan kiire talsimaan alueelle kun muistin, että tein penkin viereen sanomalehdellä ja kuorikkeella katetun alueen, niistähän myyrät tykkää kovasti:(

 • Vai guru:D Kyllä se on ihan tuon Valoya Oy:n ledin ansiota, että taimista kasvaa hyviä!! Ilman sitä olisivat vielä tähän aikaan aika pulassa pikkuiset! Onneksi eilen iltapäivällä taivas viiemin aukeni ja aurinko paistoi aika pitkään, ihanaa<3
  Käyhän ihmeessä Mörököllin blogissa, hänellä on upea puutarha ja aivan mahtava pikku Madeira, jossa kasvaa vaikka mitä herkkuja!!

 • Voih poikanen lentää pesästä, varmasti haikeaa omalla tavallaan<3 Toisaalta ihanaa, että nuori löytää oman paikkansa ja pääsee oman elämän alkuun, kyllä ne siivet kantaa<3 Sisustella kerkiää, sitten joskus…

 • Leikkasin pelakoista loppu kesästä paljon pistokkaita, vaan sinne jäivät hyvät alut kylmään kasvariin paleltumaan, tilaa vain ei ole tarpeeksi:( Nyt kun en tänä vuonna kylvä pelargoneja, niin voisin kyllä ensi kuussa yrittää juurruttaa noista pistokastaimia kesäkukkaistutuksiin. Jos vaan ne sitten saisi johonkin mahtumaan:) Vielä on tulossa kymmenen pussia uusia siemeniä kylvettäväksi ja lumen allakin on jokunen purkki:)

 • Totta, pienokaisia täytyy käydä joka päivä hoivailemassa ja tarkkailemassa löytyykö uusia itäneitä<3

 • taas kerran huokailen, kevät on vaan niin ihanaa aikaa, valo lisääntyy, vaik ulkona hanget nietokset, niin sisällä jo pikkutaimet terhakkaassa kasvussa!
  hyvä patja ja kauniit petivaatteet tuovat makoisat unet, lamppusi niin kaunis!

 • Kyllä tässä on nyt saanutkin huokailla jo muutaman päivän! Vesi tippuu räystäiltä ja lämpöä oli äsken iltapäivällä +8 C! Kohta kasvaa jo taas ulkonakin <3

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.