Vanhoja muistellen

Tämän postauksen kuvat ovat vuoden 2010 toukokuulta, jolloin sain olla mukana ihanalla retkellä. Vierailimme useissa Tallinan ympäristössä sijaitsevissa kartanoissa ja niiden puutarhoissa<3 Tuon pyöreän Kiiun tornin juurelle pysähdyimme päiväkahville ja saimme lämpimät munatotit;D.

Kolga

keltavuokkoja

Kolgan kartano oli surullisen rapistunut, mutta sen puutarha oli keväisessä viherryksessään hurmaava.

Haaveilin jo tuolloin omasta maakellarista, joten niitä tuli kuvailtua ahkeraan:) Olin muistaakseni juuri ennen reissua lukenut kirjan Maakellari, jonka on muuten kirjoittanut Urpo Nurmisto. Kirjassa annetaan erittäin tarkat ja hyvät ohjeet maakellarien rakentamiseen!

Bongasin matkan varrelta myös tämän niin ihanan tuuletustelineen, joka minun piti ehdottomasto toteuttaa myös omaan pihaan. Ehkäpä jo ensi kesänä;)

Välillä eksyimme myös meren rantaan. Mikähän tuo kivi olikaan, sillä oli joku jännä tarina….

Nämä kuvat ovat muistaakseni Vihulan kartanon ympäristöstä. Vaikea vähän näin viiden vuoden jälkeen muistaa tarkkaan, kun en ole edes muistanut kuvata itse päärakennusta:) Tuon alemman kuvan huvimajan kuitenkin sijoitin googlettelun jälkeen Vihulan kartanoon kuuluvaksi.

Siitä lähtien kun olen haaveillut omasta kesäkeittiöstä, olen kuvaillut näitä ovikatoksia kulkeissani.

Suurin osa seurueen väestä kierteli kartanon etupuolella ja sen lähellä sijaitsevan lammen läheisyydessä, mutta onneksi omat askeleeni suuntautuivat myös kartanorakennuksen taakse ja sieltä löytyikin kohteen paras anti!

Kasvihuoneiden edustalla kasvoi mitä erilaisimpia perennoja, joilla luultavasti täydenneltiin kartanon istutusalueita.

Kasvihuoneisiin pääsi kurkistelemaan myös sisään (ainakin ovet olivat auki). Siellä oli paljon ihania kylvöksiä<3

Kaunis ruukkuvarasto.

Talvetettavia kasveja.

Joka puolella näki tuosta litteästä kalkkikivestä rakennettuja muureja.

Sagadi Manor

Tämän kartanon nimi oli muistaakseni Sagadi Manor, jonka sisällä kävimme myös kierroksella. Koska nyt kuitenkin kevät ikävissäni tämän postauksen väsäsin, niin en halua laittaa ollenkaan esille sisäkuvia;)

Tällaiset tuijakiehkurat olivat päärakennuksen molemmin puolin.

Lopuksi bussi vei meidät vielä tälle upealle putoukselle. Putouksen reunamilla oli hyvin näkyvissä tuo liuskottunut kalkkikivi, jota oli alueella käytetty paljon hyödyksi.
Keskimmäisestä kuvasta näkee miten ihanasti vaahterat tuolla kukkivat<3 Sen verran etelämmässä tuo oli, että sinä keväänä sain nauttia vaahteran kukista vielä toistamiseen. Voi onnea<3

Takaisin todellisuuteen. Ulkona on alkanut pyryttämään, joten lumipeite sen kun paksunee:( Ääh pakko jatkaa vain tätä vanhojen kuvien katselua, ei tätä muuten kestä! Eilisen illan vietin haeskelemalla uusia blogeja ja lueskelin niistä ensimmäisenä toukokuiden postaukset;) Suosittelen!

Rauhallista perjantai-iltaa kaikille!

10 Comments

  • Oi kevät, vähän aikaa on vielä odotettava! Kesäkuvien ja matkakuvien selailua sekä puuutarhakirjojen ja -lehtien, siinäpä ensiapua kevätkaipuuseen!

  • Tuollainen rosoinen kauneus ja lievä rappio yhdistettynä kevään heleyteen on puoleensa vetävää. Hienoja paikkoja, lumouduin tuosta kuvasta, jossa on ihana pieni terassi rakennuksen kulmassa ja edessä jokin hedelmäpuu, penkki ja kivipenger!

  • Kiitos! Harvoin kun pääsee mihinkään matkustelemaan, niin tuollainen "pikku" matkakin on jäänyt ikimuistoisena mieleen<3 Ja sillä on muuten tosi suuri merkitys millainen ilma sattuu reissun aikana olemaan. Muistan oikein hyvin tuon toukokuisen lämmön ja orastavan vihreyden, miten ihanalle se tuntuikaan!

  • Kotoa aamulla lähtiessä vaahterat eivät vielä kukkineet, ja tuonne "etelään" saavuttuamme oli kevät ottanutkin jo aika harpaukksen eteenpäin<3

  • Tuijotin koko eilisen illan niitä Montyn Gardener`s World:in jaksoja! Niistä sain myös melkoisesti apua kasvavaan ikävääni:)

  • Tuonkin kyseisen kuvan nappasin sieltä itse kartano rakennuksen takaa. Siellä oli kaikista kauneimmat näkymät ja tunnelma lumoavan piilotteleva<3 Tuntui kuin näitä, mielestäni kauneimpia alueita, ei olisikaan tarkoitettu näytettäväksi. Hienosti kunnostetusta kartanosta en edes tullut ottaneeksi kuvaa:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.