Esikkojen aikaa

Tervehdys tääältä hankien ja pakkasten keskeltä! Mittarissa on tällä hetkellä -14 astetta ja eilen sai huhkia lumitöissä koko päivän. Kovin on vaihtelevainen tämä talvi ollut ilmojen puolesta! Kuinkahan monennen kerran tämän muuten toteankaan?:) Sitten edellisen postauksen eli kymmenen päivää sitten on muistaakseni ollut vesisadetta, talvi, vesisadetta ja taas sitten eilen alkanut täysi talvi! Vai kuinka? Eipä tässä meinaa oikein perilläkään pysyä. Ja jälleen näyttäisi Foreca lupailevan seuraavaksi lauhtuvaa ja perjantaiksi vesisadetta!! Huh huh! Onneksi joka kerta kun mittari on kiristynyt pakkasen puolella on maassa ollut ainakin jonkinlainen lumipeite suojana, vaan kyllähän se on varma, että arimmat kasvit eivät tule kestämään tällaisia olosuhteiden rankkoja vaihteluita.
Järkevämpää, kuin kauhistella etukäteen mahdollisia kasvien menetyksiä, on ehdottomasti nautiskella ensimmäisen esikon kauneudesta<3

Myös kerrottu paavalinkukka ilahdutti kahdella kukalla<3

Nämä hiihtokuvat taitavat olla siltä viimeistä edelliseltä “talvelta”, nyt toissa yönä tuli vielä jonkin verran enemmän lunta. Eilen käynnistelin kolaa joskus yhdeksän aikaan ja lopettelin vasta iltapäivällä, vähän ennen hämärän tuloa. Lunta oli lasten mielestä jopa liikaa, liikkuminen vaivalloista ja pöllyävää lunta ujuttautui kenkiin ja puvun kauluksesta sisään:(

Tässä mallailin joulukuusen avulla, miltä kuusiaita tuossa rinteen yläreunassa mahtaisikaan näyttää.

Tammet ovat kasvaneet kovasti kuudessa vuodessa. Tämä yksilö ei jaksa pitää ihan niin kovasti kiinni lehdistään, suurin osa on lennellyt talven tuuliin.

Tässä taas kuvia tuosta alapihalta, mihin suunnittelen sitä metsäpuutarhaa hyötykasveineen. Tein eilisen kolauksenkin siten, että en kolannut yhtään lunta tuohon koivun ja seljan eteen. Testasin lumien mahtumista. Jospa tuohon ojan reunalle istuttaisi jotakin pohjoisen tuulilta suojaavaa aidannetta?! Koivun tilalla voisi sitten kasvaa vaikka se Linda <3 Koivun takana ojan penkalla kituuttaa kolme hevoskastanjan alkua. Kuvassa näkyvästä verkosta huolimatta tuotakin taimea on jänikset päässeet kurittamaan, kun suoja oli kellahtanut vinoon. Voisin valita niistä yhden parhaimmassa kunnossa olevan ja yrittää suojata sitä jatkossa huolellisemmin. Kolme, täysikasvuisena valtavaa, puuta on tuohon kohtaa ihan liikaakin, yksi riittää mainiosti vaikka tuolla vähän alempana.

Meillä juhlittiin viikonloppuna pienimmäisen syntymäpäiviäkin<3 Kävin ensimmäistä kertaa läheisessä iloisen leipurin myymälässä, Paakari Piparmintussa. Ihan mahtava paikka jos tykkää leipomisesta! Mukaan tarttui tuo kuva kakun päälle (jonka muuten sai myös gluteenittomana), auto kynttilät ja tammenlehden muotoinen piparimuotti! Kyllä tuosta leipomisestakin voisi vaikka ihan innostua, vaan kyllä sitten kuitenkin innostuin äsken huisin paljon enemmän. Huomasin näet, että balkaninkohokki kylvökseni oli itänyt!! Olin aikeissa lähteä viemään kylvöksiä lumen alle kylmäkäsittelyyn, vaan onneksi huomasin pikkuruiset alut mullassa<3 Oi onnea! No huomenna kiikutan lumipenkkaan loput viisi kylvöstä, vaan kaivelisikohan niitäkin ensin vähän jos vaikka…. ;D

Leppoisaa alkavaa viikkoa kaikille!

17 Comments

 • Kovin on jo kevät mielessä, kun on esikot pöydällä ja kylvökset itämässä.
  Tammenterhojen hatut jäivät puuhun.
  Noita tammenlehti-piparimuotteja tekisi mieleni.

 • Kuljin äsken töistä autolle ja huomasin, että postikadun varrella oli jo leikattu puita!! Oih miten keväinen fiilis siitä tulikaan<3
  Piparimuotteja jäi muistaakseni tuonne puotiin, käyhän hakemassa omasi:)

 • Joo siis Linda on erittäin maukas talviomena, jota sain maistella tässä ennen joulua. Korjasin juuri linkin Hirvensalmen taimistolle toimimaan, hups olin unohtanut liittää linkin osoitteen.

 • Ihanan elinvoimaisia esikoita, kevättunnelmaa! Ja vielä itäneitä kylvöksiäkin! Söpöjä nuo tammenlehväkeksit.

 • Onnittelut sinne synttärisankarille! Täälläkin lunta piisaa, aamuisin kaivetaan auto esille ja puskuria aurana käyttäen raivataan ura tielle. Ja kun kaupungista ajelee maakuntiin päin, niin jo on linjojen päällä lumen painamia oksia, ei tarvitse ihmetellä miksi sähköjen kanssa on ollut niin paljon hankaluuksia Itä-Suomessa. Pakkanen on täällä samoissa lukemissa, onneksi uusien ikkunoiden myötä ikkunalaudoillani pärjää muutkin kuin ulkokasvit 🙂

 • onnittelut synttärisankarille täältäkin. kakku maistui varmaan hyvältä!
  teillä on tosiaan taas kerran, kolmannenko?, talvi. nyt mekin saimme sen verran lunta, et yritän päästä huomenna hiihtämään.
  oletko kasvattanut nuo kauniit esikotkin itse? mielenkiintoinen puutarhakirja pöydälläsi, nyt en ihmettele yhtään, et haaveilet metsäpuutarhasta:))

 • Saa nähdä miten kylvöksille käy kun itivät jo näin aikaisin?! Yritän nostaa ne mahdollisimman lähelle lediä, jotta eivät kasvaisi kovin hujopeiksi:)
  Juuri mutustelinkin tammenlehtiä aamukahvin kanssa, mumps;D

 • Voi mahtavaa, olet saanut uudet ikkunat!! Hyvästit vedolle, joka jäykistää hartiat ja hyydyttää kasvit! Täällä on nyt sitten vaihteeksi taas lauhaa:)

 • Lunta olisi nyt tosiaan jonkin verran ja luisteluakin oli eilen koululaisilla ensimmäisen kerran. Vaan pahalta näyttää talvilajien suhteen jälleen kerran, kovin on plussakeliä ja vesisadetta Forecan lähi päivien ennusteessa.
  Esikko on hankittu ihan marketista:) Olivat juuri tulleet sinne ja oli niin hyvinvoiva ja rehevä jo valmiiksi.
  Tuo kirja on tosiaan mielenkiintoinen ja siitä löytyy myös ihan uutta tietoa minulle. Sanakirjan kanssa sitä täytyy kyllä lueskella ja aika hitaaseen käy, mutta onhan tässä vielä monta kuukautta aikaa;)

 • Mahtavat piparimuotit lumihiutale ja tammen lehti. Itse sain käytin tänä vuonna kissa, koira, poro ja tähdenlento muotteja.

 • Jag ska alltså beställa vivornas frön t.ex Primula capitata ssp. Mooreana <3 Intressant försök, hoppas at de växa!

 • Oi tähdenlento muotti kuulostaa ihanalle<3 Tuosta lumihiutaleesta on vähän haasteellista saada noita sakaroita irti rikkomatta niitä, mutta esim. veitsen tylsällä puolella ne saa jotenkuten irroteltua pellille.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.