Ja taas se suli…

Lumi siis! Viikon kuluessa valkeuden tilalle, tuli jälleen kerran vihreys<3 Mamma tietysti tykkää, mutta lapset ovat hieman haikeina:( Pulkkaa vedetään kuitenkin sujuvasti perässä, siinä toivossa, että pian taas pääsisi sillä laskemaan! Mikäli Forecan ennustukseen on uskomista, niin saataisiin lopulta meillekin valkea jouluaatto<3
Huomenna on sitten se kauan odotettu talvipäivänseisaus, jee!! Siitä ne alkaa päivän valoisat ajat pitenemään, ensin vain kukon askeleen verran, mutta pikku hiljaa jo aina vain enemmän ja enemmän…

Jälleen kerran saan todeta, että pihan rakenteet näkyvät nyt niin paljon paremmin kuin kesällä.

Kottikärryt ovatkin nyt olleet toimettomina jo hyvän aikaa. En kuitenkaan suostu niitä vielä kovin kauas varaston perälle sullomaan, taidan kiikuttaa ne vain kasvihuoneeseen odottelemaan…

Ollaan nyt asutettu tätä tonttia melko tarkalleen kuusi vuotta ja siinä ajassa on luonto jo hyvin kerinnut naamioimaan mylläämiämme paikkoja. Sammaleet ja kallioimarre ovat aivan itsekseen löytäneet tähän tiensä, ylempää kalliolta.

Kuinkahan monennen kerran tieni vie tänä syksynä katsuran taimen juurelle, ihastelemaan tätä tarhavarjohiippaa<3 Kuva on otettu viikolla illan jo hämärtyessä ja kuuran kuorrutus koristaa kauniin punaisia ja suonikkaita lehtiä. Toivottavasti tämä kasvi leviää ja valtaa koko istutusalueen takaosan, valtavan suuri ilo on tästä kasvista lähes vuoden ympäri! Tämän suvun kasveja taitaa Mamma haalia vielä paljon lisää;D

Tänä aamuna se iski! Nimittäin hirmuinen askartelun himo:) Oli ihan pakko päästä kasvihuoneeseen jo varhain aamulla, kun oli vielä ihan pimeää. Jälleen kerran kiitin mielessäni setä mustaa ja häneltä joskus joululahjaksi saamaani otsalamppua, joka mahdollisti näpertelyni pilkkopimeässä<3

 Olin ottanut mukaani kasvihuoneeseen kauniita nauhoja ja koristeita, mutta kuitenkin…

…luonnonmateriaalit veivät voiton teollisista<3

Terencen hatuista sai tehtyä suloisia kimppuja sammalpalloon ja sydämmiin<3

Eilen haettiin kuusi läheiseltä farmilta. Lapset olivat innoissaan ja pienimmäinen hauskuutti muita kuusen hakijoita pärisevällä leikkimoottorisahallaan:) Tuotiin kuusi sitten jo suoraan sisälle kun keli oli niin sopivan lauha, vaan eipä tuolla vielä tänäänkään kovin paljon pakkasta ole.

Eilen aamusta lapset saivat todistuksensa ja ihastelimme ekaluokkalaisen esiintymistä joulujuhlassa<3 Vanhimmaisen juhlat olivat jo viikolla ja toteutus oli vesisateesta huolimatta oikein mainio. Jokainen luokka oli valmistellut ohjelmanumeron ja me vieraat kiersimme oppaan avustuksella katsomassa jokaisen esitykset. Osa esityksistä oli ulkona, jonne mm. valojen ja musiikin avulla oli saatu luotua melkoisen mystinen tunnelma!
Lahjoja paketoin sitten päivällä ja sainkin ne nyt kerrankin käärittyä ihan valoisaan aikaan:) Isommat eivät enää oikein usko joulupukkiin ja pienimmäinen ei vielä tajunnut, puuhiani lukitun oven takana;)

Tortut paistuivat juuri äsken, hm vielä näköjään likaisessa uunissa:( No tässä on vielä pitkästi päivää aikaa siivota:) Seuraavaksi vuorossa tosiaan saunan pesu, joka on minulle niitä “Pakko tehdä jouluksi” juttuja, vaikka ei millään viitsisi;D
Hih, mistähän vielä keksisin kirjoittaa… vaan eihän tässä muu auta kuin ottaa kohta juuriharja kauniiseen käteen! Sitä ennen kuitenkin haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa joulun aikaa, olkaahan kiltisti ja syökää paljon suklaatia<3

7 Comments

  • Näyttää niin hassulta, kun meillä on saatu paiskia lumitöitä olan takaa:) Lunta on tullut parina päivänä aivan yhtenään ja nyt on maisemat niin kauniita.

    Hyvää joulua!

  • Lunta sitten tosiaan tulee ja paljon! lapset ovat käyneet nyt illasta jo pariin otteeseen riehumassa pihalla:) Niin parahiksi, kun sain tänään pullean siemenketjukirjeen postista!! Rauhaisasti pääsin rapistelemaan pussukoita, kylvökuume nousi huimasti!

  • Terveisiä täältä Savosta, täälläkin näyttäisi valkoinen joulu tulevan ja taitaa pakkanen kiristyä jouluksi. Hyvää joulua ja onnea uudelle vuodelle!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.