Lintujen viserrystä ja aurinkon valoa

Viimeinkin, heti viikon alkajaisiksi, saimme nähdä auringon<3 Kylläpä edellisestä valoilmiöstä olikin vierähtänyt pitkä tovi! Valo on tähän aikaan vuodesta niin virkistävää ja yhden aamun paisteella jaksaa taas monta viikkoa:)
Auringon valo mahdollisti taas kuvaamisenkin pitkästä aikaa. Aloitin sisältä ja kuvasin pienen tekolintukokoelmani siivekkäitä. Ne olivat pyrähtäneet kohalonköynnöksen oksille ja katselivat kaihoisasti ulos ikkunasta<3 Olimme lauantaina Tallinassa päiväseltään ja löysin sieltä joulutorilta tuon ensimmäisen kuvan linnun. Joulutorilla oli muuten aika tylsästi samoja käsitöitä joka kojussa, mutta yksi pieni lasikoju oli ylitse muiden. Pieni koppi oli täynnä lähinnä valkoisia kauniita joulukoristeita, monissa palloissakin oli ihania lintuaiheisia painatuksia. Myös erittäin aidon näköiset lasiset jääpuikot jäivät mieleeni! Mukaan lähti kuitenkin vain kaksi kappaletta noita lintuja.

Eikös olekin aika aidon näköisiä nämäkin kaksi lintusta?! Heillä ei ole mitään kiinnitysnipsua mahan alla, joten asustelevat nyt ainakin vielä toistaiseksi tuossa paavalinkukan lehdillä.

Sitten sitä maanantai aamuista auringon paistetta<3 Rautatieomenapuun viimeinen lehti sinnittelee vielä kiinni oksassa.

Vaaleanpunainen lumimarja on saanut hilekuorrutuksen<3

Kuinkahan nämä kasvuun lähteneet sipulit pärjäilevät?! Muistellakseni ovat krookuksia.

Tässä kuvassa näkyy hyvin tämän hetken lumitilanne. Lumikerros on jakautunut hyvinkin epätasaisesti. Meiltä muutaman kilometrin päässä, ei ole satanut yhtään, maa on vain pikku pakkasen jäljiltä jäisen huurteinen.

 Keijuängelmän siemenet saavat luonnollisen kylmäkasittelyn.

Norjanalvejuuri (Dryopteris affinis) jäätyi ihan vihreänä<3

Meidän tontin kostein kohta on tainut jäädä vielä kokonaan kuvaamatta?! Tästä saisi ihan kivan pienellä fiksaamisella ;D Olen jo istuttanut tuohon saniaisia ja rentukkaa, sekä siirtänyt töyräälle muutaman koiranheiden taimen. Mitähän tähän oikein laittaisi? Aika varjoinen on kesällä ja kuivana aikana vesi kuivuu ojasta kokonaan.

Puolikuunpenkki uinuu, sisällään runsaasti aarteita<3

Kannon juurella piilottelee pussillinen narsissin sipuleita.

Rakas möhkäle<3

Apilapelto on jänisten ja kauriiden mieleen. Puutarhassa on ainakin toistaiseksi tehty hyvin vähän tuhoa, apila maistuu selvästi paremmalle:)

Itsestään maiden mukana tontille tullut suikeroalpi on kaunista talvellakin.

Niinkuin myös ruskettuneet hortensia kukinnot<3

Tämä sireenimaja projekti ei nytkähtänyt kesän aikana yhtään eteenpäin:( Jospa keväällä sitten kun näkee tarvitseeko kivituhka-alueiden korjaamiseen jätettyä hiekkakasaa. Jos painaumia ei talven aikana tule, saan ehkä käyttää kasan jämän tänne syreenien siimekseen.

Talvella pihan rakenteet erottuvat hyvin. Saakohan Mamma tähän tasanteelle koskaan sitä haaveittensa kesäkeittiötä?! Unelmissani keittelen jo hilloja ja mehuja valkoisessa lasikeittiössäni<3 Keväisin istun keittiössäni ja katselen läheisen Mustilan japaninmagnolian, sekä erilaisten vuokkojen kukintaa;) Huoh, pitäisiköhän laittaa vaikka ensi lauantaiksi lotto vetämään!

Vancouveria hexandra eli varjosiippa

Kesäkeittiön vierellä on vielä muistona viime kesäisestä kukinnastaan kauniit varjoliljan siemenkodat. Tarhavarjohiipan lehdet ovat niin kauniita koko talven<3
Viimeisimmässä Kotipuutarha lehdessä oli muuten hyvin kattava juttu varjohiipoista (Epimedium). Löysin jutusta myös suomenkielisen nimen keväällä kasvivaihdosta saamalleni kasville Vancouveria hexandra:lle. Kasvi on nimeltään varjosiippa ja se on varjohiippojen läheinen sukulainen Pohjois-Amerikan metsistä. Toivottavasti saan kasvin joskus kukkimaan, siinä on valkoiset hauskasti kuin nurinpäin kääntyneet pienet torvimaiset kukat.

Havut ja kuivuneet heinät ovat nyt arvokkaita pihan sulostuttajia.

Paljas kallio ja siihen jäätyneet vesilammikot ovat kauniita ja myös mieluisia leikkipaikkoja! Tuolle kalliosta eteen päin näkyvälle talonvierus penkille on kyllä tehtävä jotakin ensi kesänä. Jyrkähkössä liuskassa eivät jaksa oikein maksaruohotkaan kasvaa, olen suunnitellut upottavani siihen pienen kivikokoelman;D Katsotaan toteutuuko?!

Pikkuinen kuusi kasvaa verannalla emalikattilassa<3

Pihalle ja taloon on ripusteltu jo aikaa sitten useita valosarjoja. Tuonne lyhtyyn virittelin pienen sarjan, joka saa energiansa muutamasta paristosta. Ihmeen pitkään on valot jaksaneet niiden voimalla paistaa. Vielä pitäisi viritellä kasvariin ne “akkutähdet”;)

Leditähdet saavat virtansa vanhasta ladatusta auton akusta. Yhdellä latauksella tähdet palavat pitkälle kevääseen<3

Tunnelmallista joulukuuta kaikille, yritetään olla stressaamatta jouluvalmistelujen kanssa!

4 Comments

  • Hienot linnut olit löytänyt reissusta. Ja ihana pihakierros, kiitos kovasti! Voisiko sinne kosteikkokohtaan tehdä pienen lammen? Ja reunoille kaikkea ihanaa kasvillisuutta? Kivikokoelma kuulostaa hyvältä 🙂 Pidän peukkuja kesäkeittiölle!!

  • Eikös olekin! Tänä vuonna tosin laitoin myös lintulaudan ekan kerran, joten nyt näkee niitä ihka oikeitakin tirppoja <3

  • Voisinkin kysäistä setä mustalta, olisiko hänellä mitään sitä vastaan jos vähän kaivelisin tuota ojaa leveämmäksi;D Vai pistäisiköhän ihan isolleen ja pyytäisi autokatoksen teon yhteydessä kaivuria vähän kuopaisemaan;DD Projekteja taitaa vaan olla jo niin paljon aluillaan, että tosiasiassa täytynee vähän himmailla!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.