Osuma kultasuoneen

Olen jo useana syksynä etsiskellyt erästä tiettyä hurmaavaa pikku tulppaania, tähtitulppaani `Persian Pearl`:ia. Nyt näytti pahasti siltä, etten tänäkään syksynä löytäisi tuota blogiystävieni niin suuresti ylistämää sipulikukkaa. Ihastelin kuvia kyseisestä sulottaresta Saaripalstan Sailan blogista ja suureksi onnekseni aloin guuggeloimaan kasvin nimellä. Päädyinkin sitten minulle entuudestaan täysin tuntemattoman firman, Lahden Siemen ja kone sivuille. Seurasi varovaisen toiveikas soitto kyseiseen firmaan ja sain tietää, että sipuleita vielä löytyisi. Hyvänen aika miten innostuinkaan, pääsisin vielä istuttamaan Pirilän löytöjen lisäksi muutaman sipulin. No kuinkas sitten kävikään….

Sain tarjouksen, josta en sitten mitenkään pystynyt kieltäytymään ;D Saisin hyvään hintaan kokonaisen rahtipussillisen tungettuna ääriään myöten täyteen sipuleita!! Tähtitulppaanien lisäksi pussikaupalla talventähtiä, koiranhampaita, valkoisia kirjopikarililjoja, erilaisia narsisseja, iiriksiä… siis vaikka mitä ihanuuksia<3 Täytyy sanoa, että omalla viherhörhön urallani, tämä oli kyllä tähän astisista alelöydöistä ihan mahtavin, täysosuma suoraan kultasuoneen 🙂
Tämä osuma kuitenkin tietää melkoista aherrusta pihamaalla ja tämän päiväinen hienoinen lumisade on nostattanut hieman kylmiä hikikarpaloita ohimoilleni! Kuinkahan mamman käy, kerkiänkö kaivaa kaikki sadat sipulit maahan ennen roudan saapumista??! Forecan kymmenen päivän ennustus tosin lupaili tänne etelään vielä lämpöasteita ja korkeintaan räntää, joten toivoa urakan onnistumisesta on kuitenkin ilmassa.

Likakaivojen maisemointi on nyt tässä vaiheessa. Ankealta näyttää, mutta ehkä muutaman vuoden päästä kun pensaat kasvavat, näky on hieman toisenlainen. Ajattelin vielä peittää pensaiden ympäristön sanomalehdillä ja ohuella kuorikate kerroksella. Sitten väleihin paljon pikkusipuleita;)

Taimia ostaessani nostelin niitä kyllä ulos purkeistaan ja tarkastelin näyttikö juuristo elinvoimaiselta, mutta nyt istuttaessa löysin pensaista mukavasti myös muita elon merkkejä. Hollanninlumimarja `Mother of Pearl`:in marjat ja terhakat silmut varren alaosissa kertovat pensaiden olevan hengissä.

Koristeomenapuu `Tumma kaunotar` pääsi pellon reunaan valkoisen syreeniaidan viereen. Puun juuristo näytti hyvälle, mutta oksistaan osa oli kyllä selvästi kuivunut, saa nähdä miten tämän kanssa käy.

`Tiny Tim` pallotuijat ovat hellyyttävän pikkuruisia ja niistä yhden juurelta nousee jo aikaisemmin syksyllä istutettujen sipulien piippoja. Täytyy laittaa vaikka lehtiä näiden suojaksi, jos nyt sitten se talvi kuitenkin jossain vaiheessa tulee!

 Havut piristävät mukavasti näkymää, kuolleiden perennan varsien lomassa.

Tähän vaikeasti leikattavaan jyrkkään rinteeseen tulee muutama vuorimänty ja tienvarrelta löytämäni korallikanukan taimi. Tuohon on ennestään istutettu vuorenkilpeä, kriikunan vesa ja valkoista syreeniä.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja erityisen hyvää isänpäivää kaikille iseille! Meillä vedetään sunnuntaina lippu tankoon ensimmäistä kertaa!

P.S Joululahjaksi tilaamani kirjat ovat muuten saapuneet, enkä ole raottanut yhtäkään niistä:) Toivottavasti maltan mieleni pukin tuloon asti!!

18 Comments

 • Teillä onkin ikimuistoinen isänpäivä, eka liputuspäivä!
  Mahtava kultasuoni, voi että, ihan hymyilyttää, kun osasivat siellä markkinoida pakettiaan juuri oikealle henkilölle. Ja varmaan olivat itsekin tyytyväisiä, kun sipulit löysivät kodin, miltei kukaan ei enää osta sipuleita, varsinkaan, kun luntakin tuli. Vaan ymmärsin, että huomenna alkaa taas olla pikkuisen lauhempaa, ihan varmasti on hyvät istutuskelit viikonloppuna!
  Voi hitsi, olen ostanut uuden pussillisen 'Persian Pearlia' joka syksy, jotta niitä olisi aina vähän edelliskevättä enemmän. Tänä syksynä niitä löytyi Bauhausista. Aina niitä on ollut jossakin missä olen liikkunut, en tiennyt, että niitä voi olla jopa hankala löytää. Olisin voinut ostaa sinullekin samalla.

 • Siellähän on syyspuuhat vielä meneillään niin että! Keväällä on sitten hieno kukkameri noiden pensaiden ja puiden katveessa. Havut ovat kyllä tosi piristäviä väriläiskiä näin syksyn harmaudessa.

 • Lahden Siemen ja kone, on mahtava kauppa, oikea vanhanajan kauppa. Sieltä löytyy kaikkea, mitä muualta ei saa. Mä käyn joka syksy ostamassa sieltä kukkasipuleita irtomyynnistä. Vähän kun kävis kuopsuttelijoiden karkkikaupassa.

 • Ajankohdaltaan osuin kyllä niin sopivaan rakoon kun tuli vielä tuo lumisade rintamakin, sipuli kauppa ei tosiaankaan enää tänä syksynä olisi käynyt kovin vilkkaana:)
  Minulla on ollut tosiaan vaikeuksia löytää tuota `Persian Pearlia`, joka kaupassa olisi kyllä ollut tarjolla Little Beauty:ä, toki kaunishan sekin varmasti on, niin kuin kaikki muutkin sipulikukat<3

 • No katsotaan nyt sitten miten minun käy, kerkiänkö saada "kukkameret" maan alle juurtumaan ennen roudan tuloa ja millainen myyrä vuosikin tulee?! On siellä sitten ainakin myyrille hyvin syötävää, jos saan sipulit maihin:)

 • Ihana karkkikauppa tosiaan! Sipulit olivatkin osa irtomyynnin puolelta ja kunnoltaan erinomaisia, napakoita ja terveen näköisiä. Laite puolikin näytti olevan hyvin edustettuna ja asiakaspalvelu erittäin hyvää! Olisipa vain vähän lähempänä, vaikka Lahden ohi kyllä ajellaan monta kertaa vuodessa kun käydään maalla sukuloimassa!

 • Kiva, että pääsit sinne Pirilään löytöjä tekemään ja sait vielä jackpotin kukkasipuleissakin! Hienoa 🙂 Hyvin jatkuu istutuskelit vielä, ei hätää. Hyvä, että sait likakaivoja nyt maisemoitua. Mitäs kirjoja tuli, kaipaan itse kirjavinkkejä kirjastoa varten…

 • Voi että, kuulostaa melkoiselta onnenpotkulta! Tuonne putiikkiin olisikin kiva päästä käymään. Tsemppiä istutuspuuhiin, kevääseen kannattaa aina satsata ja vaivannäkö palkitaan 🙂

 • Mikä saalis! Nuo kun saat maahan niin keväällä on aikamoinen kukkameri. Tuosta rinteestä tulee varmaan hieno vuorimännyillä.

 • Kiitos Pirilän aarteista kuuluu kyllä ihan sinulle! Sipulit on jo maassa, nyt sais talvi tullakin, vaan hyvä olis näinkin 😉 Taidan tehdä kirjoista ihan oman postauksen!

 • Huh oli siinä istuttaminen, vaan nyt ovat turvallisesti maan alla. Tiedä sitten miten sipulien käy, oliko ajankohta kuitenkin liian myöhäinen?! Eniten jännitän talventähtien ja koiranhampaiden kohtaloa.

 • Kevättä mietiskelinkin koko eilisen päivän, sipulit hujahtivat maahan ennätys vauhdilla! No talventähdet oikeastaan kylvin kuin jättikokoiset siemenet. Laitoin ne jo edellisenä iltana vesi-multa velliin turpoamaan. Imivät kyllä vettä itseensä, mutta keväällä sen sitten vasta näkee olivatko enää hengissä.

 • Oikea Pietarin kalansaalis 🙂 Ja maassakin jo siis ovat, kuten myös vuorimännytkin. Kaikkien kasvua vain nyt odotellen!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.