Vielä on kukkia jäljellä…

Laatoituksen ja kivituhkan levityksen esivalmistelut ovat poikineet monen monta hommaa:) Takapihan tulevalle kivituhka-alueelle kerääntyy kovassa sateessa lätäkkö ja tällä salaojalla yritän nyt saada lätäkön hyötykäyttöön. Kaivoin lätäköltä tuohon kivikasanpenkin laajennuksen etureunaan tuollaisen salojan, jonka täytin ensin isommilla kivillä ja sitten laitoin sepeliä päälle. Jännä nähdä auttaako tuo veden imeytymiseen?! Penkin etureunaan istutin siemenestä kylvämiäni kuukausimansikan taimia.

Syysvuokko availee ensimmäisiä nuppujaan<3

Punahatut jököttävät vahvojen varsiensa varassa napakasti pystyssä, kun vieressä olevat punakärsämöt retkottavat pitkin pituuttaan.

Uusin syysleimuni (ehkä Sherbet blend, en löytänyt nimilappua mistään) kukkii muutamilla kukilla.

Tupakat rehottaa ihan hurjana! Kyllä kesä saa ihmeitä aikaiseksi, tämäkin rehotus sai alkunsa niin pikkuruisista siementaimista.

Kääpiöängelmä on kukkinut koko kesän!! Ihmeellistä, sillä tätä muistuttavat lehtoängelmät kukkivat taasen melko vähän aikaa.

Täpläpunalatva tavoittelee taivasta, varsin huikea kasvi ja niin perhosten mieleen!

`Vanille Fraise`
Syyshortensiat ovat tämän ajan parhautta<3

“Hortensialaakso” on nyt hurmaavimmillaan! Twist-N-Shout kukkii niin kauniina ja osa lehdistä on myös hienosti punertunut.

Laakso sai myös uuden asukkaan, kun istutin viimeiseen valmiiseen istutuskuoppaan vaaleanpunaisen pallohortensian, The Pink Annabellen.

BloomStarin kaksi kukintoa ovat kasvaneet entisestään ja väri on punertunut. Tuosta väristä päätellen maan pitäisi siis olla neutraalia/emäksistä, vaikka luulinkin näitä penkkejä perustaessani, että lisäämäni multa olisi hapanta, entistä suonpohjaa??! Toivottavasti tämä selviää talvesta yhtä hyvin kuin Twist-N-Shout.

Viime viikonloppuna kaadoimme puita oikein urakalla. Pääsin eroon tuolla laaksossa kasvavasta koivusta ja nyt tuo pitkäksi jätetty kanto odottelee päälleen lintujen ruokintapaikkaa. Alhaalla näkyy sen kuuluisan kesäkeittiön paikka, vaikka joudutaankin varmaan kasaamaan tuohon “väliaikaisesti” pressukatoksen rumilus:( Kesäkeittiön kaari-ikkuna eteni tässä yhtenä iltana yhden ruudun verran, hitaasti, mutta varmasti;D

Puita kaadettiin sitten oikein urakalla kun alkuun päästiin:) Tuosta grillipaikan vierestä lähti puolilahoja raitoja monta runkoa, muutama pieni vaahtera ja kaksoistammeksi ristimäni tammi, jossa kaksi runkoa kasvoi ihan toisiinsa kiertyneenä. Mietin sen kaatamista pitkään, mutta onneksi kaadettiin, sillä molemmat rungot olivat jo sisältä lahovikaisia, vaikka olivatkin vielä nuoria. Syksyn mittaan olisi ajatuksissa ryhtyä kitkemään tuosta grillin takaa vuohenjuurta ja peittelen varmaan jonkin verran aluetta pahvilla jonka päälle laitan kuoriketta. Nyt onkin tuossa sitten mukavasti tilaa uusille taimille, Mustilan pensasmaisille vaahteroille ja jalopähkinälle.

Myös tämä puuparimittelö ratkesi katajan hyväksi. Koivu sai väistyä. Tämän katajan kanssa voisi nyt samaan ryhmään laittaa vaikka muutaman rohtokatajan;)
Lieneekö nyt tontilla enää yhtään puuparia ratkomatta, taitavat kaikki pähkäilyt olla ainakin vähäksi aikaa tehty. “Hortensialaaksostakin” sain yhden tammen sahattua katajan vierestä. Vaikeita, mutta sellaisia `pakko päättää` juttuja nuo ovat. Jos antaa molempien kasvaa niin lopputuloksena on vain kaksi ahtaudessa kasvanutta raaskua.

Eilen sain istutettua aika paljon taimia, tässä maksaruoho `SeaStar`:in taimia.

Vielä on paljon istutettavaakin ja osa taimista vielä koulimattakin. Taidan kyllä vain koulia nuo suoraan penkkeihin, aika loppuu auttamatta kesken, syksy painaa päälle:(

vuori- ja kallioneilikkaa

Ostin eilen pari syklaamia<3

Puut notkuvat nyt ensimmäistä kertaa kunnon sadosta. Omeniakin tulee jo jonkin verran ja ensimmäiset ovat jo kypsiä. Päärynät odotuttavat vielä pitkään ensi kuun puolelle.

Kasvimaalla on rehevä tunnelma:) Latva-artisokat näyttäisivät tekevän kokonaista kaksi kukkaa;) Blue Congo on vielä saanut pitää vartensa, mutta pian nekin on leikattava.

Aurinonkukat ja kurpitsat loistavat kilvan keltaisina.

 Tillit ovat venähtäneet kruunuiksi:)

Tomaatin sato jää tosi vähäiseksi:(

Herneitä tulee ihan mukavasti.

Talvivalkkari on valmista korjattavaksi ja porkkanatkin ihmeen hyvän kokoisia heinäkuun kuivuudesta huolimatta.

Tämä tumma chili (`Peruvian purple`) tekee paljon, mutta pientä podia.

Kanelibasilikaa olisi runsaasti, olisiko jollakin jakaa joku hyvä pestoresepti?

Varjotarhaa laajensin hieman takaosaltaan ja sinne pääsi hurtanheisi ja joku saniainen Mustilasta. Puksipuu, jonka istutin viime joulun aikoihin, kärsi hieman keväällä, mutta on nyt alkanut kasvattaa uutta lehteä.

Keijuängelmä jaksaa vaan kukkia<3

Kermesmarjan siemenpötkylät eivät vielä ole värittyneet tummiksi, mutta ovat näin vihreänäkin aika hienoja.

kelloköynnös

Daaliat, nuo loppukesän sulostuttajat<3

Löysin jälleen limasientä nurmikolta. Tuon keltaista väriä oli vaikea saada vangittua kuvaan. Jollakin tavalla kuitenkin eri oloinen sieni tämä on kuin se edellinen, joka kasvoi jotenkin selvärajaisempana.

Sain eilen paikallisesta multasormesta pääsyliput Eedenistä pohjoiseen elokuvan näytökseen. Löytyisikö blogistaniasta minulle ketään leffaseuraksi??

Huoh, taas tästä postauksesta tuli vain pikkuinen pinta raapaisu sieltä ja täältä:( Niin paljon asiaa ja kuvia ja niin vähän aikaa bloggailla:( Nytkin kipin kapin ruokaa laittamaan ja sitten illasta taas puuhaamaan pihalle. Aurinko paistaa juuri nyt niin lämpimästi, nautitaan näistä ihanista loppukesän päivistä<3

6 Comments

  • Kaikenlaista kaunista löytyy vielä, upeita nuo sinun hortensiasi. Voi minä lähtisin kaveriksesi, jos olisi mahdollista.

  • Hortensiat taitaa olla nyt tällä hetkellä, varjon kasvien ohella, ihan minun lemppareitani<3 Jaa tai on ne esikotkin ihania, istuttelin niitä juuri pitkin pihaa, toivottavasti edes osa näkisi ensi kevään.

  • Kiitos Maarit! Minusta kun vaan tuntuu, että postaukseni ovat yksi toisensa jälkeen sarja sekavia kuvauksia keskeneräisistä projekteista:( Kuljen pihalla ja räpsin kuvia sieltä ja täältä, vaikea varmaan nähdä niissä mitään kokonaisuutta. Toisaalta yritän kyllä sujautella väliin piristykseksi noita luonnon tarjoamia ihmeitä, kuten nuo limasienet tai tryffelit olivat:)

  • Ihania Hortensioita! Mun lempparikasveja ja eivät täällä menesty 🙂 Elämän ivaa onneksi saan täällä nauttia sinun hortensioista! Hurmaavan paljon kaikkea herkkua siellä muutenkin! Toivottavasti pääset leffaan, Multasormesta kai lippu (mitäs ostit hih).

  • Voi harmi etteivät hortensiat menesty siellä, mutta onneksi moni muu herkku menestyy! Kaveri elokuviin löytyi<3 Multasormestapa hyvinkin ja mukaan lähti tälläkertaa pari syklaamia, runkosuojaa ja säkki syyslantaa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.