Lämpenee, lämpenee…

ananaskirsikka

Pikku hiljaa kasvit kasvavat ja alkavat kantaa hedelmää:) Tämä melko hyytävä kesäkuu ei kyllä ole ollut lämpötilojen suhteen mitenkään kasveja hellivä, mutta ihmeesti ne vain sinnittelevät ja tosiaan kasvavatkin. Haluan aina löytää asioista sen paremman puolen ja tänä kesänä se on ehdottomasti ollut se, ettei kastelukannua ole tarvinnut ollenkaan viime kesän malliin;) Näitä terassin pikkukasvarin kasvatteja on tietysti täytynyt kastella, mutta esimerkiksi uuden varjotarhan kasvit ovat olleet ihan pelkällä sadevedellä. Luulen, että nämä ilmat myös antavat uusille taimille hyvät edellytykset kasvattaa rauhassa juuriaan kosteassa maassa, ilman pelkoa kuivuudesta.

basilika, kreikkalainen pallo

Capsicum frutescens, `Peruvian purple`

Nämä kasvit toin siis Westersin vierailulta ja nyt sain niille myös nimet, kiitos Gunilla! Näillä sivuilla on lisätietoja tuosta hurmaavasta kreikkalaisesta basilikasta, sen tuoksu on todellakin vahva. Hyvä tietää, että sitä ei pitäisi päästää kukkimaan, silloin muotonsa ei tietenkään enää ole noin pallomainen. Myös tuo chili on mielenkiintoinen, sen kukat ja podit pitäisi olla tumman violetteja ja kypsyttyään hedelmät muuttuvat punaisiksi.

Jännitys tämän rohtosormustinkukan osalta on lauennnut:) Kukistansa ei sitten tullutkaan kalsarin värisiä, vaan ei kyllä haittaa yhtään, olen tuosta ainokaisesta kuitenkin niin iloinen<3

Vieressänsä neilikkaruusu `Pink grootendorst` availee ensimmäisiä nuppujaan, joita on viime vuoteen verrattuna todella paljon!

Tämä serkultani saatu kurjenmiekka on ilman nimeä, tunnistaako kukaan?!

Tänä vuonna näyttäisi tulevan runsaasti kirsikoita! Jo oli aikakin, sillä viimeksi poimittiin näistä kunnon satoa rakennus vuoden syksyllä 2008!

Kameliajasmike hurmaa kerrotuilla kukillaan, tosin tuoksu on lähes olematon:(

Tätä I sammalkiven penkkiä kuvailen aika harvoin, mutta nyt tuo suikeroalpi näytti tuossa niin hauskalta, että pääsi kuvaan! Penkissä kasvaa myös liljoja ja akileijoja, mutta ne eivät oikein jaksa kukkia noin varjossa. Penkin reunassa on todennäköisesti mustialanruusu, Rosa `Minette`. Sain alun anopiltani, joka oli saanut sen eräältä jo edesmenneeltä sukulaiselta. Siihen tuli jo viime kesänäkin paljon kukkia ja nyt näyttäisi myös kantavan hurjat määrät nuppuja. Vaan jos nämä sateiset kelit vielä jatkuvat, niin nuppunsa varmasti mätänevät ja kukkaloisto jää tänä vuonna näkemättä:(

Kanadanvuokot aloittelevat kukintaansa, nämä ovat viime syksynä istutettuja taimia ja näyttäisivät viihtyvän hyvin tuolla varjotarhan ensimmäisessä osiossa. Joku taisi minua vähän näistä varoitellakin, saattavat jyrätä heikommat alleen:)

Nuppulasta kotiutunut lehtoängelmä kukkii jo kauniina, taimi olikin iso jo istuttaessa.

Tässä jälleen linssiluteena viime vuoden Nuppulasta kotiutunut liuskavaleangervo. Se on puskenut ilmoille joitakin lehtiä ja niistä tämä yksi on kooltaan vallan korea. Kukkavarsia ei ole näkynyt.

Daaliat kasvattelevat jo ensimmäisiä nupujaan ja niitäkään ei ole vielä tarvinnut kastella paljoakaan. Olen piilotellut näitä astioissa pitkin pihaa. Astioista on niin paljon helpompi napata juurakot kellariin vietäviksi ja niitä voi jonkin verran siirrellä kasvariinkin sitten syksyn ensimmäisiä pakkasia piiloon.

Tässä jälleen Herttoniemen herttaista kukintaa<3

Tuoksuesikko kukkii hurmaavasti<3 Toisin kuin edellisessä postauksessa hehkuttamani tähkäesikon kukka, joka lopulta näyttäisikin olevan jotenkin epämuodostunut, eikä varmaankaan jaksa kukkia kauniina:(

Löytöneilikka

Täpläkellon nuppuja

 Multakasan penkissä ovat ranskantulikukat ottaneet lähes täysin vallan itselleen;D Lehdet ovat valtavia, toivottavasti näen myös kukintaansa!? Punainen löytöneilikka kukkii runsaana, tuo kasvi tuli meille tämän multakasan penkin paikalle kipatun multakuorman kylkiäisinä. Tuon kasan jämiin sitten perustinkin lopulta tämän istutusalueen, jota aion vielä vähän kyllä muotoilla (siis laajentaa;))!

Ensimmäinen kylvöpelakan kukka on avautunut<3 Saanko esitellä hänen valkeutensa, Wista white F2.
Sunnuntaiksi on meidän seudulle ainakin povattu melkoista vesisadetta:( Harmillista, mutta joka tapauksessa aion nyt osallistua Avoimet puutarhat päivään vierailemalla ainakin Villa Aurorassa, ellei nyt sitten ihan kaatamalla sada koko päivää. Mukavaa viikonloppua ja tsemppiä kaikille puutarhansa sunnuntaina avaaville, ehkä Mammakin vielä joskus tulevaisuudessa rohkaisee mielensä ja liittyy avaajiin!

6 Comments

  • Tänään onkin aurinko paistanut,ollaan juuri lasten kanssa rannalla! Ihmeesti nuo tarkenevat pulikoida! Illasta on kyllä jo päästävä lapion varteen, oikein jo vierotusoireita pukkaa ja kovasti on listaa tekmättömistä hommista puutarhassa:)

  • Hienoa, että joku osaa ottaa asioista sen positiivisen puolen. Tämän voisi sanoa toisinkin, eli kuppisi on puoliksi täynnä, ei puoliksi tyhjä. Hienosti kasvaneet yrtit ja muutkin kasvit. Minä olen joutunut vaikeuksiin tuon sormustinkukan suhteen siinä mielessä, että se on siementänyt aivan valtavasti joka paikkaan. Olisi pitänyt katkoa kukkineet kukkavarret ajoissa.

  • Ihana tuo tuoksuesikko! <3 Meillä ei vielä jasmikkeet kuki, on niin viileää. Loppuviikosta pitäisi tulla helle, sitten varmaan posahtaa kaikki kukkaan.

  • Kiitos kommentistasi Kruunu Vuokko! Olen jo pienestä asti yrittänyt aina löytää asioista sen paremman puolen, vaikka kyllähän sitä tosin välillä alkaa murehtimaankin, vaan kun ne asiat ei monestikaan murehtimalla parane:)
    Sormustinkukan siementämistä olen kyllä itsekin miettinyt, mutta koska edustan "sikin sokin, kaikki kasvit sais kasvaa, paitsi rikkaruohot" puutarhatyyliä, niin antaa vaan kaikkien kukkien kukkia;D Voipi tosin olla, että tulen tuota lausettani vielä joskus katumaan?! Ja lisäksi minulla kävi noiden sorkustinkukkien kohdalla viime talvena vielä niin älyttömän suuri kato, että eiköhän talvet jatkossakin hoitele osan siementaimista päiviltään:)

  • No eikös olekin! Löysin sen viime vuonna siltä Mustilan reissulta. Vai on sinne hellettä luvassa, täytyykin käydä heti Forecan ennustetta kukuilemassa, jospa meillekin:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.