Jättikuvapläjäys

Rautatienomenapuu kukki kauniisti tänä vuonna.

Täällä taas! Nyt on kyllä ollut niin todella hektisiä viikkoja muutama, jotta Mamma on ihan pyörryksissä;D Ankaraa aherrusta pihalla multakasojen ja uusien istutusten kanssa, lasten synttärien valmisteluja ja koululaisilla lähes joka päivä jotakin häppeninkiä! Luonnollakin on pitänyt kiirusta. Helle hurautti monet kasvit niin nopeasti kukkaan ja varisutti ne melkein samantein, siksi osa jäi kokonaan kuvaamattakin kaiken tohinan keskellä:( Hedelmäpuut kukkivat tänä vuonna mahtavasti, luumupuukin nyt ensimmäisen kerran oikein kunnolla (viime vuonna kolme kukkaa), koko pienen latvustonsa täydeltä<3 Myös päärynässä oli mahtava kukkapilvi. Ihmettelin vain mehiläisten vähäisyyttä, vaikka kelit olivatkin suosiolliset??! Missä on kaikki pörriäiset? Nyt olisi ollut se oma mehiläispesä tarpeen!

Pikarililjatkin hurauttivat kukkia ihan super vauhdilla, onneksi kerkisin niitä käydä joka päivä ihastelemassa<3

Rentukka kukkii vielä kauniisti varjoisalla ojalla.

Jouluna anoppilasta siirtämäni kotkansiipisaniainen.

Norjanalvejuuri

liuskavaleangervokin on hengissä
Olin jo varma, että olisin menettänyt viime vuonna hankkimani saniaiset, mutta nyt viimein viikonloppuna löysin elämää myös japaninhiirenportaasta, kyllä hihkuin ilosta:)

Tuomen kukat oli ja meni.

Magnolia on vahvasti hengissä!

Varjoisammassa kohdassa, Mustilan japaninmagnolian alla valkoinen idänsinililja on vielä kukassa.

Varjohiippa kukkii kauniisti. Se kasvaa katsuran alla ja lehtensä ovat kyllä varsin osuva pari. Muodot ja sävyt natsaavat mielestäni oikein hyvin yhteen.

Katsuran alla nousevat myös viime vuonna saamani varjoliljan alut. keväällä Multasormesta ostamani valkoinen varjoliljakin nostaa hennosti päätään viemäriputken vierestä;)

Narskut kukkivat tänä keväänä tosi vaatimattomasti, suurin osa ei ollenkaan:(  Yhdestä penkistä kaivelinkin sipuleita näkyviin ja olivat ihan mädäntyneet. Paikka on tosi kuiva, ihmettelen miten ovat päässeet mätänemään?! Muissakin kohdin narskut jaksoivat nostaa lehtensä vain puoleen väliin, nuutuen sitten pois:(

Uudesta laajennuksesta tulee pieni hyötytarha, siitä lisää myöhemmin!

Jumaltenkukka

Punavihma

raidallinen kielo ja edessä karhunlaukkaa

Anopilta saatu tarhakalliokielo

Lännenpagodikanukka

Kasvihuoneessa Zilga on ensimmäistä kertaa täynnä kukkia!

Madam Thibauld venyttelee runkoaan kohti aurinkoa, varsinainen hujoppi;D

Punakukkainen amppelimansikka talvehti jälleen maassa.

Kasvihuoneeseen sain lauantaina istutettua tomaatit ja osa kesäkukistakin on jo istutettuna. Daaliat heräilevät vähitellen eloon talviuniltaan ja Lidlistä ostetuista sipuleista ja mukuloistakin jo osa kurkkii kohti valoa. Uusia kylvöksiä olen laittanut jonkin verran ja keväisiä kasvatuksia koulinut omiin purkkeihinsa. Ainakin molemmat kevättalvella kylvämäni esikot ja sysiakileija ovat hyvällä alulla.

`Carnaval De Nice`

Juuri istutettu aamurusko kukkii kauniisti, vaan en ole varma onko tämä sittenkään aamurusko?? Sen kukan pitäisi olla kerrottu! Näin sen kukassa Lohjansaaren Fruticetumissa viime perjantaina ja se oli erilainen kuin tämä. Täytynee kysäistä taimistolta asiasta.

Helmiorapihlaja aikoo kukkia ensimmäistä kertaa! Valkoiset nuput ovat niin kauniita, paljon kauniimpia vielä ihan luonnossa kuin tässä kuvassa.

Myös toissa syksynä istutetut englanninsinililjat meinaavat pukata ilmoille ensimmäisen kukan. Tässä samassa ryhmässä on myös rusolaukkaa ja yksi laukan nuppukin joukossa näkyi pullistelevan<3

Loppuun vielä lapinvuokon viehkeää kauneutta<3 Tämä kasvi taitaa nyt viimein viihtyä tuossa kuivassa hiekkaisessa penkin päässä, jossa olen yrittänyt jo vaikka mitä. Rannikonlaukkaneilikoistakin menehtyi talven aikana toinen taimista:(
Tänään oli muuten jännittävä iltapäivä! En malta olla jo paljastamatta, että meillä kävi paikallislehtemme toimittaja, itsekin puutarhaihminen! Halusimme vähän mainostaa reipasta Hyötykasviyhdistyksen alaosastoamme, levittää vihreää ilosanomaa paikkakuntamme ihmisille. Jospa vaikka saisimme jutun  myötä uusia aktiivisia jäseniä joukkoomme!
Valmistautuminen Nuppulan taimivaihtoon on käynyt muuten jo kuumana usean viikon! Olen jo varannut ja vaihtanut monia kasveja, vaihtarikeskustelua on käytävä kurkistamassa joka päivä, olisiko myyntiin/vaihdettavaksi tullut uusia kasveja;D Kesäkuussa pääsen myös erittäin mielenkiintoiselle pihavierailulle, Nuppulasta ja vierailusta (jos vain saan luvan blogijutun tekoon) sitten myöhemmin lisää, nyt yöpuulle viileään vinttikamariin! Mukavaa loppuviikkoa!

12 Comments

 • Ihana lapinvuokko <3 Sulla on kyllä mahtava kokoelma kaikenlaista ihanaa, nyt ainakin kukinta kestää hiukan pitempään, jos jotain hyvää pitää tästä hyytävästä syksymäisestä ilmasta etsiä.

 • Kiitos Satu! Arvaa vaan kuinka paljon jännäsin tuon magnolian talvehtimista ja pelkäsin sen kärsineet lumettomasta talvesta. Nyt vain täytyy huolehtia sen kastelusta, varsinkin jos kesästä tulee kuiva ja helteinen (miltä ei juuri nyt kyllä vaikuta).

 • Joo onhan tuota jo kaikkea tullut pihalle haalittua, intohimona vain nämä pienet kaunokaiset ovat kovin huomaamattomia ja tontti näyttää kokonaisuudessaan edelleen melko karulta:( Hitsi kun saisi sen pensasaidanteen laitettua tuohon talon ympärille, se toisi vähän kaipaamaani runsauden tuntua.
  Ilmat muuttuivat todellakin kerrasta hyytäviksi, hyrrr!

 • Helle ja lämpö oli hyllä ihanaa, mutta viileämmässäkin säässä on puolensa. Kukinta kestää pidempään! Mahtavasti sinulla on eri lajeja ja lajikkeita! Kaunista.

 • Sun magnolia näyttää tosi hyvältä. Noita raidallisia kieloja en ole ennemmin nähnytkään. Varjohiippoihin olen ihan hullaantunut.
  Meillä ihmeteltiin myös pitkään pölyttäjien puutetta, mutta hellejakson loppuvaiheessa niitä pöllähti yllättäen paikalle jostakin. Vastako ne heräsivät?

 • No ihan totta, viileämmällä ilmalla myös tarhuri jaksaa paremmin ahertaa! Huominen vapaa päivä kulunee kasvimaalla, heitän vain sadetakin niskaan, nyt on viimein saatava siemenet ja taimet maahan!

 • Kyllä minun tuli niin panostettuakin sen talvehtimiseen, jotta sietääkin palkita vaivannäköni;D Saaripalstallahan minä noihin kieloihin hullaannuin ja Lohjan torilta ne hain. Selvisi että se taimisto, jolla tuota kieloa oli (nimi löytyy jostakin viime keväisestä postauksestani), käy juhannukseen asti myös meidän torilla ja tilasin kasvit heiltä etukäteen sähköpostilla! Pitäisikin käväistä joku lauantai torilla!

 • Kaikkea kivaa ja kaunista. Hedelmä puiden kukinta meni niin äkisti ohi että mahtaako tulla satoa..pöllyttäjät ei kaikkeen ehdi..toivotaan kuitenkin että jotakin.

 • Juuri äsken tarkastelin luumupuuta ja kyllä siellä joitakin kukkapohjuksia on lähtenyt pullistumaan! Paljon ei tarttis tullakaan vielä pieniin puihin, joutuu vaan sitten harventamaan raakileita.

 • Hengästyttävää! Aivan herkullisia kasveja Sinulla! Kaikkea hienoa ja erikoistakin. Hei minunkin Aamuruskoni näyttää tuolta, ehkä meitä molempia on huijattu 😉 Ei vaan, käsittääkseni Aamurusko ei ole ihan kerrottu? Mullakin kasvaa Katsura ja Varjohiippa yhdessä, minustakin ihan paras yhdistelmä 🙂

 • Voi kuule samaa sitä henkäilen minäkin kun lueskelen sinun postauksiasi! Kait se ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella;D
  Joo aamurusko on kyllä todennäköisesti ihan oikeasti aamurusko, sillä lähetin kuvan taimistolle ja olivat täysin vakuuttuneita kasvin oikeellisuudesta, uskoin kyllä heti viisaampiani:)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.