Huh hellettä!

Hangon reissu tuli eilen heitettyä ja ilmat olivat todella suosiolliset! Myynnillisesti reissu ei kyllä ollut erityisen kannattava, mutta meillä oli kyllä muuten ihan rattoisa päivä. Lapsetkin viihtyivät joten kuten, kun välillä istuttiin piknikillä puistossa ja kierreltiin Hangon katuja ristiin rastiin jäätelöä nautiskellen:)

Ostin itsellenikin muutaman taimen, mutta unohdin ostokseni torille:( Onneksi ihanainen puutarhaystäväni T lupasi myydä ne minulle uudestaan, ehkä jo Nuppulassa!

Seuraavana sekalaisia räpsyjä kotoa. Valkovuokot vetelevät pian viimeisiään, varjoisemmilla paikoilla jaksavat kuitenkin vielä kukkia<3

Helmililjat ovat avautuneet puutarhan aurinkoisimmilla kohdilla.

Kevätesikot ovat nyt kauneimmillaan, hain näitä vielä muutaman tuppaan puutarhaan tuolta postilaatikoiltamme, jonne olivat tulleet muutama vuosi sitten, sinne tuotujen maiden mukana.

Viime kesänä saamani varjoliljan sipulit nousevat terhakkaina kesäpikkusydänten lomasta, jännä nähdä kukkivatko jo ensimmäisenä kesänä siirrosta?! keväällä ostamani valkoinen varjoliljakin on muuten noussut mullasta, onneksi sillä maksoin siitä pienen omaisuuden;D

Tähän särkyneensydämmen viereen ei sitten taaskaan noussut kuin neljä kukkivaa varjoliljaa, suurin osa varsista nousi ilman nuppuja:( Tuo särkyneensydämmen pöheikkö varmaan tukahduttaa ressukoita alleen.

Uusimpien Kauppilan hankintojeni joukossa oli tämä hurmaava lehdykkäinen, hän on kerrottukukkainen lumikki<3

Viime vuonna Lohjan puutarhaseuran taimivaihdosta saamani karhunlaukat ovat vahvasti hengissä ja lehtien lomasta nousee muutama kukkanuppukin!

Uudessa varjopenkissä kukkivat pikarililjat näin hurmaavasti. Pidin näiden ympärillä pitkään havuja, pelkään joka ilta milloin peurat saapuvat tämän vuoden ensimmäiselle piknikilleen:(

Tarhakylmänkukka on kuin neito kauniine kauluksineen, kuinka hurmaava kaunotar!

Uusimmista puu hankinnoista kirsikkaluumu jo lopettelee kukintaansa, mutta Aamurusko ja Huvimaja vasta availevat ensimmäisiä nuppujaan.

Tein perjantaina lisää kylvöjä. Ainakin kuukausimansikka, akileija `Nora Barlow` ja paria erilaista unikkoa pääsi multiin. Näitä kurpitsoita olen noukkinut maljoilta aina sitä mukaan kun ovat alkaneet näyttää elonmerkkejä. Tämä maljasysteemi siis toimii ja on mukava kun ei jää itämättömiä purkkeja näin ollenkaan! Kylvöistä muuten tuli vielä mieleen, että nyt myös toinen puolitoista vuotta sitten kylvämäni kärhö on pukannut ilmoille kolme hentoista versoa, voi onnea kun huomasin alut, olin jo melkein heittänyt astian kompostiin, unohdus koitui siis kärhöjen pelastukseksi;)
Kylläpä jäi nyt postaus melkoiseksi pintaraapaisuksi, mutta kuka sitä nyt tähän aikaan vuodesta hennoo koneella istuskella, ainakin pitäisi kantaa sitten läppäri pihalle! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, Nyt nautitaan tästä lämmöstä<3

6 Comments

 • Hanko on kyllä todellinen kesäkaupunki ja minulle jotenkin rakkaaksikin tullut, vaikken siellä niin kovin montaa kertaa olekaan käynyt. Viikonloppuna on luumupuu puhjennut kukkaan, voi sitä riemua 🙂

 • Oikein idyllinen pikkukaupunkihan tuo Hanko on ja kesemmällä varmasti vielä vilkkaampikin kun turistit kansoittavat rannan ja kadut. Ehkä kuitenkin pidän vielä enemmän Tammisaaresta ja sen ranta-alueesta! Vanhojen talojen alueista suosikkini on ihanainen Loviisa<3
  Kukkapuut availevat täälläkin nuppujaan, ajattelin tehdä niistä joku kerta ihan oman postauksensa.

 • Wau, petrimalja, huikeaa, täältä saa hienoja vinkkejä. Voi harmi niitä sun kasveja jotka unohtuivat torille 🙁 Ihana tuo kerrottu Lumikki! Ja kaikki muutkin. Kärhötkin itivät lopulta, jee!!

 • Petrimalja todellakin toimii, eivätkä kurpitsan siemenet olleet edes kovin nuukia, taisivat jonkun kerran olla hetken kuivillaankin. Krantummille siemenille voisi alkaa kehittelemään joitain pehmeämpiä alustoja, sammalsilppua, turvetta… Kyllä tämä on sitten kiva harrastus, vain taivas on rajana erilaisten kokeilujen suhteen;D

 • Jos ei myyntionni suosinut Hangossa niin ilmat ainakin hellivät.
  Sinulla on siis Lumikki. Olen sitä ihaillut kaukaa, mutta en ole hankkinut. Siinä on toistaiseksi ollut hyötysuhde niin huono. Eli niin pikkiriikisen pieni ja aikas hintava. Leviääkö se? Sillä jos se leviää niin voisi itselleen perustella tuota hyötysuhdetta vaikkapa tulevaisuuden investointina.
  Karhunlaukan hommasin keväällä Plantsusta. Se ainakin leviää.
  Mistä noita petrimaljoja saa? Sinulla on aika innovatiivinen systeemi lisäämiseen.

 • Empä tiedä vielä lumikin leviämisestä kun juuri sen tänä keväänä Kauppilasta tilasin. Olen nähnyt siitä vain niin hurmaavia kuvia, että oli ihan pakko saada se;D Yritin kyllä antaa sille mahdollisimman hyvän kasvupaikan tuosta kasvihuoneen varjoisammalta puolelta, siinä sitä tulee vartioituakin parhaiten;)

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.