Pikaiset kuulumiset

Eilen oli mitä kaunein puutarhasää,  mutta kohdaltani se kului ikävästi siivotessa ja leipoessa sisätiloissa. Iltapäivästä vierailimme kuitenkin koko perheen voimin ystäväperheen luona syntymäpäivillä, joten lopulta päivästä tulikin oikein mukava<3 Tänä aamuna sitten herättiinkin sateen roppinaan ja olin aluksi hieman harmissani:( Aamupalan jälkeen heitin kuitenkin sadetakin niskaani ja painelin pihalle. Poistelin talvensuojaturpeita ja havuja kasvien juurilta, nythän tuo ihana kevätsade sulattelisi mukavasti roudan ja kasvu pääsisi oikein kunnolla alkamaan. Kurjet huutelivat pellolla ja pikkulinnut pitivät suloista konserttiaan, sade ei haitannutkaan minua enää yhtään:)
Päivällä kahviteltiin pitkästä aikaa ihanien naapurien kanssa. Voi kun oli kiva päästä jutustelemaan ja kahvittelemaan mutakakun kera:)
Kasvihuoneessa olisi vielä kovasti raivattavaa. Kuinka sitä saakin niin paljon kaikkea rojua kerääntymään sinne talven aikana?! Nyt pitäisi ikkunatkin pestä ja paikat kuurata muutenkin, jospa vaikka punkit saisi pysymään ensi kesänä poissa kurkkujen kimpusta.

Eilen aamuna aukenivat ensimmäiset chilien kukat! Tupsuttelin siitepölyä kukasta toiseen ja toivon, että tämä mehiläisentyö auttaa kukkia kehittymään. Myös tomaateissa on jo erotettavissa pienoisia kukkien alkuja! Vaikka näidenkin mahtuminen on jo pienoinen kysymysmerkki, niin kylvin eilen lisää. Nyt multaan pääsivät vesimelonit, maissit ja basilikat. Katsotaan miten niiden kanssa käy, maisseja meillä ei ole vielä koskaan ollutkaan ja melonistakin on kokemusta vain yhdestä kaupan melonista kasvattamastani taimesta. Nyt lajike on oloihimme jalostettu `Sugar Baby`. Basilika taas on tummalehtistä, kauniin violetin sävyistä kanelibasilikaa (Ocimun basilicum `Cinnamon`). Sokerimaissi  `Early King` on myös hauska kokeilu. Toivotaan siis aurinkoista ja lämmintä kesää. Vettä saisi kyllä tulla vähän reippaammin kuin viime kesänä, muuten saadaan taas kantaa vesiä selkävääränä.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, nautitaan nyt näistä plussa keleistä sateista huolimatta, ensi viikolla näyttäisivät yötkin lämpenevän ihan mukavasti!

Avainsanat

8 Comments

  • Joo, ei enää yöpakkasia 🙂
    Ihanan näköistä pihallasi on! Mietin tänään myös tuota, että kolea sää ei enää sitten haittaakaan, kun alkaa puuhailemaan jotakin, sitten lämpenee itse.

  • Unohdinkin näköjään mainita, että valitettavasti tuo eka kuva ei siis ole meiltä (kumpa olisikin), vaan kuvasin tuon kukkameren lasteni entisen kerhotalon pihalla! Tuosta näystä inspiroituneena ajattelinkin jakaa nuo kukkapenkissä kasvaneet kellot lakastuttuaa ympäri nurmikkoa ja pensaiden alustoja. Mitä niitä penkissä pitämään kun ovat noin kauniita villeina ja vapaina<3 Viileällä kelillä puuhailu on tosiaankin paljon miellyttävämpää kuin kesäkuumalla hikoilu, nyt se on paras aika puuhastella, pieni sade ei haittaa laisinkaan!

  • Meillä on sadellut tämänkin päivän ja luonto kiittää! Myös siite- ja katupölyt huuhtoutuvat hetkeksi ja allergikot kiittää! Lampun ansiosta kasvit ovat noin rivakasti kasvaneet, se saa kukinnankin aikaistumaan!

  • Ihanaa siitä se kevät alkaa!! Siellä alkaa kuulemma torikin olemaan jo kunnossa ja valmiina ottamaan kesän ja turistit vastaan?!

  • Ja se todellakin näyttäisi kantavan hedelmää, nimittäin useita chilejä jo tulossa! Toivottavasti sinullakin.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.