No nyt ne kukkii!

Voi tätä onnea kun pihalta löytyy jo kolmenlaisia kukkia, ja nyt on kuitenkin vasta maaliskuu!! Jo eilen näin ensimmäiset sinivuokon nuput tuolla kotimme läheisellä kalliolla ja tänään sitten auringon lämmittäessä kuvailin nämä vuokot, joista yksi oli jo ihan auki! Joka vuosi nämä kyllä pääsevät yllättämään, ilmestyvät kuin tyhjästä ja hurmaavat minut täysin<3

Tämän talventähden huomasin ensimmäisen kerran 13.3! Sain näiden pikkuruisia siementaimia viime kesänä ja muistin kyllä, että viskasin ne tähän multakasan penkkiin loppukesästä, mutta siltikin tämä yksi kukka yllätti minut täysin. Kukka säilyi täysin vahingoittumattomana edellisen pakkasjakson läpi, vaikkei ollut luntakaan suojana.

Lumikellot ovat kukkineet jo jonkin aikaa ja tänä vuonna niitä onkin jo todella runsaasti. Monta vuotta se kestikin, että alkoivat runsastua, useana keväänä olen saanut ihastella vain yhtä kukkaa 🙂

Myös lisää piippoja on noussut pinnalle. Tässä keisarinpikarililjan varovainen kurkistus<3

Tänään leikkasin omenapuut. Vuosi vuodelta tuntuu helpommalta päättää, mitä oksia leikkaa ja mitä jättää, saa nyt sitten nähdä millainen on lopputulos, mutta parhaani olen tehnyt näiden kanssa. Oksien taivuttelussa olen kyllä epäonnistunut ainakin kahden vanhimman puun kanssa:( Tuo takimmainen kolmas puu on siinä suhteessa onnistunein, että sen isot pääoksat ovat melkolailla 90 asteen kulmissa. Minulta jäi yksi kriittinen vuosi painot laittamatta ja oksat pääsivät sitten jo niin isoiksi, etteivät tietenkään enää seuraavana vuonna taipuneet mihinkään.

Iloisimpana uutisena kylvörintamalla, ovat äsken pihalta kiikuttamani alppikellon (Soldanella pusilla) itäneet siemenet, jee!! Pidin siemeniä aika pitkään sisällä lampun alla ja kun ei mitään alkanut tapahtumaan, vein rasian ulos vähän ennen viimeisintä pakkasjaksoa. Pakkastahan ne sitten ilmeisesti tarvitsivatkin, mutta minusta on kyllä tosi ihmeellistä, että olivat itäneet jo tuolla ulkona ja näin nopeasti pakkasten hellitettyä!

Äsken huomasin myös chilin taimissa nuppuja! Aika aikaisessa ovat, taitavat vielä reppanat kuivua pois. Pääsevät kasvihuoneeseen yleensä vasta vajaan parin kuukauden päästä, joskus toukokuun puolen välin jälkeen.

Mukavaa lauantai ehtoota kaikille, pitäkäähän huolta toisistanne ja kylvöksistänne;D

10 Comments

 • Voi ihanuus, siellä kukkii jo! Totesin samaa omenapuita leikkoessani, helpommaksi käy, mutta itse olen kyllä ihan laiskuuttani laiminlyönyt taivuttelun :/

 • Vau, sinivuokot ovat todella aikaisessa. Meillä ei vielä tänään näkynyt kukkia sinivuokoissa. Mutta lumikellot kukkivat täyttä häkää.
  Ihanaa kun tulee kevät, tai oikeastaan on jo!
  Aurinkoisia päiviä!

 • Kyllä tämä aika on niin parasta!! Ensimmäisiä hentoja kukkia jo nousseena ja paljon ihania kasvikohtaamisia vielä edessä päin<3
  Itsekin olen taivutellut melkoisen laiskasti, enkä totta puhuakseni edes halua omenapuistani sateenvarjon mallisia, joita meillä päin sanotaan "Virkkalalaisiksi". Minulla on yksi rautatieomenapuu, joka kasvaa luonnostaan tuohon malliin. Vaikka toisaalta omenat olisi helppo kerätä matalalle jäävistä oksista, mutta valtava määrä vesiversoja joka vuosi ei houkuttele. Puun täytyy mielestäni antaa kasvaa sen luonnolliseen suuntaan, vain pienesti ohjaillen:) Tästä asiasta tietysti löytyy niin monta mielipidettä, kuin on leikkaajiakin;D

 • Käyhän vaan ahkerasti katsomassa, jospa pääsisit näkemään sen ihan ensimmäisen! Minä olen joka kerta myöhästynyt, nytkin huomasin yhden vuokon joka oli palelluttanut terälehtensä, eli sen on täytynyt olla ylhäällä jo ennen viimeisintä pakkasjaksoa.

 • Kiitokset! Ne tulevat joka vuosi niin yllättäen, varmasti sielläkin lähipäivinä alkavat pilkistelemään kohti aurinkoa!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.