Minipuutarhassa ja vähän isommassakin;)

   

No niin pöllöt ovat nyt saaneet häädön tölkkikodistaan, saivat luvan muuttaa kohtalonköynnöksen oksille kun sainkin päähäni toteuttaa tuohon tölkkiin pienen minipuutarhan<3 Se on unelmieni muotopuutarha, jossa on myös vaikutteita lahopuutarhasta, sillä kaariportin taakse kivelle on jätetty puukasa (kanelitangon pätkiä) lahoamaan, kaunistamaan ja rikastamaan puutarhan hyönteismaailmaa;D Tietysti puutarhassa on myös paljon kiveä ja vähän jouluakin sieltä voi löytää! Kamalan hankala kuvata tuota kun vanha lasi aaltoilee ja luonnollista valoa ei ole:( Ehkä lisäilen tuonne vielä jotakin, ainakin joku istuin olisi mukava olla joka puutarhassa;) Myös tuohon kaareen olisi ihana saada joku köynnös, mutta empä keksi miten sen toteuttaisi?! Hm ehkäpä muuten riidenlieko voisi olla vähän havuköynnöksen oloinen, täytyypä pitääkin tuo mielessä!

Viikonloppuna oli Lohjalla menneen ajan joulumarkkinat ja käväisin lasten kanssa pikaisesti katselemassa kauniita käsitöitä ja tartuttamassa jouluista fiilistä itseeni.

Alueella oli monenlaista ohjelmaa. 

Kuvailin Lohjan museon alueella ja hurmaannuin puutarhasta, sen talvisesta ulkoasustaan huolimatta. Etsin perenna penkeistä elossa olevia lehtiä ja ainakin käenkukka siellä vielä heilutteli harmaita lehtiään<3

Tässä museon päärakennus.

Navetan vintille johtavan sillan kivimuurissa kasvoi rauniokilkkaa, nyt kyllä siirrän sitä ensi vuonna myös omassa pihassa kivimuurien väleihin. Nyt se kasvaa minulla ihan kukkapenkin reunassa ja kasvihuoneessa;)

Navetassa oli perinteisesti Hiiden-opiston käsityöläisryhmien esittelyjä, tuon alemman kuvan mini kokoiset nukkekodin tavarat taisivat innostaa minua toteuttamaan omaa minipuutarhaani 😉

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

10 Comments

 • Aivan ihana minipuutarha. Ja noista Lohjan joulumarkkinoista olen kuullut hyvää ennenkin. Ne kuulostaa niin kivoilta, että sinne pitäisi joskus päästä.

 • Voi mikä minipuutarha! Köynnöskaari ♥
  Todella hienolta näyttää tuo museo. Siellä pitäisikin joskus käydä, sukuni kun on Lohjalta kotoisin.

 • Kaunis puutarha varmasti kun kevät koittaa..ja nytkin vaikka ei viherrystä näy.
  Suloinen minipuutarha..saisiko vanamosta tehtyä jotakin köynnöstä?

 • Kiitos Saga! Ainakin minä hurmaannuin näistä meidän joulumarkkinoistamme alku vuosina, mutta nyt ne ovat paisuneet vähän liiankin suuriksi ja suosituiksi:( Eihän siinä muuten mitään vikaa ole, mutta kun porukkaa on niin paljon ettei ainakaan rattaiden kanssa pääse lähellekään kojuja:( Siksi kierreltiinkin enimmäkseen tuolla museon puutarhassa, jossa ei ollut ketään meidän lisäksemme. Minultakin meni vuosia ennen kuin löysin tuon ihanan puutarhan<3 Markkinat ovat kuitenkin ehdottomasti vierailun arvoiset, kannattaa vaan varautua jonoilemaan;)

 • Kiitos Saila! Keväällä museon puutarhan murmikot ovat täynnä pieniä sipulikukkia, näky oli hurmaava<3 Kun tulet Lohjalle niin haet sitten samalla meiltä sitä kevätlinnunsilmää jos sinulla ei vielä sitä ole!

 • Ai sentään vanamohan olisikin ihana kieputettuna tuon kaaren ympärille!! Se pitää vehreytensäkin niin hyvin ja lehdet on myös muotokieleltään ihanan pyöreät, kaunis kiitos ihanasta vinkistä<3

 • Kiitos ja ole hyvä! Tyttärenikin innostui minipuutarhan laitosta ja nyt siellä on jos jonkinmoista koristusta;) Itse lisäsin sinne vielä tähtianiksia ja neilikoita tuomaan joulun tuoksuja<3

 • Nuo vanhan ajan joulumarkkinat ovat niin monella tapaa inspiroiva tapahtuma. Sinä inspiroiduit minipuutarhan tekemiseen ja innostuit tutkimaan museon puutarhaa tarkemmin. Miten olet onnistunut saamaan kuvia, joissa ei juurikaan ole ihmisiä! Tai ehkä siellä puutarhassa ei sitten liiemmin ollut. Tuntuu siltä, että ihmisiä oli niin paljon liikkeellä noilla markkinoilla. Minäkin olin molempina päivinä.

 • Markkinoilta mieleeni jäi myös erään kojun rautalanka työt ja varsinkin rautalangasta väännelty tulppaani sipuleineen. Täytyy joskus kokeilla osaisiko vastaavan kaltaista itse väsätä. Itse markkina-alueelta ei oikein kuvia saanutkaan, mutta puutarha oli autio, johtuen tietysti ajankohdasta.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.