Voihan tappi sentään;)

Nyt lupaan heti alkuunsa, että tämä on viimeinen postaus kaari-ikkunan tästä työvaiheesta;D Olen vaivannut tällä vaivaisella tapituksella jo ihmisiä ihan tarpeeksi ja nyt päätin, jotta se saa loppua. Otin reippaasti poran käteeni ja harjoittelin ensin muutaman reiän puun kalikkaan ja sitten vain rohkeasti poraamaan reikiä pokaan. Vuolin aamulla kokeeksi muutaman tapin ihan mäntyisestä takkapuusta, mutta lopulta päädyin nyt sitten kuitenkin käyttämään niitä eilen rauta-kaupasta haettuja tappeja. Tapit olivat lyhyempiä kuin pokan paksuus, joten porasin reiän vain sen verran syväksi, että se ylitti liitoksen ja naputtelin tapit pohjaan.

Löysin meiltä pienen sahan, jolla katkaisin hieman yli jääneet tapit ja irrotin kuormaliinan. Jahas, rako irvisti kuitenkin:( No tapit tietysti tarvittiin myös liitoksen toiselle puolelle:) Tuossa kuvassa näkyy lähempänä oikeat alkuperäiset puunaulat ja taempana Mamman versio;D

Kuormaliina siis uudelleen kireälle ja tapit sitten myös vastakkaiselle puolelle pokan toiselta puolelta. Empä nyt sitten tiedä tuliko tämä lopulta tehtyä kaikkien “taiteen” sääntöjen mukaisesti, mutta ompahan nyt kuitenkin tehty ja liitos näytti jäävän lopulta melko napakasti kiinni ja sehän se kait on pääasia?! Mitäs sanotte rakkaat blogiystävänne, haluatteko vielä kuulla ja nähdä jatkoa tälle projektille, vai saitteko jo tarpeeksenne? Seuraavana olisi vuorossa maalin ja loppujen kittien rapsuttelu ja harmaan puuaineksen hiominen, jotta pääsisin itse asiaan eli öljyämään ja maalaamaan;) Kyllä tämä nyt niin pahasti näyttää vaan siltä, että kesäkeittiö projektini taitaa kestää loppu elämäni, mutta lupaan jättää teidät jossakin vaiheessa rauhaan;DD

Loppuun vielä kevennys! Jan Bos hyasintti on kasvattanut kauniin “kukkapötkön” ja katselee kaihoisasti pihalle päin. Ulkona muuten paistaa juuri nyt aurinko! Voisiko enää öisen Seija myrskyn jäljiltä olla kauniimpi ilma, pihalle siis mars-mars, Mamma & co. Mukavaa viikonloppua!

10 Comments

 • Kyllä, jatkoa odotetaan. Olet kyllä hienoa työtä siellä tehnyt ja kaiki vaiva varmasti palkitaan. Ikkuna on niin kaunis.

 • Voi kiitos Saga! Olen itse niin hurahtanut vanhoihin ikkunoihin ja yleensä entisöintiin, voi kun joskus pääsisi näitä juttuja ihan pienimuotoisesti vaikka opiskelemaankin. Vaikka on tämä "nettiopiskelukin" ihan kivaa ja niin ihanasti ihmiset jaksaa blogeissaan neuvoa<3 Jos vaan entisöinti yhtään enemmän kiinnostaa, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan mm. Vihreään kamariin tai Susannan työhuoneeseen! Jälkimmäisessä on ihana nettiputiikkikin<3

 • Voi kun kiva kuulla ettei tämä puukässäily ainakaan kaikkia kyllästytä;D Minä kans kiinnitin huomiota tuon sintin erikoiseen sävyyn, se löytyi ihan vaan paikallisesta Valintatalosta!

 • Minuakin kiinnostaa vanhan ikkunan kunnostaminen. Kerro vaan lisää :O) Kaari-ikkunasta on tulossa tosi kaunis!

 • Kaunis kaari-ikkuna!
  Tuo hyasintti ei ole mikään ihan tavallista laatua.
  Löytyikö pihasta mitään suurempia "Seijan jälkiä"?

 • Kïitos! Täytyiskin käydä valtsussa katselemassa vieläkö niitä olis jäljellä, tosiaankin vähän erilainen sintti! Seija oikeastaan vain siivosi Oskarin jälkiä, Oskun katkaisema koivun latva oli pudonnut maahan!

 • Ilman muuta lisää juttua upean kaari-ikkunan kunnostuksesta. Siitä tulee kyllä aivan mahtava ja saat lopputulemana kiitoksen tarkasta ja asiaan panostavasta työstäsi. Odotellen.

 • Voi kiitos kruunu Vuokko, saa nyt nähdä miten tuossa sitten lopulta käy, poka on nyt ollut vähän tauolla ja olen puuhaillut taas puutarhan, sellaisen minin kimpussa;D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.