Joulusiivousten välttelyä

Viime päivät olen keksimällä keksinyt kaikkea kivaa näpertelyä, ettei vain tarvitsisi aloittaa joulusiivouksia;D Sen verran joulua kyllä tänään valmistelin, että kävin vielä viimeisiä lahjoja hankkimassa, nyt alkaa sen puoleen olemaan aika hyvin pullat uunissa. Joulutölkin kuusi on vielä koristelematta ja koska ajattelin laittaa tämän ulos terassille, voisi siihen vielä virkata jotakin kannen tapaistakin. Myös pienet patterivalot kenties valaisemaan pöllöjen puuhia;) Tai sitten laitan tuonne joitakin kasveja, hm kyllä askartelu on sitten kivaa<3

Pihalla tapahtuu nyt todella vähän. Muutaman päivän piteli ihan mukavia pakkasia ja kasailin pakkaslunta arempien kasvien päälle suojaksi. Tuossa isoimman lumikasan ja havujen alla majailee tähkäesikko<3

Tänään näytti sitten jo tältä:( Eilen illalla alkoi lauhtumaan ja mukavasti alkanut talvi otti reilusti takapakkia. Nyt piha on aivan peilijäätä ja ruskea kynnöspelto pilkistelee lumen alta:(

Potkuritkin kerittiin jo ottaa esille, vaikka vähän kyllä jalakset vielä kiviin kirskuivatkin;D Nytpä nuo joutavat takaisin varastoon, tiedä milloin se talvi nyt sitten kunnolla tuleekaan, vai tuleeko kenties tänä vuonna ollenkaan?!

Kurpitsat olivat vielä aamulla hurmaavan kuuran peitossa! Nyt ne täytyy kyllä kiikuttaa kompostiin kun ensin jäätyivät ja sitten nyt sulavat. Ellei pian pakastu uudelleen, niin mätänevät kyllä nopeasti;(

Kaari-ikkuna näyttää tällä hetkellä tältä;) Tavallisella puristimella liitos pysyi hyvin kiinni, mutta reiän poraaminen ei tietysti onnistuisi kun puristin olisi porauksen tiellä. Liimaustakaan ei rakennusapteekissa suositeltu. Päätin siis kääntyä puusepän puoleen, mutta Patrik ei suostunutkaan ottamaan ikkunaa vastaan, hyvän vinkin hän kuitenkin minulle antoi! Kuormaliinalla kieputtelin vähän sieltä sun täältä ja lopulta sain raon sen avulla kiristettyä kiinni. Puutapit joita sitten meiltä löysin, olivatkin mielestäni liian suuria, joten homma tyssäsi taas heti alkuunsa. Haen aamusta pussillisen pienempiä ja harjoittelen niiden laittoa ensin, ehkä noin puolikkaan pussillisen verran, johonkin lankun pätkään;D Kyllä sitä sitten on tumpelo näiden puukässähommien kanssa:( Toisaalta on varmaan lopputuloksen kannalta hyväkin, ettei kiirehdi vaan hartaudella pähkäilee jokaisen työvaiheen ensin rauhassa läpi. Löysin kyllä viimeiseksi oljenkorrekseni, ihan tästä meidän kulmilta, ikkunoita ja ovia entisöivän Tiina Levon @ My Home Oy:stä, johon otan kyllä sitten yhteyttä mikäli tapitus ei ala luonnistumaan, ehkä saisin häneltä vaikka taas lisää vinkkejä;D

Mukavaa viikon jatkoa!

8 Comments

 • Kivan näköinen tölkkiaskartelu! Maisema täällä näyttää ihan samalta. Lumi oli ja meni. Ei riittänyt suojaksi kasveille. Suojasin arat hortensiat ja koristekirsikka Kevätsuudelman pakkaspeitteellä ja havuin. Toivon, että sataisi lisää lunta pian ja pakkastakin voisi tulla, jotta lumi pysyisi maassa.

 • Aivan ihania askarteluja. Mulla kanssa oli mielessä joku tuollainen joulumaa tehdä minikasvihuoneeseen, mutta saa nähdä jääkö nyt tekemättä kuitenkin. Kauniina sulla pysynyt kurpitsa, toivotaan pakkasta.

 • Kauniita lasitölkin koristeita. Täälläkin lumi on kohta pelkkä muisto vain. Kyllä harmittaa. Onnea kaari-ikkuna projektin kanssa. Minäkin huomaan vältteleväni siivousta, mutta onneksi tässä on vielä aikaa jouluun.

 • Kiitos! Täälläkin on tänään lumesta enää jäljellä ne kasat, jotka kolasin kasvien päälle:( Toisaalta talven peruuntuminen/siirtyminenhän antaisi vielä mahdollisuuden vaikka turpeen kärräämiseen, joka tuskin kerkisi vielä pressun alla jäätyä kun oli ihan kuivaakin;D Ai niin ja ne mun maahan jääneet artisokat vois kans vielä kaivaa esiin ja keittoon;D

 • Ai mutta minikasvarihan olisikin aivan ihana sisustaa jouluiseksi ja sitten vaikka keväällä keväiseksi, siihen voisi vaikka yhdistellä vähän nukkekotijuttujakin<3 Mulla on maalla sellaiset rautaiset valkoiset nukkekodin tuolit, taidankin tuoda ne seuraavalla reissulla kotiin!

 • Kiitokset! Onnea tarvitaankin, tapitus tuottaa nyt kovasti pään vaivaa;D Onneksi olen saanut aivan mahtavia vinkkejä mm. Vihreän kamarin Tuovilta
  (http://vihreakamari.blogspot.fi/)ja Saaripalstan Sailalta!
  Siivousta voi vältellä vielä ainakin tämän viikon;)

 • Askartelu, tuunaus jne.. peittoaa mennen tullen siivouksen!
  Onnea ikkunan "tapitukseen".Kyllä sekin kätevältä sujuu!

 • Voi taina kyllä minusta on se kätevä aika kaukana, puuhommiani voisi kuvailla lähinnä sanoilla onneton tunari;D Hain noita tappejakin ihan rautakaupasta, vaikka mäntyä löytyy pariin tappiin vaikka polttopuista!! Kun kaiken on oppinut hakemaan nykyään kaupasta, niin sitä ihminen ihan vieraantuu siitä, miten ennen vanhaan on pärjätty! Äsken oli nimittäin ihan 7 tuntia sähköt poikki Seija puhurin vuoksi ja kyllä sitä taas pähkäili että miten prjätään. Trangia ja kynttilät esiin, mutta pakastin näytti jo huolestuttavasti vain -3 ja mm. vadelmat olivat vaarassa:/ Onneksi sähköt sitten äsken palautuivat ja nyt pakastin on super teholla;D

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.