Projektit etenee

Nyt jouluna tulee jo viisi vuotta kun muutettiin tähän taloon. Muuttaessamme alakerta oli valmis, mutta yläkerta vielä pelkkää avointa, tosin lämpimäksi eristettyä tilaa. Paljon on yläkertaa rakennettu ja vielä paljon puuttuukin, mutta tänä aamuna sain viimein kauan odottamani ikkunalaudat paikoilleen! Jippii, kyllä sitä olin jo niin kaivannutkin. Vielä edelliseen kesään asti pystyin pitämään talvetettavien määrän aika pienenä ja kasvit viettivät talviaan ihan vain lattialla tai joidenkin väliaikaisten pöytien päällä. Nyt viime kesän aikana pelargonia kokoelma kasvoi niin monella, että ikkunalaudoille alkoi olla huutava tarve;D Kerroinkin jo täällä ikkunalautojen hankinnasta ja pintakäsittelystä. Laudat olivat kauan valmiina ja kannakkeetkin ostettu jo vuosi sitten, miten ihmeessä se vain joskus kestää niin kauan saada joku asia tehtyä ja pois päiväjärjestyksestä?! Mutta mitä takkuisempi on projekti, niin sitä makoisammalta se sitten viimein tuntuu kun näkee valmista!

Ikkunalaudat täyttyivät pian hailakan värisillä pelakoilla, toivottavasti ne nyt vähän vahvistuvat kun saavat edes sen vähäisen valon tuossa ikkunalla. Hyacint Multiflorakin pääsi yläkertaan, siellä on paljon viileämpää, joten toivottavasti kukkansa kestää vähän kauemmin kauniina. 

Makuuhuoneen ikkunalle pääsivät mm. talvetettavat muratit. Nappasin vielä eilen tuosta terassilta yhden muratin yläkertaan kun oli niin hyvän näköinen. Raahasinpa vielä kasvihuoneesta yhden hortensiankin sisälle, en vain raaski jättää kasveja kuolemaan, höpö mikä höpö;)
Kuvasin kaari-ikkunan tuossa ikkunalaudalla. Sain siitä eilen irrotettua viimeisen neljännen ikkunan ja ehjänä, jee! Lueskelin eilen myös muutamia remppablogeja (toinen niistä löytyy täältä) ja niistä löytyi ihan älyttömän hyviä vinkkejä näiden ikkunoiden kunnostamiseen. Siellä keskusteltiin mm. aluskitin tarpeellisuudesta ja tuota neljättä lasia irrottaessani huomasinkin, ettei tässä ikkunassa oltu käytetty aluskittiä laisinkaan! Ehkä juuri sen takia sainkin lasin ehjänä irti, kun se ei ollut ollenkaan kiinni aluskitissä. Jotenkin kyllä luulen, että kallistun itse sitä kuitenkin käyttämään, katsotaan nyt.

Ennen kittauksien miettimistä minun pitää kuitenkin saada jotenkin tuo kuvassa näkyvä avautunut liitos korjattua. Ehkä vielä jotenkin saisin ne reijät porattua ja tapitkin paikoilleen (täytyisi ensin harjoitella oikean kokoisen poranterän löytymistä), mutta miten ihmeessä saan kaarevan muotoisen pokan puristettua ensin tiukasti kiinni?? Voisi kokeilla puristinta, mutta jos se ei pidä niin muuta keinoa ei kyllä tule mieleeni. Tuon liitoksen oikealla puolella voi nähdä laitettuna kaksi tappia, mikseihän niitä ole laitettu myös tuohon vasemmalle puolelle, harmitus! Kylläpähän taidan huomenna soittaa luottopuusepälleni Patrikille ja kysyä, josko hän voisi tehdä tuon tapituksen;) Pääsen sitten ehkä siitä jatkamaan itse projektin loppuun asti. Ennen kuin tämä ikkuna ehkä joskus pääsee komeilemaan pari-ovien (jotka nekin on kunnostamatta ja toisesta puuttuu lasi) päälle kesäkeittiöön, ajattelin käyttää sitä siihen asti valokuvakehyksenä.

Huomenna sitten taas arki pyörähtää pyörimään, harmi, sillä olen nauttinut tästä pitkästä viikonlopusta ihan täysillä! Ihanaa puuhailua omien ja yhteisten juttujen parissa, innostuttiin jopa eilen aamuna sytyttämään nuotio ulos ja grillattiin lasten vuolemissa tikuissa makkaraa! Pieniä juttuja, mutta mitäs muuta sitä ihminen lopulta tarvitseekaan kuin… makkaraa;D Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

6 Comments

  • Kiitos! Kovin on hidasta ollut edistyminen, mutta olen aina tosi iloinen pienistäkin askeleista. Tietysti jos aina tekisi vaan niitä ns. hyödyllisiä hommia niin varmasti tulisi nopeammin valmista, vaan kun tänäänkin teki mieli vaan askarrella pöllöille joulumaata isoon lasitölkkiin;D

  • Kiitos Taina, niin minustakin<3 Sen entisöinti vaan käy niin hitaasti kun haluaisin tehdä sen vanhaa kunnioittaen, tuhoamatta upeaa käsityötaidon näytettä. Mietin jo esimerkiksi millä maalilla sen maalaisin?! Sisällähän se saisi olla vaikka tuollaisena kuluneena, mutta mikäli se kuitenkin joskus päätyy ulos säiden armoille on maalaaminen ihan pakko tehdä. Tällä hetkellä ykkösenä on Allbäckin pellavaöljymaali ja alle saman firman pellavaöljy käsittely.

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.