Välineiden huoltoa ja pieniä pihakuulumisia

Kokoonnuimme Hyötykasviyhdistyksen Länsi-uudenmaan alaosaston kanssa jo toistamiseen syksyiseen tapaamiseen, puutarhan työkalujen huollon ja kahvittelun merkeissä. Yksi porukkamme jäsenistä on töissä Fiskarsin tehtaalla ja järjesti meille tällä kertaa myös mahdollisuuden tutustua itse tehtaaseen! Olipa jännittävää nähdä ja kuulla, miten tehdas toimii. Ihmiset ja robotit työskentelivät siellä sulassa sovussa;)

Teroitettavia oli monenmoisia, myös anttiikkisia:)

Saimme katsella ja testaillakin tuotteita ja tällä kertaa nappasinkin valokuvat hankittavien listalle laitettavista työkaluista. Ensimmäisenä listalle nousi pensassakset, jos sitten saisi vaikka sen pensasaidan vihdoinkin istutettua talon ja vatukkorinteen väliin;) 

Koska saimme viime päivinä täällä etelässäkin kokea pienen “talven”, päätin kiikuttaa hyacint multifloran jo sisälle lämpimään. Purin pari vuotta vanhan kurpitsa asetelmani (jo olikin aika, vaikka kurpitsat olivatkin vielä ihan freesejä;) tuosta kuvan astiasta ja laitoin sipulin vain tuossa silkkipaperissaan astian keskelle. Reunoille vähän kaikkea mitä kaapista löysin, nuo valkosipulit sopivat mielestäni kivasti astian sävyyn! Nyt vaan odottelemaan nuppujen avautumista ja tuoksuansa. Ainakin myyjä lupaili, että tuoksu olisi tallella<3

Eilen tosiaan oli vielä ihan talvinen keli, kallio jäässä ja maa kuurassa. Mittari näytti aamulla -6 astetta ja ajattelin, että hommat jatkuu sitten joskus keväällä…

Kuitenkin löysin itseni jo tänä aamuna tästä puuhasta;) Mittarin lukemat olivat nousseet selvästi plussan puolelle ja petasin sittenkin vielä pedin sille irlanninkatajalle! Miten ihana olikaan vielä möyhiä turvetta ja kerätä sen seasta pois juuria, talvi voisi minun puolestani olla vaikka sitten jo ohi!
Kerroinkin tästä kuvien heinittyneestä luonnon alueesta jo joku aika sitten ja nyt kyselin tässä taannoin myös Täysin pihalla ryhmäläisiltä vinkkejä alueen kunnostamiseen. Tuohon kuvan oikeaan reunaan laitoin nyt sen irlanninkatajan, mutta mitä muuta?!  Siinä kasvaa luonnostaan vuokkojen lisäksi kieloa ja kalliokieloa. Maa on kuivaa moreenia, johon kyllä saa jotenkin kaivettua istutuskuoppia. Heitän nyt saman kyselyn myös tänne blogistanian puolelle. Miten sinä kohentaisit kuvan aluetta, mitä pensaita tai perennoja istuttaisin tuonne? Vinkkejä ottaisin mieluusti vastaan. Monesti vieraan silmät näkevät asiat ihan toiselta kantilta kuin omat, jotka vain näkevät ne huonot puolet. Olenkin muuten osallistunut yhteen mielenkiintoiseen arvontaan, jos voitan niin voisinkin lunastaa palkintoni tämän alueen kuvilla!
Nyt joululahja ostoksille, kyllä se joulu sieltä tulee vaikkei sitä lunta tulisikaan;) Mukavaa loppuviikkoa kaikille<3

9 Comments

 • Hei Minna! En käsitä, miten en ole aikaisemmin eksynyt todella kivaan blogiisi. Olet ahkerasti aina kommentoinut päivityksiäni, Kiitos siitä! 🙂 Saat minusta kyllä uuden lukijan. On kiva jakaa ajatuksia puolin ja toisin! Mukavaa suunnittelua uusiin alueisiisi ja Onnea arvontaan!

 • Meitä puutarhabloggaajia on niin paljon ettei sitä millään kerkiä kaikkia lukemaan vaikka mieli tekisikin;) Tässä bloggaamisessa on juurikin kivointa tuo ajatusten ja ideoiden jakaminen, myös hankittavien kasvien lista kasvaa ja kasvaa;) Tervetuloa lukijaksi!

 • Minäkin ihailin eilen kuuraa, olipa kaunista. Vaan oli myös ihanaa puuhailla tänään pihalla todella lämpimässä säässä!
  Mitä jos katajan viereen laittaisi punalehtiruusun, minusta siinä on sellaista lehtien sävyä joka sointuu nätisti havuihin. Tai jotakin muuta ruusua, 'Tove Jansson' esimerkiksi, siitä syntyisi upea kontrasti vihreän katajan kanssa.

 • Alueesi lienee puolivarjoinen? Taitaisin ekaksi tehdä polun. Sanomalehtiä paljon pohjalle ja soraa päälle. Soraan sijaan haketta. Sellaisen luontoon sopiva polku.
  Kasveiksi sellaisia pensaita joissa muutakin arvoa kuin kukinta..taikinamarja, kanukat, heisiä…Kuorisin kokeeksi heinää pois ja siihen niittykukkia.
  Perennoiden kanssa pitää olla tarkka, ettei ole liian pramea luonnon mukaiselle paikalla. Sopivaa ehkä ruusuruoho, isohirvenjuuri..jotakin korkeaa kuitenkin mukaan.

 • Ihana idea tuo ruusun istutus, se ei olekaan tullut mieleeni. Odottelenkin vielä sen hevon kikkare kuorman ja sekoitan kasvualustaan jo valmiiksi kikkareita ainakin ruusun kohdalle! Eikä kait katajakaan kohtuullisesta määrästä pahastu!? Lisäksi ajattelin laittaa katajan ympärille kuorikatetta. Jos ei vaikka lunta tulekaan niin ei ihan heti multa jäätyisi ympäriltä.

 • Kyllä se on juuri sitä. Kappas kummaa kun minun piti juuri äsken pojan treenireissulla heittää kaksi säkillistä lehtiä roskiin, en sitten kuitenkaan vielä vienyt kun ihan pienesti tuli mieleen, josko sittenkin vielä tänä syksynä niitä tarvitsisin;) Kuorikatteesta tein ilman lehteä pienen pätkän polkua tuonne vesisäiliöille ja se toimi ihan hyvin. Lehden kanssa vaan pysyy vielä paremmin auki.
  Myös Täysin pihalla ryhmäläiset ehdottivat niittoa ja unikoita! Se viikate vain on ensin löydettävä jostakin ja opeteltava vielä käyttämään sitä;D Sitten voin taas ensi syksynä viedä sen Fiskarsiin teroitusmestari Veikolle teroitettavaksi;DD
  Taikinamarjaa ja koiranheittä meillä kasvaakin luonnostaan, koiranheiden taimia onkin runsaasti tuolla heinien seassa. Maaperä on sille vaan vähän liian aurinkoinen ja kuiva ja elukat vaivaa ilman myrkytyksiä:( Voisinpa toki kunnostaa yhdelle taimelle kunnon kasvualustan ja katsoa alkaisiko viihtymään paremmin.
  Ihan totta puhut, haluankin säilyttää tämän melko luonnollisena, vain joitakin katseenvangitsijoita sinne tänne. Tuota isohirvenjuurta saankin maalta, kunhan siellä puska vähän vankkenee. Sen kauneus perustuu mielestäni ehdottomasti reheviin lehtiin, kukistaan en oikein pidä, kaatuilevatkin niin helposti:(

 • Oma mielestäni parhain oivallukseni tämän alueen kanssa oli, että lisäisin paljon erilaisia heiniä! Mistä et pääse eroon, korosta sitä;) Istuttaisin ne vaikka pohjattomiin ämpäreihin, etteivät vaan vahingossakaan leviäisi liiaksi.
  Ompa ihanaa suunnitella yhdessä tätä aluetta kanssanne, kiitos vielä kaikille yhteisesti ehdotuksistanne, ja lisääkin ottaisin vielä ilolla vastaan, tää on niin kivaa<3

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.