Kuvia aurinkoisena päivänä

Kuluvalla viikolla lahjoin itseäni pienillä vihreillä;) Siitä lähtien kun jouluruusuja on saanut joulun alla marketeista, olen tainnut aina ostaa sellaisen jouluksi. Nyt kun kelit ovat olleet näin lauhat ja näin ensimmäiset hyvät taimet paikallisessa marketissa, en voinut vastustaa kiusausta. Istutin taimen, jolla oli muuten tosi hyvän näköinen juuristo, syklaamien tilalle tuohon lasimaljaan. Lisäksi laadin taimelle nyt ihan uuden jatko suunnitelman! Ajattelin istuttaa tämän nyt sitten heti maahan jos ilmat kylmenevät, enkä yritä kituuttaa sitä sisällä kevääseen asti.

Tämän pikku paketin löysin täältä. Nettisivut ovat aika vaatimattomat, siihen nähden mikä “helmi” tämä onkaan. Kukkakauppa sijaitsee vanhassa kivinavetassa ja on sekä sisältä, että ulkoa aivan mahdottoman ihana. Lueskelin tuosta hyacint multiflorasta täältä. Melkoinen kasvatus urakka noilla sipuleilla, kukka aiheet jotenkin halkaistaan ja sen tähden sipuli alkaa kehittää uusia sivusipuleita. Kuulostaa vähän ikävältä:( Kyselin tästä jo Täysin pihalla palstalaisiltakin, mutta kenelläkään ei tuntunut olevan kokemusta tämän sipulin mahdollisesta jatko elämästä ulkosalla. Onko teistä kukaan istuttanut tätä puutarhaansa, onko se kukkinut uudelleen?

Laitan sipulin yöksi tänne verkon alle suojaan, mahdollisilta yöllisiltä vierailijoilta:)

En olekaan vielä tainnut esitellä teillä tätä työpöytääni;) Minä niiiin tykkään tästä vanhasta ompelukoneen pöydästä<3 Keväällä ja kesällä se toimii istutuspöytänä ja nyt syksyllä käyn askartelemassa sen päällä sellaiset jutut, joista tulisi liikaa roskaa sisälle. Linnunpöntön purut näyttävätkin vielä olevan lakaisematta;D Askarteluista tulikin muuten mieleen, että kyseisellä Inkoon reissulla meillä kävikin lasten kanssa ihan mahtava tuuri. Satuttiin nimittäin eksymään siellä tiimariin katselemaan uusia stryroksi pohjia askarteluun. Siellä olikin loppuunmyynti ja kympillä sai täyttää muovikassin täpösen täyteen! Sain askastelu tarpeita varmaan vuosiksi eteenpäin;)

Valkoinen iisoppi viheriöi vielä.

Tämän pienen irlanninkatajan ostin myös marketista ja myös tälle on pelastus suunnitelma valmiina:) Kaivelin viikolla tuolla luonnonalueella ja ajattelin istuttaa katajan tuohon kuoppaan. Täytyy vaan laittaa sille havuja suojaksi ja toivoa, että pärjäilee. Irlanninkatajan pitäisi suositusten mukaan kyllä talvehtiä näillä leveyksillä, mutta tiedä sitten onko tällainen marketin taimi jotenkin herkempi?!

Sininen kiurunkannus (Craighton Blue) viheriöi vielä kauniisti.

Uusia myyrän kasoja ilmestyy tasaiseen tahtiin. Tästä kasasta onnistuin mielestäni jotenkin hahmottamaan, että reikä voisi olla tuossa päällä. Kasat on aika jyrkässä rinteessä, joten multa valuu kuvassa alamäkeen.

Koiranheiden seasta sain revittyä aimo kasan vatun vesoja. Nyt sammalkivi on kauniimmin esillä!

valkoinen punahattu yrittää vielä avata kukkia.

Kivikasan penkissä on vihertävän harmaa tunnelma.

Tässä kuvasin tulevaisuuden projekteja. Tuohon rinteen yläreunaan olisi jo viimein niin kiva saada joku pensasaita. Haaveilen hyvin leikatusta kuusiaidasta, joita kylällämme näkee useissa taloissa, mutta mitenkähän sen leikkaaminen tuon melko jyrkän rinteen puolelta onnistuisi?!
Noiden portaiden ympärille on ihan pakko saada rohtokatajia tms. maisemoimaan portaita.

Nyt äkkiä pihalle tämän projektin kimppuun! Aurinko on alkanut paistamaan tätä postausta kirjoittaessani ja näpytän tekstiä sen minkä kerkiän;DD Isommat jo ilakoi auringossa, nyt lähdetään täältä mökistä loputkin, mukavaa sunnuntaita kaikille!

16 Comments

 • Onpas muhkea sipuli kerta kaikkiaan! En osaa hänestä kyllä sanoa mitään viisasta. Marketin irlanninkatajat ovat yleensä hollantilaista alkuperää, joten eivät ole tottuneet meidän oloihimme samoin kuin jos olisi taimistolla kasvatettu alusta saakka itse. Havujen kasvattaminen on vaan niin kallista hommaa, kun kasvavat hitaasti ja siihen menee monta vuotta ennen kuin ovat sen kokoisia, että voisi myydä. Irlanninkatajan pitäisi kyllä talvehtia ihan hyvin ja yhdellä puutarhaystävälläni sitä onkin ja ihan hyvin on viihtynyt.

 • On kyllä upea työpöytä tosiaan ja kauniit istutukset. Kiva nähdä millainen siitä sipulista tulee, kuulostaa kyllä aika mielenkiintoiselta.

 • Täällä sama juttu, nyt heti ulos kun valoa on näin ihanasti ja kuvasikin ovat niin houkuttelevia tuossa valossa. Kaikki niin kaunista! Ihana kasvihuone, istutukset ja istutuspöytä!

 • Näin tuollaisen sipulin viime joulun alla Sarin joulublogissa, täytyypä muuten kysäistäkin häneltä, istuttiko kyseisen sipulin maahan. Sitäkin pohdin, josko voisi irrotella noita sivusipuleita, kasvaisiko niistä ihan tavallisia sinttejä ajan kanssa?!
  Suhtaudun tosiaankin melko skeptisesti tuon irlanninkatajan tulevaisuuteen, todellisuudessa voi käydä myös niin, että löydän sen tuosta sangosta keväällä ruskettuneena;) Ellei talvi yllätä kovin äkkiä, niin yritän kyllä muistaa siirtää sen maahan!

 • Kiitos Saga! Laitan kyllä sitten kuvia, mikäli tuon sipulin elo edistyy! Pidän sitä nyt tuolla kasvihuoneessa viileässä, ettei kukkisi kovin paljon ennen joulua. Tosin jos tässä nyt kelit kylmenee, niin sitten otan sisälle ja annan kukkia milloin haluaa;)

 • Ihanaa, tämä on jo toinen aurinkoinen päivä peräkkäin ja foreca lupaili vielä alku viikostakin tätä upeaa valoa! Kerkisin äsken vähän lapioida heinä tupsuja tuosta takapihalta, nyt pieni ruoka tauko ja sitten äkkiä takaisin;)

 • Kaunis jouluruusu! Haaveilen, että vielä joskus saisin omani selviämään kevääseen ja maahan istutettavaksi. Kauniita kuvia, istutuspöytä ja mielenkiinnolla seuraan mitä multifloran sipuleille teet sekä miten irlanninkataja pärjää talven.

 • Kaunista tunnelmaa pihallasi. Minulla on Irlanninkataja ollut jo pari kasvukautta.
  Kannatta keväällä vähän peitellä muuten ruskettuu.
  Ihanaa sammalta kivellä!

 • Ihana auringonpaiste tänään olikin vaikka melko vilpoista keli oli muuten. Kyllä se aurinko ihan pakottaa ulkosalle.
  Mahdottoman kaunis tuo työpöytäsi on. Onnea uudelle jouluruusulle!

 • Minä ajattelin nyt tosiaan kokeilla istuttaa jouluruusun suoraan maahan. Olen vain kerran saanut sen hengissä kevääseen ja silloinkin kuoli heti kesällä:(

 • Kiitos! Taidankin laittaa sille heti havuja suojaksi, olisihan se kiva jos saisin katajan säilymään, aina kannattaa yrittää! Olen heikkona tonttimme sammaleisiin kiviin, putsailen ja varjelen niitä lasten jaloilta;D

 • Auringon paiste tähän aikaan vuodesta antaa valtavan energia latauksen. Vähän kuin kahvi kupponen jos sitä ei ole juonut vähään aikaan! Ensin ajattelin vaihtaa kannen tuohon pöytään, mutta se vaan jäi ja saa nyt kelvata ihan noin niin kauan kuin kestää. Laitoin äsken ruusun kuplamuovin alle suojaan, vaikka kyllähän sen pitäisi kait pieni pakkanen kestää?!

 • onpa blogissasi paljon hyvää ja kaunista <3 Ehkä kaikkein ihanin on tuo sammalkivi!! ootko itse sammaloinut sen vai onko ihan luonnontuote? Tunnelmallisia marraskuun loppupäiviä puutarhaasi.

 • Kiitos Tiina! Kaikki tontin kivet on luonnon itsensä sammaloimia, minä vain varjelen niitä lasten kiipeileviltä jaloilta;) Muuten muksut saa kuitenkin temmeltää varomatta sen kummemmin, mutta sammalia ovat oppineet kunnioittamaan ja meillä on myös paljaita kiviä, joihin on lupa könytä! Katselin kyllä sementtistä kaivon kantta tässä yhtenä päivänä ja mietin, josko kokeilisi sitä piimä juttua ja yrittäisi nopeuttaa luonnon työtä!

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.