Haaveiden “pinnailua”

Koska ulkona on kurja ilma, on aika siirtyä sisälle haaveilemaan<3 Ainakin siksi aikaa kunnes sade lakkaa;)
Olen jo varmaan reilun vuoden verran pinnaillut välillä enemmän ja vähemmän kuvia Pinterestistä. Pinterest on siitä kiva juttu, että sinne saa muistiin ideoita ja haaveilukuvia, jotka voi sitten myöhemmin kaivaa esiin kun saa inspiksen niiden toteuttamiseen. Lähinnä kokoelmani sisältää valmiiksi pinterestin Gardening osiosta suoraan pinnattuja toisten pinnauksia, mutta jonkin verran olen myös Pin namiskan avulla nappaillut kuvia muualta internetistä. Aluksi vähän epäilin tätä koko kuvien “kopioimista” omaan kansioon, mutta pian selvisikin, että kyllä tämän täytynee ihan luvallista toimintaa kuitenkin olla. Jokaisen kuvan mukana on tiedot siitä, mistä kuva on pinnattu ja viimeistään muutamalla klikkauksella pääsee kuvan varsinaiselle lähteelle.

Concreteheart
Tein tässä samalla kuitenkin vähän tietokoneteknisiä testauksia. Latasin oman kuvan Pinterestiin ja kopioin sen tänne blogiini. Ja sama onnistui aivan hyvin myös ns. vierailla kuvilla, joihin ei sitten enää tullutkaan tietoja mukaan kuvan alkuperäisestä lähteestä, ellei sitä oltu kirjoitettu suoraan kuvaan:(  Minusta kuvien kopioiminen muuhun kuin omalle `boardille` pitäisi jotenkin pystyä estämään tuolta kokonaan, sillä nythän se on vain jokaisen oman tunnon varassa!? Toisaalta ainakin itselleni olen tehnyt selväksi sen, että kun internettiin kuviani lataan, niin ne on sitten siellä lopullisesti ja kaikkien vapaasti katseltavissa ja kopioitavissa, kukapahan sitä mitenkään estää tai valvoo. Sitä olen kyllä miettinyt, että omat kuvat kannattaisi signeerata blogin nimellä, en vain ole vielä keksinyt miten sen näppärimmin tekisi. Pitääkö joka kuva käydä kuvankäsittely ohjelmalla allekirjoittamassa erikseen? Osaisiko joku viisaampi neuvoa?! Toivoisin myös mielipiteitänne noin yleensä näistä netin kiemuroista, tekijänoikeuksista ja yksityisyyden suojasta, onko niitä ja missä määrin ne teidän mielestänne toteutuu? Miten itse suojelette yksityisyyttänne? Onko Pinterestin käyttö mielestäsi luvallistettua kopioimista ja entäpä sitten linkittäminen?
Tässä nyt kuitenkin linkki keräämiini kuviin, joissa kaikissa lähdetiedot näkyvät ja niistä klikkaamalla pääsette ihailemaan kuvia myös niiden alkuperäisissä lähteissä, joihin ne ovat siis alunperin kaikkien nähtäville jo kerran ladattuja. Joukossa on myös kuvia, joiden lähteestä löytyy ohjeita ideoiden toteuttamiseen. Erityisesti ihastuin sivustoon, josta voi kopioida ohjeet ihanien siemenpussien tekemiseen.
Ääh sade jatkuu edelleen ja taivas on yhtä harmaa kuin likainen pölyrätti:( Ei auta itku markkinoilla, koitetaan vaan rämpiä nämä rämpsyt ja säilyttää mielessä toivonkipinä PIAKKOIN koittavasta keväästä;D Askarrellaan vaikka noita siemenpusseja kauniista papereista, kirkkaat värit ja käsillä tekeminen piristävät aina<3
Avainsanat

8 Comments

  • Ymmärrän kantasi, kyllä minäkin olen miettinyt tuota pinterestiä niin, että välillä pää sauhuaa;) Tekstit siellä on englanniksi ja kun niitä koitin tankata, olin ihan pihalla:( Tietotekniikasta vähän ymmärtävänä nämä jutut on minulle vielä entistä vaikeampia tajuta. Joku kikkahan siinä on, että tuo Pinterest saa olla olemassa ja sitä käytetään paljon?! Kenties juuri se, että nuo kuvat ovat "vain" linkkejä oikeille sivuille. Mainos mielessähän tuo Pinterest on facebookiin verratavissa oleva, ilmainen ja erittäin tehokas tapa mainostaa!

  • Itse en tuota Pinterestiä ole käyttänyt. Yleensä mietin aina hyvin tarkkaan mitä asioita julkaisen esim. blogissani, sillä julkaisun jälkeenhän kuka tahansa pääsee niitä halutessaan lukemaan. Mitään sellaista tietoa ei mielestäni nettiin kannata laittaa, jota ei halua yleiseen levitykseen ja jota joku voi käyttää halutessaan häikäilemättömasti väärin.

  • Juuri noin itsekin ajattelen! Ja osaksi sen takiahan sitä tätä blogiakin pitää, että voi nimenomaan jakaa vinkkejä ja ideoitaan toisille ja saada niitä myös vastavuoroisesti itselleen. Olkoon ne kuvat sitten blogissa tai jonkun kansiossa Pinterestissä niin kait se on ihan sama?! Se olisi sitten asia erikseen jos näkisi omia kuviaan jossakin muussa julkaisussa, täysin jonkun toisen nimissä, ilman linkkiäkään alkuperäiseen lähteeseen.

  • Minäkään en ole keksinyt muuta signeerauskeinoa, kuin esim. kuvankäsittelyohjelmassa tai tekstinkäsittelyohjelmassa. Siksi en ole minäkään alkanut signeeraamaan. Periaatteessahan toisten kuvien kopiointi on kiellettyä. Kannattaa varmaan miettiä minkälaisia kuvia kopioi, koska onhan se mahdollista, että voi joutua korvausvelvolliseksi jos toisen kuvia ominaan esittelee. En ole Pinterestissä surffaillut, enkä varmaankaan taida mennäkkään ennen kuin omat ideat ovat aivan loppu:) Minulle on tullut vaikka minkä näköistä ulkomaista "roskapostia" blogissani olevaan sähköpostiin. Olen harkinnut sähköpostiosoitteen poistamista, mutta katsotaan nyt. Mukavaa bloggailua sinulle:)

  • Hihi ihan totta, omat ideat kannattaakin ensin käyttää loppuun;) Minulla ei muuten olekaan vielä omaa sähköpostia blogille, harmillista tuo roskapostin tuleminen:(

  • Mä oon myös kerännyt pinterestissä puutarhajuttuja, sekä omaan yksityiseen kansioon että Tee se itse- blogiin. Ajattelin joskus laittaa Tee se itseen ideoita katseltavaksi. Tekijänoikeusasiat ovat hankala juttu, netissä kun on niin helppo käyttää väärin. Ainoa varma tapa olla levittämättä on olla julkaisematta. Omassa blogissani oon pysytellyt puutarha-asioissa, vaikka toisinaan tykkäisin kirjoittaa vaikka mistä. Ja kuvissa aina varon, ettei näy naapurien taloja. Blogin nimen laitan lähes aina, käsin kuvankäsittelyssä, työlästä mutta mielestäni tarvitsee laittaa. Jopa jotkut vastuuttomat puutarhamyymälät saattavat lainata myyntiinsä kenen tahansa kuvia…. 🙁
    Niin tuosta Pinterestistä vielä, sieltä kyllä löytää mainioita ideoita, sinänsä on hieno systeemi. Yhden kerran olen saanut sieltä viestin, että yksi kuva on poistettu seinältäni, koska kuvan haltija on ottanut yhteyttä. Olin bongannut sen jonkun muun seinältä, enkä tietty edes muistanut mikä kuva oli kyseessä. Toisaalta jos laitan ideoita julkisesti blogiin, niin miksi ne eivät voisi olla myös Pinterestissä ? Lähde olisi kyllä aina mainittava, olin yllättynyt kokeesi tuloksesta.

  • Kiitos kommentistasi! Ompa yllättävää tuokin, että pystyvät jäljittämään yksittäisen kuvan liikkeet niin että sen voisi poistaa kaikkialta Pinterestistä, vai poistettiinkohan se vain sinun seinältä?! Kuvia klikkaillaa seinältä seinälle ympäri maailman ja kuvia täytynee olla siellä ihan mieletön määrä! On nää koukeroita:o

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.