Syyslomailua

Tänä syksynä syyslomalle lähtömme vaatikin taas vähän enemmän etukäteis valmisteluja:) Jo viime talven saivat daalian juurakkoni viettää talvensa anopin huomassa. Tänä vuonna viemisinä oli myös sangollinen tuoksumiekkaliljan sipuleita! Liljat olivat tehneet kovasti pieniä sipulin alkuja kesän aikana, onko jollakin muuten tietoa kasvaako niistä joskus isoja kukkivia sipuleita, vai kuivuvatko kenties noin pienet palleroiset talven aikana?! Joka tapauksessa keräsin osan palleroisista mukaan ämpäriin ja osan jätin ihan kokeeksi maahankin, josko vaikka selviäisivätkin talvesta??!

Lähtiessämme löysin ulkoa vielä jotakin kukkivaa ja Denisekin kukki vielä sisällä komeasti!

Aloitimme reilun viikon lomamme lapsuuden kodistani. Saunoimme, tanssimme ja lauloimme ;D Lapset kävivät ukkojen kanssa muikkuverkoilla ja saimme tuoreita muikkuja voissa ja leivinuunissa paistettuna, nami nam! Vielä alku lomasta ilma oli upea ja teimme yhdessä siskoni ja tätini kanssa reissun myös läheiselle taimistolle, Päivin puskaan&pensaaseen. Sieltä löysimme upeat kasvit poisnukkuneiden sukulaistemme haudoille ja myös vielä vähän täydennystä siskoni  kesäkukka-istutuksiin!

Hautojen laittoon haimme myös havuja isäni metsästä ja tietenkin innostuin myös samalla keräämään vähän sammalta ja varpuja. Päivi oli tehnyt taimistolleen myyntiin ihania kransseja ja sieltä sainkin hurjasti innoitusta kokeilla itsekin pitkästä aikaa “ranssin räpläystä”, kuten setä musta asian ilmaisi;D  Sain käyttää siskoni upeaa askartelutarvike varastoa ja sieltä löysin napakkaa saumuriin tarkoitettua vihreää lankaa, jolla sammal oli helppo sitoa niin kranssipohjaan kuin palloonkin. Pohjina oli styroksisia kransseja ja palloja, sekä yksi pajukranssi, johon tein tuon alimman kuvan kranssin. Toin loput tarpeet myös kotiin ja tein vielä yhden kolmen pallon sammalkranssin kotonakin, niin kivaa se oli, suosittelen lämpimästi ranssin räpläystä kaikille!

Äitini luona saimme edelleen nauttia upeista ilmoista ja kaupungin sykkeestä;D Isommat muksut ovat jo onneksi niin vanhoja, että voivat halutessaan käydä ympäröivissä puistoissa myös kahdestaankin. Äitini luona tulee katsottua myös jonkin verran televisiota ja nautinkin täysin siemauksin “hömppä” sarjoista, joita äitini rakastaa. Omassa kodissamme olemme olleet ilman televisiota jo kohta viisi vuotta, enkä totta puhuakseni kaipaa ollenkaan noita ohjelmia jokapäiväiseen elämäämme, mutta silloin tällöin pieninä annoksina nautin kyllä salkkareiden juonen käänteistä:)

Loppu lomasta vietettiin sitten mieheni kotona. Harmillisesti ilmat muuttuivat melko rämpsyisiksi, mutta eipä tuo onneksi lasten menoa haitannut yhtään. Lumitöiden lomassa isommat kävivät pulahtelemassa järvessä, parhaimmillaan varmaan kolmekin kertaa päivässä!! Täällä mummolassa ohjelmaan kuuluu aina myös puuhastelu eläinten parissa. Mieheni siskolla on ihana maatila ihan mummolan vieressä ja siellä lapset pääsevät mukaan mm. kanojen hoitoon ja ruokintaan! Tietysti kohokohtana on ne pesästä löytyneet munat ja niiden syöminen:) Tilalla on myös koira ja kissoja. Kuvan villisikoja käymme myös usein katselemassa viereisellä naapuritilalla. Ne ovat aika vaikuttavan näköisiä ja olenkin aina onnellinen, että minua ja karjua erottaa vahvat ja korkeat aidat:D

Kuluva viikko ollaankin sitten jo puuhasteltu kotona ja syystyöt ovat jatkuneet kiivaina. Eilen olin myös aivan upealla Hyötykasviyhdistyksemme retkellä Myrskylässä Gobbas Gårdin luomutilalla, josta voit lukea jutun täältä, klik.

Mukavaa alkavaa uutta viikkoa kaikille, ja nautitaan tänään tästä saamastamme ylimääräisestä tunnista;)

3 Comments

Vastaa:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.